Tuesday, October 09, 2012

JUMAAT.

Lama plak tak update.. buat-buat busy..hahaha.... Ok lah kita cerita bab-bab yang tertunggak dulu yer.. ni semua pic hari Jumaat, outing bersama anakanda Kasih Aleeya... Lepas ni pitam ler aku sebab Acih hari jumaat kan break panjang sebelum nak masuk kelas KAFA.. tak sampai hati plak nak bagi dia duduk kat sekolah berjam-jam tengahari tu.. kang sensorang je dia duduk celah tangga acaner?

So hari jumaat pagi dah pesan awal-awal kat dia.. tengahari mama amik, tunggu sampai mama sampai kat pondok ok? kita gi Alamanda ;) seronok kemain lah dia..

Sampai Alamanda teman mama beli kasut... hihi... pastu sambung jalan lagi.. Acih nak famous amos cookies.. ok jom.. pastu nak belikan hadiah untuk Pak Long (abang aku)... ok kita belikan Pak Long mug yang ada ferrero rocher ni jer.. pastu Kasih suh Pak Long simpan mug ni ok? kalau kita gi umah Pak Long kita spotcheck ada ke takde mug nie.. heheheeeeeeeeeeeeee...

Pastu gi Parkson belikan Acih purse... dia pilih gambar barbie ;) belikan sekali bag Barbie untuk bag KAFA.. guna duit Bday Atok Nenek bagi tu.. ada lebih masuk tabung ok?

Muka ceria sungguh dapat purse RM15 hahah... pastu aku ingat nak ajak makan sizzling noodle tu.. dia plak macam nak Johnny's.. ok gak Johnny's sebab kalau apak ko ada dia tak suka.. so mari kita makan bila apak ko tak de bersama ;) 

Nak amik set for 2 tu banyak sangat.. Acih bukan makan banyak pon.. so pilih2 jer.. minimum 5-6 plate lah gitu... 

pastu kebangangan tak reti nak guna pemanas nie.. hahah.. isntagram la mintak tolong..hahaha.. padahal tekan je button '+' tu sampai max (1500).. biasalah ai kan manjer... selalu pak radie tekan apa tah dah mendidih je... wat maluss je very the KG. 

Acih cakap "Mama best kan adik takde? kalau adik ada mesti dah buat masalah".. muahahahhaaa.... sian Acih... kalau adik ada je.. dia je selalu kena marah... hahaha... 

Jom buat muka pelik sikit.. heheheeeeeeeeeeeeeee... 

mulut itik jom


hahah yang ni snap banyak kali.. sebab Acih cakap "Alaaaaaaaa mata kasih tak juling 'kuat' sangat, lagi sekali lah"... ada yeh istilah juling kuat dengan juling tak kuat? 

Nah.. ini juling kuat nama dia ;) 

Ok sudah lah tu.. mari kita makan ;)

nyam nyam.. 

Untuk Acih.. 

Untuk Kambing.. Eh? 

Masa baru sampai ada satu meja panjang kat sebelah.. tetiba diorang tengok pastu "Acihhhhhhhhhhhhhh".. huwaaaaaaaaaaaaaaaaa... buat-buat tekejut ai.. kahkahkah.. len kali cakap lah.. "Eh... Filaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa".. sajer je tau... hahah.. ni readers dah nak balik.. kita snap dulu ;) 

Masa aku kat dalam MNG pon ada orang tegur Acih.. "Acihhhhhhhhhhh".. pastu kasih masuk dalam mengadu.. "mama tadi ada orang panggil kasih.. dia panggil camni "Acihhhhhhhhhhhhhhhh".. mesti orang tu baca blog mama kan?".. 

Yelah kot... pastu Acih tanya lagi "Semua orang dalam dunia ni baca blog mama ke?".. kakakakakaaaaaaa.. "tak lah satu dunia nie.. siapa yang tegur kasih tu dia baca lah tu.. kalau yang tak tegur tu dia tak baca.. paham?.. 


Ok dah, takde penutup.. ai is malas. bye.




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

29 comments:

Huda said...

Wah enjoy..mama keluar ngan anak dara dia!

susumanis said...

nak panggil kat sini sbb auntie baca blog mama di dunia ini...acihhhhhhhhhhh..hehe..eh nak panggil aniiiiiiiiiiiiiii gak :))

Cik Eka said...

sweetnyaaa acih bergambo ngan mama dia...

ngeee

suka baca blog kak fila..bole senyum sensorang pagi2 ni. hehehe

Anonymous said...

famous dah ko skrg dilla.. hehehehe.. .. dulu masa jumpa ko kat lebarina x sangka minah ni akan glomour lagi 10 thn akan dtg.. kalu ku tahu.. aku mintak autograf ko siap2... hahahaha

Riena Haiqal said...

barula ada masa Acih nak bermesra dan bermanja dengan mama dia.. sian Acih.. selalu kalau ada Ani,dia jer kena marah dan kena mengalah.. kali ni kasi manja dia sikit la kan.. (^_^)
suka tgk Acih

cinda said...

eh...naper x jumpa saya pun makan kt Johnny jugak jumaat tuh kalau x leh jerit "acihhhhhhh"..hahahahah
last jumpa acih masa dia g buang sampah kat rumah lama..hahah sian dia kiri kanan tangan beg sampah..

Ayoi Kema said...

ank yg lebih popular dr maknyer...hahaha


bile la sy nk rase kepopularan tersebut...aduss.

mrs kayrul said...

wah lagi glamer kasih dari mamanya nie...

she nadyia said...

:) kasih lak glamour yer heheheee

PuTeRi BoNgSu said...

alaaaaa knpa gmbr i tido....hahahaha..

sonok dpt jumpa u filla..

Irfa said...

bila acih buat mata tu sebijik cam muka ani ;)

mmg pun.kalau ada adik,mesti yg besar selalu kena marah..anak aku pun penah cakap..suka kalau adik takde kejap.maksudnya nak ada adik tapi bukan selalu ada.boleh gitu?

wah!acih ada peminat..jeles mak ko nak

nUR_rOsALiNdA said...

Comel la Kasih..
Satu dunia baca blog mama ye..Hehehehe~ Nnt Auntie jumpa pon Auntie nak jerit Acihhhhhhhhh jugak..Hehehehe~

umilia said...

iols pun ade nampk fila n acih kat alamanda ari jumaat br ni..tp iolss malu nak tego uolss..hahahaha..gi pun ms tu masing2 tgh jalan laju2..takkan tiba2 nak tarik uols kan..gi pun tgk muke fila serius je..lg la iols takut..hahahaha..(padahal iols malu)

Ririey Zaries said...

Kalau mama pun da ngetop, anak2 pun mst negtop sama hahaha xRZx

Lizzie Yasmin said...

tak pasal anak yang glamour lebih kan. Sentap mak yang tulis belog. hahaha

amaniammar said...

gorgeous gitew...
jd ghertis jap erk
mna xnya...klu sy jmpa sis..sure nk tegur segan..ai pemalu u...hihihihih

NorMala Bahar said...

last pic.. comel jer acih.. mak dia punyalah bergmbr dgn jaya nya.. dia sikit pun x heran.. kih3..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

happy besday Acih!!!

manja209 said...

sonok eh kasih berdua2an bermesraan nga mama dia.
suke bc blog kak fila ni,buat senyum pg2...tambah2 lg klu psl ani yg comey tu...:)

kelipkelipchumel said...

Aciiiiiiiiiihhhh... ^_^ hik.saje je kan..akak pon pantas huwaaaaaaaaaa lagi.sweet je day out mom n anak dara ni.

jubLee said...

hahaha...org mata juling sebok nk betolkan kt dokter, korang siap bagi juling...kang juling betol kang....haaaaiihh

mannira said...

kalau jumpa filla lps ni..nak sign autograph la.. acih mak lu artis la beb...hehehe

kalau g jhonny's suka makan fish mee..sedap...

kakchik@ella said...

best ko sesekali dating berdua camni. hihihi

Anonymous said...

TERINGIN NAK JUMPA AKAK, ACIH AND ANI KAT ALAMANDA.

WANIE AKA BEB

sharifah rosidah said...

Hahaha dah glamor dah budak Acih ni, masa pergi wedding peeja pun aunty ternampak anak awak dulu pastu baru perasan awak, tapi dah duduk meja lain2, I is segan nak tegur.

Iela Fazielah said...

serius best jln2 dedua dgn anak dara...xde asik kecik...pastu bersoal jwb dgn dia..

NUNU EERA said...

acih lgi popular dri kak fila.. tpi rsanye kalo ade ani, ani lgi la popular kot.. dri jauh da leh kenal.. hehe..

l.e.e.a.a.n.w.o.n said...

erm... selalu jugak pegi alamanda.. harap2 jugak terserempak..huhuhu..hope one day.. dah lama baca blog ni..tp baru hr ni berani nak luahkan.. SAYA SUKA BLOG NI BANGETTTT... wajib hari2 kene baca tau.

JMR said...

stylo giler idong acih..mcm leh plug & play je tu:-p