Thursday, October 25, 2012

Makan Malam Simple...

Assalamualaikum dan Selamat Pagi..

Semoga hari ini anda semua lebih ceria.. Al-maklumlah esok kan nak raya... So sesiapa yang masih kerja, or masih boleh online tengok blog ni.. mari kita borak sikit-sikit..

Nak share masak apa semalam ;)

Bukan makan telur je ye.. Syok kan tengok kalau birthday party ke apa ke.. yang hidang mihun goreng mesti tabur telur panjang-panjang ni atas mihun dia.. hehehe.... so dah terbayang dan terigin.. (sebenarnya sebab mihun togel sangat.. so coverline tabur telur macam nie) 

Masak nipis-nipis lebar dalam pan, pastu angkat.. gulung dan potong kecik-kecik.. 

Mihun takde rencah..hahah.. yang ada ayam je potong kecik-kecik.. pastu masa drive balik kerja terbayang ada sikit lagi sayur kobis haritu.. rupanya habis..hahah.. yang ada daun sup..hahahha.. belasah je lah.. potong sikit daun sup tabur sekali.. bayangkan daun sup tu menggantikan sayur sawi ;) 

Kali ni tumis bawang sekali ngan ikan bilis blend sikit.. pastu masuk cili kering blend satu sudu, cili sos, tomato sos, sos tiram sikit, kicap manis sikit.. garam secukup rasa... sebagai penggemar mihun, aku tak kisah.. mihun kosong pon gua bedal.. apa ada hal.. tekak tong sampah lew katew kewnnn.. Aku pagi memang kebuluran, malam rasa nak makan benda lain selain nasi ;)

Mari kita amalkan konsep.. janji perot kenyang.. makan apa pon wa takde hal.. aku nak terapkan kat minda seisi rumah nie.. tapi nampak gaya macam Ani je yang boleh terima konsep tu.. miahahahahhaaaaa...





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

amaniammar said...

huhuhu...x cuti ke
sedap jg menu simple dan mengenyangkan ini.
sy pn serupa jg x kisah le..buh ape byk ke sikit bahan tetap sumbat dlm perut kasi kenyang.

tp tu r..dlm rumah sy cm my anak dara ye a bit picky eater syur ke ape yg dikisar x brapa halus sanggup diasingkan...huhuuuhu
ank oh ank...

janji hasil makanan air tangan ibu yang kita nak suapkan kpd anak2 kan sis..yg membuatkan kita tau pengorbanan ibu itu amat besar...(cewwahhh..feeling meeling lak..)

Cik Eka said...

hehehe

bihun kosong pun sedap..

jnji ada telor

Mooniqueen said...

Mcm tu pun dh selero sangat kat tokak ni.... Hehehe

manja209 said...

kite same la kak fila,sym pon memg penggemar bihun :)

Aida78 said...

sedapnya terliuh tengok bila pagi...huhuhu...kene cari sarapan

Nad @ MamaZN said...

Simple2 pun sodap =)

Anonymous said...

hahaha..sama la kak mlm td pon sya masak meehon goreng gak..tuk suami..ngat da mkn kat luar, skali balek ngadu lapar..mmg kat umah xde pape makanan pon..yg ade meehon je...mkn je la meehon goreng kosong ngan telur dadar...ekekeke....



fea

bspotgurl said...

Salam Aidil Adha..
Tak balik kampung ke tu?

JMR said...

kihkih nasib baik ada mek ani leh amalkan konsep yg kak filla cuba perkenalkan...:-p

Anonymous said...

sy pon suka bihun.. kdg2 kalo xde rencah blendkan skali dgn udang kering.. pon sedap gak kak

ViccMalarn said...

Ani jer mangsa.. Hahaha.. Takper, Ani tetap comey!

rohayu osman said...

bihun pun sedap ape.. kurang kanji.. blah stabilkn berat badan.. hehe... salm perkenalan.. already follow u blog.. jgn lupe follow n singgah my blog yer

Anonymous said...

mee hoon tu buat dari nasi wak, goreng tu sama ngan nasik goreng, semua sama bilang kalorinya. jaga2 la masa pegnan ni

jvBuyer KL said...

Best nya..tgk telur dadar tu teringin la plak nk masak mlm ni haha anyway, just nk share2 info. Ada promosi buffet stimbot kat Shabu One, Lot10. RM20/pack utk 2 jam nya makan huhu promosi open 2 minggu jek. Utk maklumat lanjut bleh tgk kat www.jvbuyer.com.my .. Sila silah ya!!~

Shasha Mohamed said...

Ada telur, ada sikit sayur, oklah tu kan.
Selamat hari raya aidil adha semua ;)

sharifah rosidah said...

Aunty pun macam filla semua boleh bedal tak cerewet langsung...taaapi kalau husband aunty mati balik hidup dia tak makan benda simple2 ni, apa nak buat dapat laki makan nak sedap je...redha je lah.