Monday, October 29, 2012

HARI RAYA AIDILADHA 2012 (Part 2)

Ok macam la ada berpart2 lagi.. takde ok.. Ada Part 2 jer.. hahaha... Hari Raya ke-2 kami pakat balik ke Melaka sebab Wan, Atok and Pak Long buat korban tahun nie.. Sembelih lombu kek Sg. Siput tu hah.. So awal pagi kul 8.30 kot kami dah bergegas gi breakfast dulu kat Al-Falakh nak makan roti telor.. 

Saja sepit budak kenit nie.. hamboi kemain eksen ko yeh.. asal nak snap pic ko hamukan yeh... 

Acih ngan Wan duduk belakang ngan Atok.. sebab Ani kalau begesel ngan Acih kang dia begaduh.. main tendang-tendang.. tak kosa lah.. 

Budak Gemok (nama manja)

Uih hitam lah lembu Wan... Wan kata hensem ;)

Seronok tengok orang-orang kampung kerjasama siang daging korban.. tapi aku tak leh bau sebab bau darah kuat sangat.. mabuk kejap.. heheheee... 

Ani ok jer tengok lembu dikorban... cuma dia tutup telinga je.. maybe sebab tak nak dengar suara lembu tu kot.. hehehe.. suruh dukung.. haihhh patah lah pinggang mak kau nie Ani.. 

Sempat lagi cekak pinggang.. padahal pinggang pon takde T__________________T

Time beratur amik nasi elok pulak sihat..hahaha... syok tau.. kat kampung, diorang sembelih pastu ada section masak terus.. diketuai oleh Cik Nor hahahah... 

Tu dia Cik Nor ketua AJK masak memasak.. hihihi.... ada lauk kambing.. tapi aku tak lalu lah makan kambing.. 

Ni lauk orang kampung ;) 
Ada daging korban masak kicap, sayur goreng rencah daging, labu masak lemak, sambal belacan dan ikan masin.. terangkat ;) 

Dah settle kami balik umah Cik Nor.. bahagian daging korban tu diorang settle kan kat sini pulak.. 

Asal balik kampung je.. mesti singgah umah Cik Nor.. sebab best ;) boleh baring-baring, tido bedengkur.. Ani boleh pimpin tangan ngan Nenek-Nenek kat situ ajak tengok ayam itik.. hahah.. kenit tu slamba je bukan takut orang.. lagi dia cubit orang boleh.. ko berani bagi dia marah? dia cubit slamba je.. 

Cik Nor nie best.. sapa pegi umah dia.. dia layan first class.. orang kampung memang macam tu kan? ko cakap dah kenyang gila pon dia fedulik apa.. ko datang umah aku, ko mesti jamah jugak nasik.. lauk ada ke tak de ke, mesti kena makan! waaaaaaaahhh.. tu yang aku suka tu.. hahahha.. ada lauk sambal tumis ikan bilis campur ngan petai, anak Cik Nor masak.. sodapppp ;) siap kulit-kulit petai tu.. nyam nyam.. repeat makan nasi..hahahah.. pastu ada sup daging.. pastu ada kobis masak lemak.. huyohhh sedap ;)

Pak Radie kan suka godek henpon ai.. dia cakap nak pakai iphone 5... aku cakap ko tunggulah sampai iphone 8 terus.. hahahahahha.. eh tengkiu suami sebab amik pic ai yang comot nie ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

mummy alisha said...

cute kak filla pakai tudun...

Anonymous said...

salam kak filla, selamat hari raya haji.. saya sbnrnya nk request entry dari akak.. saya sbnr nya dalam dua, samada nak hantar anak ke sekolah kebangsaan atau sekolah agama swasta.. saya nk minta pandangan dari akak yg ada anak sekolah kebangsaan.. byk ke bukunya, mcm mn ke sekolah agama plak, byk tak homework, pendidikan agama mcm mn, hantar amik mcm mn dll.. penin saya kak dua tiga menjak nie anak nk msk darjah satu thn depan.. maaf kak kalo menyusahkan..

sharifah rosidah said...

Memang seronok tengok orang2 kampong ni, semua nya sama kat mana2 kampong pun orang nya baik2.

Nasib baik aunty boleh dikata kan duduk kat kawasan kampong...memang best bila ada kurban atau apa2 majlis pun. Tahun ni kamimtak kurban sebab tahun lepas dah buat kurban.

Misz Mieza said...

Amboi, meriahnya korban dia.. =)

Anonymous said...

Salam aidiladha kak filla... Comel sgt kak filla pakai tudung.... Hope 1 ari nnt kak filla akan bertudung sepenuhnye :)

JaJa'Z said...

Comel fillanie pakai tudung...

Ezzaty said...

Wan da nmpk kurus la..

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

meriah sgt raya haji akak...
suka lah!

Farhana Aziz said...

Comelnya Kak Filla pakai tudung~ Ani comel sangat! Geram-geram kat pipi dia. Nak cubit pipi Ani! KIta main cubit-cubit nak Ani? Acih makin ayu lah sekarang. :D