Wednesday, October 31, 2012

LIPSTICK

Haritu Shinnaz ada tanya lipstick yang ai pakai kat gambar dalam instagram.. tapi gambar tu dah edit.. so itu bukan warna sebenar nya.. tapi jarang pakai lipstick tu sebab mcm tak suka sangat.. eh tapi lepas orang puji terus hari-hari nak pakai.. acaner tu? hahahah

So meh lah nak share pasal lipstick.. Aku bukan fanatik sangat pasal lipstick nie.. sebab aku kalau make up sekali je.. nak keluar gi keja.. pastu sorry nak apply balik.. hahah.. nasib lah kau hari dah petang ke apa.. lepas solat orang lain sibuk make up.. aku takde.. bedak pon aku tak re-apply.. hambik lah muka kau dah macam cik ponti time balik keje.. fedulik aper aku.. hahahah...

Disebabkan aku femalas make up.. So bila pagi-pagi aku make up lah elok2 sikit.. at least sapa terserempak ngan ai di waktu pagi.. sedap sikit mata korang memandang kan..hahaha... Lipstick aku kebanyakannya free.. sebab kalau beli barang MAC casing jangan buang.. cukup 5 ke 6 casing tah? boleh tukar dapat free lipstick sebatang.. dan sebatang tu nak suruh aku habiskan memang makan tahun..hahah.. So lipstick aku kebanyakannya lipstick redeem hahah.. 

Ini colour yang menggila merah menyala-nyala.. so siapa berani boleh beli... haha.. pastu nak apply make sure lips korang tak chapping.. kasi lembap dan smooth dulu baru apply.. apply colour ni make sure guna brush halus tu supaya tak comot.. if ada lip liner lagi bagus.. so takde lah terkeluar2 warna dari mulut.. mak bedah sangat bibir comot ok.. aku tak apply tebal sebab takut.. hahaha.. sikit2 je then ratakan dengan brush pastu ketap mulut kat tissue.. agak2 Kak Nam sangat.. aku lap sikit bagi pudar.. or aku overlap dengan lipstick yang lebih natural kaler dia supaya tak WOW sangat.. ai kan pemalu T_______________T

Pink Nouveau ni terpengaruh dengan Peej.. ada satu entry tu, adik dia Noy baru beli dan pakai.. terus nampak suweetttt je muka.. bibir ala-ala barbie doll.. so terus memberontak naluri wanitaku nak nampak macam barbie jugak, padahal seram! Bagi aku colour ni ok.. tapi aku suka combine jugak dengan colour lain.. sebab muka kau kalau ala-ala nora danish ke lisa surihani ke.. yang baby baby face tu memang lawa lah.. kalau muka macam mak tiri tetiba bibir pink.. buat kena sumpah dek orang je kan.. baik combine sikit kaler lain.. 

Twig ni aku ada 2 batang yang lom habis.. lately ni aku kurang suka sebab muka nampak pucat dan tak naik seri... Eh? macam lah kalau pakai merah tu beseri sangat.. sampah sangat statement ok.. hahahha... taip pakai warna nie macam kusammmmm je muka... kenapa lah aku suka sangat eh? oh mungkin masa tu muda lagi.. so bila pakai kaler kusam masih nampak muda.. now dah tua.. pakai kusam lagi nampak tua.. eh hina diri sendiri ke apa ni?


Hug Me aku ada satu.. kalau pakai casual dan nak nampak relax2 je tak over.. boleh lah pakai nie.. dia natural gila seperti tidak memakai lipstick.. so Hug Me selalu menjadi mangsa utk aku overlap kat Russian Red yang menggila sangat merahnya.. trick kan ;)

Mocha ni dah habis.. tapi boleh dikorek2 lagi sisa dia utk dipakai.. hahah.. dia macam colour Hug Me tapi dia ada orange2 sikit lah colour dia.. ni pon ok lah jugak bagi korang-korang yang suka natural look dan tak suka bibir nampak menyala or pink sangat.... Eh bila check balik, aku ni semua natural je colour.. nampak sangat berjiwa natural. hak tuih. 

Ni semua Best Sellers.. Russian Red (row bawah no 3 dari kiri) dan Pink Noveau (row atas paling kanan) tersenarai dalam Best Sellers kat MAC jugak.. eh ada lagi lipstick aku tapi bila cari kat all shades takde plak? antara yang aku suka is House Wine.. Dia merah lah.. tapi tak lah merah menyala.. 

Aku takut nak pakai lipstick lain sebab takut bibir allergy.. aku kan sensitip sikit.. so far MAC aku ok.. tapi kengkadang dia boleh gatal ikut suka tok nenek dia je.. 

Ok itu je nak share...Eh ada ke orang nak pakai Orange tu? eh tapi cuba check it out yang row bawah no.2 dari kiri... Snob tajuk dia.. macam cun kan? mesti muka aku ala-ala model, buat plak duck face.. perghhhhhh upload muka 10 keping kat fb... berebut mat rempit nak kenal.. 

kahkahkah.. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

~ PeaNut ~ said...

wahhh cantiknye sume kaler, tp bibir sy buruk klu pkai lipstick. sis, kat alamanda nak bukk mac dah, huh..xpyh g jauh2 dh nak beli nnti..

C!kpuanmuda® said...

ok. aku nak tiru listip ko. SEMUANYA.. muahahahahahah

SURIA AMANDA said...

sumer kaler meletops..tp org kulit gelap lawa ke pakai kaler cerah..cer citer..

NenetPenne (NP) said...

tetap setia dgn clinique..sebab lipsetik tu jer yang boleh...tak ada bau dan rasa..yang lain...tak dapek nak nolong...

Chekgu Azrine said...

semua lawa2 kalau lipstick MAC ni kan??yg paling cantik yang pink tu.!!

Cik Eka said...

cantik2 semua..
tapi masalah tak boleh pakai lipstick..
gatal..huhuhuhu

penyudah,lipgloss jela...

sharifah rosidah said...

Aunty suka warna Flesh pink sebab warna nya lebih kurang dengan lipstick yang aunty pakai iaitu coral pink.

qaseh zara said...

hehehe...baru jer balik dr alamnda lunch hour tadi...wow...MAC nak bukak kat situ...x payah lagi nak usung laki p midvaley bagai semata-mata nak beli lepstik sebatang jerr pun.....

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Filla, thanks!

Eh. banyak sgt u bagi contoh niii! hahahah...tunggu MAC bukak kat Alamanda lah Dis ni! Snng nak beli!!! Hahhaha..

Thank u ! Thank u!

qaseh zara said...

oh yer...nak share psl tips make up yg pernah fila share dulu...pakai compact powder guna brush....ehhmm.. betul, saya dh cuba..memang gebu-gebu jer nampak...nampak gojes sangat.thank you