Friday, October 05, 2012

ANI OHHHHH ANI....

Gambar masa sebelum pindah hari tu.. baru lepas minum fresh milk.. siap misai putih ;)

Ani yang memang terkenal suka buat muka lawak.. 


Sekarang ko cakap ngan aku.. cemana nak marah? sekarang ni lagi lah.. ko marah ada dia kisah? dia blah muka sadin gila pegi buat hal kat tempat lain pulak.. keluarkan tissue belambak.. ko marah bebel-bebel sambil kemas.. dia bangun.. jalan gi dapur.. bukak fridge.. keluarkan apa dia rasa boleh buat sepah.. ko pegi marah kat fridge.. dia blah.. gi kat bekas hiasan-hiasan, keluarkan pokok2 tu.. ko gi kat pokok tu.. dia blah..gi koyakkan magazine..ko marah bebel-bebel dia blah..keluarkan baju-baju dari bag sekolah bukak baju sarung baju yang amik dalam bag.. ko pegi situ.. dia blah tetiba hilang.. rupanya tengah mandi dalam bilik air.. aku rasa nak ikat budak nie kat tiang. 

*lapairmata*






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

46 comments:

EnaAzhar said...

haha...sabar jerklah amani ni kan....

Anonymous said...

hehehe!!kelakor;P

strawberi said...

haha..pesal comel sgt ..grrr..geram tau..
kalo ugut nak jentik tgn..dia ckp pe ?

nalsweet said...

hahahaha..gerammmmm!!!!!!!

patutla akak kurus..duk kejar dia je kerjanya..kihkih
eh, tapi nape amaani tak kurus gak?hahaha

btw, sape ajar dia buat memek muka macam tu??rase mcm nak cubittt jekk!!

-budakmusyuk- said...

comel nye Ani ni.. rasa nk gigit je pipi bambam dia tu.. heheh

Cik Eka said...

hehehehehe..

comel sangat ani ni..
geram tengok..

tak sampai hati nak marah kan bila dia buat muka comel gitu

Irfa said...

feel budak nak dapat adik kot ;)
jgn ikat kang dia call teledera

I'm Norazlin binti Ab Ghani said...

Comel ani ni... Cute n kelakar suke tgk gelagat dia... Saya klau baca tentang ani mesti tersenyum sorang2...
Akak sudi-sudi la tgk blog saya di impianku82@blogspot.com...
Tq ;)

susumanis said...

tiutttnyer :))

Anonymous said...

hahahhaha mmg nakal sungguh ini budak

amaniammar said...

ani..ani..lasak kemain..
tp tu penghibur dikala duka..
rasa ani ni photo friendly (ada ke istilah tu..)

dah besar nnti tgk cmne..simpan buat kenangan..
nnti sure dia ketawa

Anonymous said...

comel sangat...rasa nak picit!!!! hahahhhahahha..sorry aunty gurau je......mana boleh picit anak orang!!!!

I'm Norazlin binti Ab Ghani said...

Comel.... Cute .... Kelakar itu la yang boleh dikatakan serta mencuit hati bila tgk gelagat ani yang very cute ;)
Kak fila sudi la melawati bloh saya impian82.blogspot.com
Tq...

ayza ukashah... said...

series laawak budak nama ani ni kak...kene xtra sabar kot =)

Cik Zaniff said...

comel ani wt muka tuh..hihi

genuine1224 said...

kehkehkeh..sabar jelah.. nak buat cemana kan? nama pun anak. baguih la tu, mcm2 dia blajar tiap2 hari.. hehe

Mooniqueen said...

Ani yg steady n muke takde perasaan :) muke memang notty geram je tgk keletah dak ani montel ni...

Fiza said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA sabo, sabo......cute ohhh ani!!!

mrs kayrul said...

memang x boleh marah la klu buat muka comel macam nie..nie ani ngada2 nak tarikh perhatian kak filla la nie..maklum la x lama lagi dah ada adik...hehehe

sparkling_deepred said...

hi, sy reader baru. sgt comel ani. perangai pun comel je. mmg xsanggup nk marah. nk gelak lg ada.

nona hidayah said...

eee...geramnyerrr dengan ani...rasa mcm nak cubit2 jer sebab nakal sangat..eeee...hahaha *sesuka hati nk cubit anak org*

monne said...

nak dpt adik...mmg la camtu...sabo jelahh...kihkihkih

lynn said...

fila...ermmmm..kekadang aku pun camtu.rasa nak jek sumbat my 1 1/2 yrs old dotter masuk balik duk dlm perut..huhu..tp bersyukur la dgn nikmat yg dberi Allah..berapa ramai ibu yg kurang bernasib baik spt kita..anak yg tidak boleh berjalan..tidak dpt melihat..cacat anggota..

alhamdulillah di atas segala nikmat..dikurniakanNya anak yg cantik,pintar & sihat....

Riena Haiqal said...

hahahahahahha..sangat2 tak boleh marah dengan Ani.. hanya boleh keluar airmata jer.. kita pula yang nangis nengok dia buat sepah sana sini..

Anonymous said...

Hahahaaaa besh la bce kisah cik ani.. Lawak laa ani ni comey lak tuh geraaaam laaaa cm nk gigit... Kalau jirn sblh umh da lame saya pinjm cik ani mok ni kak.... Hehehee- intanjb

Elly said...

Siap! Esok aku tolong ikatkan budak ni!! Ani ooi x jadi balik aku nak mengandung

Anonymous said...

hye ani..ohhh..chumelll....aunty like xtvty ani tuu..

maz said...

sayang ani...

sharifah rosidah said...

Teringat masa anak sulung aunty berumur setahun lebih, punya lah nakal sampai tak tahu nak cakap apa, semua benda dia buat sesuka hati.
Oleh kerana dah tak tahan aunty beli tali yang macam orang ikat anjing tu, tapi tali ni memang khas untuk mengikat budak2 yang nakal sikit dan aunty ikat kat kaki dia lepastu tali tu di ikat kat tiang rumah ambik ko terus tak boleh bergerak sesuka hati tapi aunty bagi lah dia main lego bagi makan dan macam2 lagi, mula2 dia meronta ronta nanges bagai tapi aunty keraskan hati buat tak nampak je lama lama dia reda je,. Setelah sebulan lebih buat macam tu aunty pun kesian dan tak ikat lagi dia, alhmadulillah lepas tu pandai dia behave.

Hanif Redland said...

Alololo comenya adik Ani tu..cute sngt2..hehe

mrS May said...

rase nak cium je budak bambam neh ;)
muka memang muka slumber je... ani memang comel!

safiyyah osman said...

Muka dia jelir lidah nampak sejibik muka kakak dia... Hehehe...Nnt dia jdi pengasuh adik lak. Hehee

Nuriel said...

tak jadi nak marah kan...so sweet la...ani cute sgt!!!!

rinn jeff said...

Haha....lucu nya di ani nie...but she is sooooo cute....

Ummi Eisya&Amani said...

nape la ani ni comel sgt...tak tahan jiwa ni..gerammmm..

Nurul Kader said...

budak bijak ni kan....eeee geram..tomey2 sgt

JMR said...

mana la mama dia cancel nak marah..hahah

Anonymous said...


Babe, ko nak ikat si Ani? balik Pak Radie, dia ikat ko pulak...hhuhuhu.

Ani...ai lap u....

mama ila said...

hihihi..dah lama sy tgk blog akak nie..lani baru comment..haha..comel sungguh ani nie..cute n nakal =D

Farhana Aziz said...

Comel gila Aniiiiii! :D

aynadys said...

ani omel :)

zaren said...

haihhla ani... awk sgt comellll!!!

Kniedaz said...

Alahai Ani yang comel...

Mama Iris said...

hahaha..kelakar la kak..

Mohd Shafwan said...

sayang anak...aset penting untuk dijaga..waris ..

http://shafw4n.blogspot.com/2012/10/cintakan-anak-sayangi-lah-anak-yang.html

mama leen said...

adoi.. comel betul amani ni :)