Monday, October 15, 2012

MAKAN-MAKAN

Weekend lepas photoshoot for Tsugoi, aku rushing balik umah Abang aku plak... tupon dah bising-bising dah call cakap apa yang lama sangat.. helloo catering jer kot.. bkn kena tolong potong bawang.. hahaha... aku busy gila ok.. pukul berapa baru balik dari umah Elly.. letih jangan cakap lah... 

Sampai je umah abang aku.. alamak, sedara mara ramai dah sampai... Busu aku from Ipoh pon sampai saing  aku.. hahah.. bagus fillanie.. macam tetamu vip kau nie.. hahaha.. 

Makan-makan ni Abang aku rancang nak buat jamuan Raya sebenarnya... tapi disebabkan ada kejadian yang menimpa keluarga kami.. acara di cancel... tapi dia dah niat nak panggil jugak pak-pak and mak-mak sedara datang.. so berjalan jugak lah acara makan-makan nie.. buat simple-simple jer.. 

Menu biasalah mak datin fillanie lah yang pilih... Wan pon serah kat ai jer.. Auww tetiba rasa haku dah tua plak... tak nak makan yang over-over sangat.. so kita amik Nasi Briyani jelah senang... Wan pon ok je.. orang lapar nak makan nasik.. kang amik nasi ngan lauk kampung.. dah bosan pulak.. amik noodles2 kang orang tua-tua yang datang.. macam tak best pulak.... 

Pastu aku cakap kat Abang aku "Bang, tolong mintak fresh flowers kat each table".. haha. sekali aku sampai.. ok great.. ada bunga 3 kuntum.. homel jekk... tapi tak de candle!!! kalau ada mesti romantik ;) 

Ada jugak jemput kawan arwah adik.. tapi diorang ada hal yang tak dapat dielakkan.. takpe.. takde rezeki kita nak lepak sembang-sembang.. nanti kalau ada lagi majlis apa-apa, datang ok?  

Serious tak leh blah ok gambar nie... ni semua cousins aku.. tapi yang bajet gagah perkasa tak berapa nak perkasa baju dark blue tu... hubby ai.. auwwwwwwwww.. hubby... *muntahhijau*

Yang kiri sekali Apiz my cousin cikgu kat Kajang.. cousin yang paling rapat ngan arwah Busu... Yang dua orang lagi tu cousin aku jugak... hensem and still available.. sapa nak call gua.. muahahah... 

hahahah ni paling tak leh blah.. siap gelakkan aku sebab apa? pendek? apa???? tak sopan korang semua yeh? hello aku 160cm ok... leh jadi model kalau nak, aku je yang taknak -_____________-"

Romantik je rasa.. 
 



gila tak sopan, tuan rumah makan dulu lek je sorang-sorang... 

trifle pon ada.. aku siap bisik kat abang aku.. sembunyikkan satu bekas.. aku nak bawak balik umah.. khakahahaha... matiklah orang catering carik mangkuk dia.. dengan mangkuk aku angkut bawak balik.. hehehe.. Bang, nanti gi tau orang caterer mangkuk kaca dia kita pulangkan lambat sikit..hihihi... ada laicikang jugak... satay beli kat satay station ampang.. 

My cousin Nadia.. camera lupa bawak.. pakai camera phone malam2, gambar hazab la kan.. cousin aku semua dah remaja2.. tetiba rasa tua gila.. semua panggil Kak Yang.. Kak Yang.. adoilah. 

My Cousin Apiz.

My Cousin Syazwan. 

Sebab dia handsome dan available.. kita up gambar dua kali.. Apiz dah kawin, ko pi main jauh-jauh sikit Pit. hahahha... 

Mak Lang ngan Abang aku... satu-satunya abang aku yang ada di dunia nie.. adik dah takde.... aku cuma ada abang je sekarang.. dan dia cuma ada aku je sorang adik sekarang.. air dicincang takkan putus.. harapan aku, keluarga aku akan sentiasa bahagia dari dulu sampai sekarang dan sampai bila-bila pon.. Wan selalu sedih peluk-peluk aku ngan Abang.. sebab anak tinggal dua... we love u mother... kami kuat kerana mama, mama kena kuat kerana kami.. ok nak nangis.. bye. 

Mak-mak sedara ;)

Pak-Pak Sedara ;)

Kakak dan Abang ipar saya (adik beradik pak radie) pon datang.. alamak gambar mak and apak mertua tak masuk sini.. diorang kat dalam kot.. 

Happy bila kaum keluarga semua berkumpul macam nie.. bukan senang nak bekumpul.. 

Wan bersama teman-teman rapat.. (ex-officemate Wan) don't play-play.. semua ni baca belog hahahah.. Hai semua ;) kenyit mata sikit..hahahha.. 

Acih with cousins.. gambar pon aku suruh my sil foward.. hahah.. x sempat amik gambar.. aku pon tatau anak-anak aku kat mana..hahaha.. 

Ani ko kemain bambam apa hal nieh.. hahahah.. bayangkan aku kalau kena dukung dia? pitam ok.. 

Nurin and Ani with Mama Yati.

Hahah.. mak buyung macam betapa dalam gua cara duduk.. eh, i tengah yoga okkkkkkkk... 

Auwwwwwwwwwwwwwww.... laki gue.. 

Ramai cakap muka macam adik beradik.. helllooooo... dia tak jelita ok.. ai je yang jelita.. tolonggg laaa.. 

Anak siapa nie? 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

35 comments:

NenetPenne (NP) said...

kirim salam kat syazwan...
tapi sebab dia muda dari i, so kirim salam je lah...

ya rabbi, anak sapa laa yang comot makan ice cream tu...ha ha ha...

Irfa said...

family besar :)
ai like acara makan2

yatie said...

cantiknye rumah abang akak!! best makan ramai2 camni...seronok sume berkumpul!

nak kenal ngn sepupu akak si syazwan tu boleh? saya single n sangat available jugaks hahahahah *matilahkenelempang*

ceklala said...

bestnyeeeeeee makan2!

nak kenal ngn sepupu akk yng syazwan bleh??hahaha gatalnyeeee

MastBaik said...

aik..ini umah blakang umah kite. slalu lalu and usha umah ni. santek~

Kniedaz said...

Cantiknya rumah...comelnya Ani...

Haslinda said...

hahaha comei gila ani muka belemoih

Anonymous said...

rumah abg u ke? waaa cantik...

Sue said...

1st.. seronoknye dpt berkumpul sedare mare.. kita nak berkumpul pon time kenduri je la..tu pun kena balik kg kat perak.hehehe

2nd.. cantiknyeee resorttt.. eh rumah! serius macam resort la.. sukee..suke..

Anonymous said...

rumah abg u ke? waaa cantik rumah..

Anonymous said...

akak,rasanyer akak jarang citer tntg abg akak or sy yang termiss..bujang lg ker??huhuhu

sharifah rosidah said...

Murah rezeki abang awak panggil sedara mara makan.

Filla rumah abang filla cantik la, berkenan sangat aunty tengok.

Huda said...

Cantiknya rumah abang u...

Anonymous said...

rumah abg cantik sgt..bw la kitorang tour rumah abg...plz...

Anonymous said...

filla .. bini abg ko mn?

Anonymous said...

Salam Kak..
Maaf kalau soalan ni sensitif pada akak.. Nak tanya apasal akak tak pernah cerita pasal kakak ipar akak (wife abang) akak.. pasal anak2 abang pun masa pegi genting je.. masa kenduri ni derang x de ke.. terima kasih atas jawapan ;)

Anonymous said...

CANTIK BETUL RUMAH ABANG AKAK FILLA :) HEEEE COMOT NYER ANI... COMEL BAM BAM.. GIGIT PEHA TAHU LEEE :p

Anonymous said...

hai filla, filla cantik sgt umah abg u, baru i ingat u buat photoshoot utk levi's tu kat umah die ye, plus subaru itu adoiii, mmg meletop, abg u bisnes ape yek, cite sikit pasal interior luar dan dalam umah tu

I am muslims~ said...

okeh...bak mai no tepon syazwan! lalalala...sape suh pomot!

Anonymous said...

Salam filla, kita memang peminat no.1 filla....setiap hari tunggu crita ttg ani comel, tapikan kita nak tanya ni,tapi mcm jaga tepi kain org pulak...mcm nyibuk sgt, kenapa ye lama dah tak tengok & lama filla tak crita anak & isteri abg awak....maaf byk2 kalau soalan saya ni meluka hati filla & fmly...terutama wan...

Mah said...

Akak yang single available dua orang tu, saya nak dua2 boleh tak? KEHKEHKEH. Dua2 taff gituu. Dua2 hensem. Tamak gila tak lau nak dua2? hahahaha :p

emir ibrahim said...

hi , oo ni rumah your brother ke? selalu lalu depan rumah ni dan cakap "cantik rumah ni"..barula tau skrang who's the owner :)..have a nice day!

emir ibrahim said...

hi filla

ooo ni rumah your brother ke, selalu lalu sini dan cakap "cantik rumah ni" now i knowla who's the owner :). have a nice day!

my everything said...

still rasa seronok filla call i tadi hahahhha jakunn gilee.... kikiki anyway nak cakap rumah abang u sungguhlaaa cantikk boleh buat n3 umah tu tak hahaha nak kepoci tengok ;-p

Filla ~ Kasihs said...

buat yang tertanya-tanya... abang saya dah divorce.. dah takde jodoh.... so dia single sekarang.. sapa nak jadi akak ipar saya... sila bertabah.... saya very the kerek ;) sila isi form dulu ;)

genny da bomb said...

alalalala comei nye ani...saya nk nurina montel cam ani jugakkk..geram paha tu nk gegetttt..

eh cik anon ni nape tanya soklan camtuh..hihihi..lawak plak

aynadys said...

cantiknye uma abg akak!!
kem slm kt cousin syazwan ek..hehe
geram kt ani comel comot tu ^^

Anonymous said...

Kak filla yg nie ayahnye dhya 2 ke? Mak oiiii umah die..... 2 kete seport belakang akak n pak radie 2 die punye sume ke? Walah..... Kagum.....

manja209 said...

kak fila,comey btol umah abg kak fila...berkenan tgok suasana umah tu.sungguh cntik mcm resort..:)

ani comot tetap comey...geram

Anonymous said...

nak ngorat abg...huhuhu..

Liyanaroxx said...

OhEmGee cantik gilerrrr rumah abg kak filla...dah rasa mcm dok dlm resort jerk!serius kagum & pandai dia design camtuh =)

p/s : eyh anak sape comot sgt mkn askem tuh?meh geget pipi meh! =p

Anonymous said...

ani yang comot tapi tetapppp comellll..maintain ani!!!

azra amira said...

hahahhaahahaha~ aniiii ohhhh aniii.. somel somot sungguh.. ;p

rumah abang puan filla terrrsangattt santekkk.. meleleh ayor mata menengoknyer..

Zaty said...

nak ngorat abg boley??:D

Anonymous said...

Cantiknyaaaa rumah abang kak filla