Monday, October 22, 2012

ALL ABOUT FOOD

Sila lah terima hakikat.. di saat aku sedang berbadan dua blog berkisah tentang makanan adalah yang paling digemari.. jadi harap sama-sama lah kita bersuka ria menatap gambar penuh dengan makanan di entry ini dan mungkin yang akan datang ;)

Sambal Sardin Fillanie.. hari tu masak ada lebih so bawaklah ke office.. ramai kawan cakap sambal sardin aku kenapa kaler gelap? hehe.. aku suka sambal merah sebenarnya.. tapi sebab Pak Radie tak suka merah.. dia suka letak kicap sikit bagi gelap.. so nak jadi isteri mithali mestilah ikut tekak suami whateva *matakeatas*

Sayur kobis pon aku suka gak.. seba tahan lama dalam petiais..heheh.. pastu leh letak dalam nasi goreng ke.. mihun ke.. kalau goreng macam ni je aku suka pecahkan telur ;)

Hari tu Wan puasa.. datang buka kat umah.. so aku cuma sempat masak sadin ngan kobis je.. sebab hari kerja.. Wan cakap jangan susah.. sebab Wan bawak lauk sikit.. keli berlada sedap.. kurma ayam tak sedap.. ikan kecik tu sedap ;)

Atok teringin nak makan ayam panggang.. sekali dia beli sekor.. perghh sekor? Atok nie agak2 ler..

Ini hari lain.. gi makan kat kedai makan kat sebelah kedai letrik kat sri kembangan.. dulu pernah pegi sedap.. now dah tak sedap :( ni kueyteow ladna.. so so je.. 

Pak Radie cakap sucks.. amboih cakap omputeh.. hahah.. udang goreng tepung kitorang paling anti kalau ala-ala cekodok.. dah lah tebal gila tepung.. pastu udang siap kulit-kulit.. udang tak fresh dah lembik.. wth? pastu sayur tu ktorang mintak kailan ikan masin.. sekali yang datang tu.. sayur apa nie? aku panggil budak pompuan tu.. "Dik ni sayur apa? saya mintak kailan".. dia jawab "Tu kailan lah tu.. tapi baby kailan".. Oh ok.. aku malas nak bertekak.. ingat mak baru hidup ke tak kenak kailan??? baby kailan??? derrrrrrrrrr... tensi mak.. 

Breakfast terbaekkk... siapa duduk sri kembangan korang tau tak kedai nasi lemak macam ala-ala rumah tu? ko kena panjat tangga dia jual ala-ala kat luar rumah.. beratur orang ok... dah lah murah.. sedap pulak... memang sedap gils ;) 

Memperkenalkan mug fav saya.. ada 6 ketul mug nie.. beli kat Parkson.. dah lama beli.. tapi memang niat nak rasmi kat rumah baru ;) untuk encik suami dan madam besar ;)

Kat office haritu ada akak tu buat bubur kacang.. dia bekalkan satu untuk ibu mengandung.. hihih.. pon terbaik.. simpan dulu dalam fridge.. kasi sejuk.. esok pagi baru makan.. nyammmmmmmmmmmmm... 

Dia ni memang kalau gi McD mesti BigMac.. dia cakap burger yang serba lengkap.. whateva.. 

Acih mesti ayam.. 

Hai saya Dora... hahah.. ko ingat senang nak snap muka cenggini? dia lari satu rumah ok.. aku tangkap terus pusingkan dia cakap "amik gambar dulu" terus dia bagi satu pose sebelum dia lari lagi.. hahaha.. 

Ani of course lah ayam.. dia kan jelmaan upin ipin.. hahahah.. seketul selamba habis ;)

Balik umah mertua.. confirm makan punya!!! simple dan sedap ;)

Lari sejukkan tekak kat Snogurt kejap.. ok lah first time try.. tapi tutti fruti lagi sedap kot? gambar ni pak radie snap.. orang pendengki memang macam tu.. saja potong kepala gua tau.. 

Nah.. lu terima balasan lu.. 

Azhar and Acih.. Cousin Acih termacho di abad ini.. hahah.. tapi suh amik gamba memalu.. 

Tuan punya blog pagi hari ini..

Ceria selalu ok? 

Bye.





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

21 comments:

Sue Echan said...

klaka la kak fila ni.. hihi... tang gambar muke separuh tu xley blah.. hehe...

Huda said...

meriah betul nengok semua makanan, hehe

amaniammar said...

Dressup on ur peplum ye...chumell...
hambik skali gus keluar gmbo..klu x dlm intagram satu2 nk like...hihihii

ape pn smg keluarga ini sentiasa dirahmati dan ceria selalu..(specially lil acih n ani..)

aynadys said...

omelnye ani pose ^^

Kniedaz said...

Selamat pagi sis..
Pagi2 ngadap gambar makanan yang sedap dan muka Ani yang comel tu rasa ceria je
Take care!

Sara said...

Salam Fila
Saya keje di area SK gak actually. Tp blum pernah dgr lg nasi lemak mcm dlm gmbar tu. sedap benor nampak. Kat mane ehh?

linda haslinda said...

nasi lemak tuh kat area mane? nmpk mcm sedap la, saya dok kat serdang .blh bg landmark tak kdai nsi lemak tu. :)

Ikhwan Suhaimi said...

I adore you ANI !

*gambar last tu kene letak btang macis la kat mata tu, kasi bukak sikit hehehe.

elia said...

kasi detail nasi lemak tu ...

NorMala Bahar said...

Dora the explorer paling cute.. pis2 kacang pis

Anonymous said...

erk.. kak, rasa nye mmg ade la sayur baby kailan..
dia kecik2 molek sikit..
ye la kot, kite expect sayur kailan yg biasa tu,
dia bg baby kailan..
so, ade frust sikit d situ.. hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila dok situ apa.. tak tau pun kedai nasi lemak seri kembangan yg heaven..
cuba bagi detail sikit landmark dia.. hihi,, nak terjah gak

Anonymous said...

kak fila, sy slalu gak g kdai nasi lmak tue, klu nk beli kne pg2 n cpat klu lmbat mlpas lah, sabtu ahad mmg slalu beli kat kdai tue, mcm2 lauk ade...sedap....n kdai mkn kat sblh kdai eletrik tue mmg dh x sdap sbb dah tkar owner, klu akk nk mkn ade 1 kdai kat putra walk blh than jgk mknan dia :)

Filla ~ Kasihs said...

alaaaaaaaaaa kedai tu kat perumahan kalau masuk dari goodyear ke apa bistro tu.. ada perumaha oppositu tu yang leh tembus sampai ke paragon tu...

ViccMalarn said...

" Dia kan jelmaan upin ipin " Hahah.. Comel jer.. Nti bsar boleh guna suara latar Ani katun Upin Ipin ye kak..

Anonymous said...

kak fila, prumahan kota pedana.kat ctue mmg sdap, klu nk kne awal, lmbt hbis,akk mkn dinner kat sblh kwn ku ye?? kdai tue mmg dh xsdap, sbb tukar owner.klu nk mkn best blh g kat putra walk, area ctue ok mknan dia :)

my heart said...

kak filla,sayadah 5 tahun duk sri kembangan area serdang jaya tp xtahu ader nasi lemak yg sedap mcm akk bgth tu..kat mana kak ya kak?terliur tgk

Anonymous said...

kak filla, sambal sardin mcm tu mmg sedap..tp nk lagi terangkat kan, goreng dulu ikan tu..tp meletop la skit..pastu lebihkan cili blend...sedap gilossss.....

Anne mahli said...

aniiiii telebih comel..mmg terer la ani posing :) alahai.nampak sedap sgt nasi lemak tu..suka sgt nasi lemak bblut daun pisang..nyamnyam

Anonymous said...

Kota perdana lah ye?nmpk akak smlm kt giant s.kembangan...comel la ur girls

sharifah rosidah said...

Dalam banyak2 gambar baik makanan atau gambar mak apak semua aunty rasa biasa2 aje...tapi gambar si Dora tu buat kita tersenyum...memang keletah betul lah dia.