Friday, October 12, 2012

NASI GORENG WARNA WARNI

Announcement: Pencarian model hijab unutk FIDILY telah berakhir dan kami telah menemui calon yang sesuai.. Tahniah kepada yang berjaya... Penyertaan melebihi 200++ orang amat kami hargai dan kami ucapkan ribuan terima kasih.. Jangan risau.. rekod anda kami akan simpan.. mana tahu kami masih memerlukan model hijab, stok dah ada.. hahaha.. eh macam mak hayam plak ;) 

Jumpa anda lagi bersama our new collection dan dah tentu digayakan oleh model kami kelak ;) 

-

-

-

-

-

-



Takde yang istimewa pon.. tapi dah lama tak buat entry masak-masak... Dinner semalam masak nasi goreng jer.. dulu semalam mee goreng... uiii kalau mee goreng tu.. Ani makan 3 pinggan.. serammm aku..hahah.. tapi bila ada anak kecik ni tak leh lah nak pedas2.. pastu kena lah menu yang ala-ala kanak-kanak sikit.. sebab tu kalerpul.. hahahah (alasan)

Ajar Ani makan sayur.. dia kunyah pastu dia cakap "mama sayur" sambil nganga mulut macam nak keluarkan... "Siapa makan sayur boleh jadi kuat.. jadi tinggi macam mama.. jadi pandaiii".. terus dia sambung kunyah telan.. kahkahkahhh.. sungguh mudah memperdaya kanak-kanak ;)

Guna sotong, telur, kacang buncis ngan sausage sahaja.. 

paling suka ada buncis dalam nasi goreng.. tapi Pak Radie kurang sikit kot.. sotong pon dia kureng.. pastu nasi goreng kaler putih pon dia kureng.. Eh? hover gila apak ko nie...semuanya kureng... 

Selalunya aku pecah telur dalam nasi goreng tu je.. tapi semalam rasa rajin nak asing dulu.. leh bubuh garam sikit.. kalau tak asyik lah tawar je aku kalau masak.. pregnant aku suka makanan tu ada rasa masin sikit.. kalau tak, rasa tawar hebeh.. 

dah hancurkan, asing letak kat pinggan.. jap gi ko gaul je ngan nasi goreng tu.. 

Aku tumis ngan butter.. campur lah minyak sikit kalau nak.. tumis bawang dan semua rencah hingga garing sikit.. 

campak nasi gaul rata.. last campak sayur ngan telur tadi.. 

Yeay. siap untuk mencekik anak beranak.. masak biar lebih.. so Acih bawak bekal nasi goreng ni ke sekolah.. baru lah orang kata "Eh, mithali tul mak awak nie, nak rasa sikit boleh?"




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Mooniqueen said...

Kenapalah senang nak ajar anak makan? Anak sy kt rumah pun azab nak bagi makan... Tensi je..

ceklala said...

saya pun suke masak nasi goreng camni! simple tapi sedapppp! sy panggil nasi goreng org malas!hihihi

Huda said...

Hahaha mithali la kan..btw nampak sedap esp ada sotong..

susumanis said...

sedap nasi goreng..sempoi tapi yumm..eh lom cube masak cuma rasa gitu ler..hehe

nUR_rOsALiNdA said...

SEdapnya...Adoiyaii lapar terus

nalsweet said...

kakfillaa..semalam pun saya buat nasik goreng bodo letak sosej camni..tp xde sotong la..telur pun xletak..letak kacang buncis potong camtu gak..pastu letak carrot potong panjang2..hihi..mcm tersama plak..tp saye buat pedas n letak butter gak buat tumis..alahai..tersama ;)

*eksaited sebab tersama ngan blogger hebat ♥*

kakchik@ella said...

Rajin betul la filla nih.

Jen Jen Izaicun said...

terbaekkk la kak....

wawa syaida said...

tang tumis ngan butter tu...nampak delicioussss ;))

ita citot said...

org yg dh ade pengalaman kata.. klw suka masin2 ni, nak dpt anak lelaki. tp org yg dh ade pengalaman kata la bukan kita kata. klw silap, mintak mahap ye... hehehee

tapi nasi goreng tu nampak sodap!

pinky_liscious said...

hehehe acih mkn byk eh 3 pinggn tapi kurus je..

sharifah rosidah said...

Ok apa nasi goreng, banyak khasiat tuuu dan yang penting senang nak buat kan.

aynadys said...

nmpk sedap tang tumis dgn sotong dgn butter..leh cube..tq kak

Ainul said...

yummy...menarik & nampak sedapp

http://jalanabadi172784.blogspot.com/2012/10/promotion-october-energizing-soy.html