Tuesday, October 16, 2012

ANAK-ANAK..

Dah menjadi rutin plak hari Jumaat aku kena angkut Acih gi jalan-jalan makan-makan.. haih. mak kau ni dah lah bangsa pemalas nak keluar panas-panas tu.. demi Acih rela ku korbankan penat dan lelah.. 

Tapi pagi tu dah janji-janji..

Mama: Kalau nak keluar ngan mama gi Alamanda kena promise dulu.
Acih: Promise apa?
Mama: Promise pegi Alamanda makan je.. takde beli apa-apa..
Acih: Hmmm.. yelah yelahhh...
Mama: Kalau beli kita tak yah keluar..
Acih: Ok lah..
Mama: Ok tengahari tunggu mama tempat biasa ;)


Pegi Alamanda Food Court sebab dari last week tu teringin nak makan Sizzling Yee Mee.. Pastu Acih nak Mango.. belkan dia Mango Smoothies nie.. mak ai sedapnye.. hahaha.. punya lah ramai orang.. nak duduk pon takde tempat :( 

Sekali tu masa bediri kat meja satu tu.. sebab dia macam dah habis makan... rupanya reader.. hahah... baru bisik kat Acih, kalau auntie tu bangun, kasih gi duduk situ, mama nak beratur beli makanan.. dah betegur-tegur aku pon tinggalkan Acih duduk kat situ.. 

Nyam Nyam... Acih suka jugak.. tapi dia kan budak anjer.. mana reti makan sendiri.. nak mama jugak suap.. haih lah.. kalau Ani ko jangan harap nak suap.. semua nak sendiri... kang ayat dia "Ani sendiri jeeee".. tapi takpelah Acih, sesekali je dia dapat manja-manja.. kalau ada adik tak dapat nak manja ngan mama ;)

Acih and Mama..

Pastu balik sentap.. eishh geram betul.. sebab aku cakap "Kasih jom jalan.. mama nak gi toilet"... dia pon suka lah.. terus gi toilet.. lepas gi toilet aku terus ajak dia balik sebab dah kul 2.10ptg.. KAFA kul 2.30.. kang tak sempat.... terus jalan seret kasut.. kaki sakit.. mata berkaca.. macam 20km/h lah dia jalan.. hahaha.. hangin betul aku tau.. bila tanya apasal? dia cakap "mama yang cakap nak jalan-jalan".. aku cakap lain kali kalau macam ni lah gayanya.. tiap-tiap hari jumaat duduk kat sekolah..tak yah mengada nak alamanda lah apa lah.. dah bawak jalan, dah bawak makan.. nak sentap lagi.. ko tak tengok mak kau sentap lagi T_______________________T

Ini citer lain.. wah blog aku sekarang asal boleh ikut suka je.. hahaha... hari tu masak ikan tenggiri berlada.. post gambo ni kat instag.. ada yang tanya kenapa gambar tapis? ye dik.. nak tapis bagi tak oily sgt ye.. 

Sawi batang putih ni my fav gak.. buat kuah santan cair-cair.. hiris kan lada besar bagi pedas2 sikit.. ngan udang hidup ;) 

Ni anjer tak berapa nak anjer.. hahaha... kat nursery dah mandi.. sampai je umah terus bukak baju "Mama, Ani nak mandiiii"..haih hangin aku tau.. dah mandi.. pakai baju... tak sampai setengah jam.. dia masuk lagi bilik air, mandi lagi.. itu hobi dia sekarang mandi je doplohpatjam.. akak ko kemain menangis-nangis kalau nak suruh mandi. yang dia ni pulak.. aku mcm nak menangis dia asik nak mandi, asik bersalin baju baru.. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

fifie said...

comelnye bambam ani neh! geram..
asik tengok muka ani je mase peknen neh. Esok kuar agak2 de rupe ani x?haha

umilia said...

acih perangai same mcm anak aku yg sulung..suke no sentap..pstu bile sentap same gak perangai mcm acih..hahahaha..jd menantu auntie nak tak acih..hahahaha..

umilia said...

acih perangai same mcm anak aku yg sulung..suke no sentap..pstu bile sentap same gak perangai mcm acih..hahahaha..jd menantu auntie nak tak acih..hahahaha..

@YUNID@TI said...

hehehe... so sweet kan..

Anonymous said...

Ani ni perangai cam anak saya no 2 juga. ttp lelaki.. nama Rayyan... kejap2 nak mandi.. alasan sbb baru kencing dlm pampers.. lepas tuh mandi nak dlm bath tab baby tuh.. huhuhu...

apapun ani ni comel dan babam sungguh...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nie peel amana lah nie sentap je.. dah bawak jalan nangis.. tak bawak jalan kata boring.. entah apa yg nak.. itulah peel masa prgnt dia dulu.. sekarang mmg rasa haiii napalah aku moody sangat masa prgnt dah keturun kat anak

Huda said...

Comelnya ani..comelnya ani!!

safiyyah osman said...

Kak saya ler y tny pasal tapis tu hahaha..smlm dh follow cara akak.mmg lgi best mkn sbb xminyk2 melimpah dh...

Yati Ali said...

geram tengok ani tu...ada aje aksi dia kan...

strawberi said...

punya la pjg citer..gambar ani jugak yg nmpk comel..ekeke

sharifah rosidah said...

Sawi batang putih ni memang sedap masak lemak putih lah, aunty pun suka sedap.

nonie said...

Haha suweeet la acih ngan ani ni... acih is soooo like my afifah & ani memang sgt sgt sgt mcm my asyfa :) celet sket.....

Rina said...

aww. acih dah semakin anak dara! cantik cm pak radhie :P

ANIES said...

sedaaappnye ayam goreng...nak resipi boleh ??:)

Anonymous said...

Gamba ani tu da macam izara aisyah.hahahaha