Wednesday, October 31, 2012

Pregnancy..

 Hai shemuaaa.. bajet panggil orang shemua tu comey comey comey sangat la.. hihi.. Ni gambar baper hari lepas tah.. kat mana lagi nak amik gambar syok sendiri.. sudah tentu bila berseorangan di dalam kereta.. 

Lama dah tak cerita pasal pregnancy kali ni kan?  Seriously lupa lagi.. dah baper minggu ha? kahkahkahhhh... Rasa nya dah 5 bulan 3 minggu? Ok lah bih kurang kot? tibai jelah... So far takde perbezaan sangat dengan my previous experience.. Apakah maknanya itu? perempuan lagi kah? Alhamdulilah.. apa pon aku terima... 

Jujur lah kan.. masa aku pregnantkan Amaani dulu memang dalam hati tu berharap sangat nak baby boy.. hahah.. tapi bila Doc cakap baby girl.. terus terdiam.. dan terus dan-dan redho.. hahah.. kelakar gila.. tapi pregnancy kali ni macam tak berharap.. dulu cakap jugak tak berharap, tapi sebenarnya berharap..haha.. kali ni bila tengok x de perbezaan sangat cara pregnant dengan dulu-dulu.. so aku mcm rasa ia adalah girl.. bukan sebab konon-konon tak nak harap sebab takut kecewa.. tak kosa ok.. Pastu otak aku terbayang satu nama utk baby girl je.. baby boy.. takde nama pon terlintas lagi.. hahaha... terbayang diri ini dikelilingi gegirl-gegirl yang punggah lipstick, yang sibuk nak earrings baru, nak cekak rambut.... hahaha... 

Scan hari tu masa 4months memang tak nampak.. baby tengah buat sujud syukur doc kata..hahah.. pastu 5months haritu turn check up kat gomen.. so memang takde scan.. so kena tunggu 17th Nov plak utk checkup 6months.. masa tu InsyaAllah dah boleh tau kot? Dah macam-macam dilalui dalam kehidupan buat diri jadi serba tak kisah.. redho.. dan kurang nak expect macam-macam.. bukan lah nak kata semangat dalam diri tu makin pudar... tapi maybe faktor usia gak kot.. perasaan nak tegedik-gedik tu kurang sikit.. sekarang rasa macam kewllll je... sejukkkk je.. hahaha..

Nah ni dia tuan punya belog yang kata dah tak gedik dah.. kuaakakakkakakakakakak... 

Muka sangat bangun tidur.. Oh ye.. sekarang ni dah boleh rasa baby tendang-tendang.. tapi manja sangat la pon.. macam dia jentik2 je perot mak dia nie... sopan lah aku rasa baby nie...masa pregnant kan Amaani dulu aku lasak sangat kot.. gi pulau sampai 2 kali.. asyik berendam.. bejalan sampai sakit kaki... masa pregnantkan Acih aku pemalas... semua Wan tolong buat..hahaha.. sebab tu Acih tu lembik-lembik sikit..kahkahakkaahhhh... Masa mengandung yang nie aku kewl je.. mesti baby kewl.. kahkahkahhhh kewl lah sangat ;) 

Orang kata mata makin sepet sebab pipi makin tembam... eh, mata ai memang sepet cenggitu okay... jangan salahkan pipi okay... (dalam hati telan ailio sbb pipi embam)

masuk instag gamba ni haritu.. bila tengok balik macam tengah cakap 
"Semekom orang kampung... sihat kewwww?"

*gila muka pompuan kepohci*





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

araa cruch said...

salam , kak filla nak tanya TABITA tuh product apa? okay ke?

Zurina Hj.Zainal said...

hahaha!! x boleh blah ayat last tu...mcm salamelekom kt org kpg....akak...akak...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Hehehe..tahniah filla..dah lame tak jenguk sini... jaga diri leklok..

Mak kewl..mesti baby pon kewl je nanti..hehehe

NUNU EERA said...

hehe.. akk mmg slalu nmpk kewl je tgk.. cma klu tgk ani tu trus xleh nk kewl.. hehe..

sharifah rosidah said...

Teringat sepupu aunty....kami ni sebaya...mengandung pun lebih kurang sama je...ditakdirkan aunty bersalin anak perempuan masa mengandungkan anak kedua dia tetap anak lelaki juga pastu mengandung anak ketiga aunty anak lelaki dia pun anak lelaki dan anak sulung kami pulak sesama lelaki...dia tak berputus harap masa umur 40 tahun cuba sekali lagi lelaki lagi....memandang kan umur pun sekarang dah 48 dia redha je dah memang tak ada rezeki dapat anak perempuan....dah lah adik beradik suaminya 4 orang lelaki.
Pada aunty lelaki ke perempuan ke sama je kalau kita didik betul2 insyaallah akan jadi manusia yang berguna.

Anonymous said...

kak fila,
cuba tgok tetek ani tu...org tua2 ckp kalo tetek ani bergaris, adiknye nnt pompuan, kalo tetek ani muncung mcm kebiasaan, adiknye nnt lelaki. wallahualam la kan...tp mmg ada yg btul ikut teori tetek tu.tp smuanya kuasa Allah, kalo btul pun kebetulan :)

C!kpuanmuda® said...

aku tetap doakan ko dpt baby boy (sebab aku nak suruh ko doakan aku dapat girl pulak) hehehe..

nUR_rOsALiNdA said...

Hahahaha.. Statement last sekali tu kelakar

qasqas said...

ok ape ank perempuan berderet...mcm adik beradik sy ...5perempuan 2lelaki..tapi ada ank lelaki pun bkn leh hrp kan pun...elok lagi ank perempuan..syg mak lebih dr anak lelaki sygkan mak...mak sakit pun ank perempuan juga yg jaga...ank lelaki buat tak tahu je...so filla mmg kewl je ok...xkisah lah dpt girl lagi pun xpe...itu semua rezeki...:)

Huda said...

boleh apply jadi model kak. Sepet-sepet pn comey. hikhik..

Aya Ariel said...

kak..cer tgk tetek ani tu..kalo aku..si kesya ni..sbelah tetek muncong..sebelah lagi begaris..alhamdulillah..dapat boboboiii..muahaha..masa preknen aritu dah dapat rasa cam lain sgt preknen yg ni..kadang2..naluri ibu tu kuat..kalo kita rasa girl..girl lah..kalo rasa boy..boy lah..apapun ni sume keje Allah..redha je lah.. :)

Anonymous said...

kak filla...u is very de klakar oke..hahhaa...gelak bace blog akak ni tau!