Tuesday, October 16, 2012

KERENAH ANAK NOMBOR 2.

Aku copy paste dari FB... saja suka-suka.. sila jangan percaya sangat... Aku anak kedua, Amaani pon anak kedua.. muahahha.. ada jugak banyak yang betul T______________________T 

Ani anak kedua saya hahahaha.. tengok muka dah menakutkan apa aksi dia lepas nie.. 

OMG. ni lagi seram... 




Siapa anak kedua dalam family meh sini baca fakta ini!!!!!!!!!!

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih
degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.


TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak
pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)


BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D


HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau
hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.


HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje
keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.


BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih
independent pun payah.mudah bergaul.very take care.


ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.


PEMAAF DAN CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun
pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.


PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.



Ok itu saja untuk bersuka-suka.. yang bagus tu kita teruskan.. yang tak bagus tu kita ubah jadi lebih bagus.. ok? 

-


-


-


-


-



Ok ni ada nak iklan sikit ni ha..

Sesiapa berminat nak beli sandal nie.. silakan..









Baru je beli last few days.. masih baru, good condition.. kalau beli siap kotak and paperbag.. 
it's from shoes shoes shoes.. 
Buying Price : RM339
Selling Price : RM300








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

21 comments:

SYANI said...

Hasben memang anak no2 & ada sikit2 ciri2 macam yang disenaraikan. Anak kedua saya pun ada gak ciri2 ikut hasben..

EnaAzhar said...

Btl sgttt, kakak sye yang num 2 tu mmg sebijik perangai dia mcm fakta yang akk posted kan ni....semua betul dan tepat.

eray said...

sofhea kecik lagi, so ciri2 nie tak nampak lagi...heheheh

http://welovesusuibu.blogspot.com/2012/10/cara-kurus-khas-ibu-menyusu.html

Anonymous said...

Ada yg betul sbb sy nie pun nak no 2 dr 3 beradik..

wanna binik pak aji said...

kak filla, mmg betoi lah, sbb saya pon anak kedua, haha

rasa mcm kena penampaq dekat muka sendrik pon ya jugak,

mintak nk share ya, tq :)

mommyNadia said...

Sgt cute. Nak cubit pipi and tangan dia..sb sgt chubby!!

sharifah rosidah said...

Rasa nya apa yang filla bagitahu ni ada betul nya, satu satu nya anak perempuan aunty ni adalah anak yang kedua kemain lagi boleh tahan juga perangai nya, apa yang filla list kan kat sini semua ada pada dia.

Anonymous said...

hahahaha.. series anak no 2 ni betul lah perangainya.. sebijik cam perangai adik sy... ketegaq.. ahahahaha

Cik Zaniff said...

saya anak ke-2..ada jgk yg btul 2..hihi

Huda said...

pasal anak no. 2 tu memang ada yang betul dan tidak..it just for fun tapi saya anak yang 1st!

Anonymous said...

hah..betol sgtla tu..sume tu mmg ade pd my husband..die anak no2..my sis pn same..anak no2..

Konot said...

sangat betul! i mean pasal anak kedua.. :)

ratna said...

Lg satu saya noticed anak no.2 ni kdg2 kuat merajuk..hehehehe...

cputeh said...

Tkut ular tu kt kaki...huhuhu sy pn anak no 2...comel cik ani..

cputeh said...

Tkut ular tu kt kaki...huhuhu sy pn anak no 2...comel cik ani..

Anonymous said...

saya dah husband anak no 2... hehehe dan anak saya no 2 mmg ketegaq... dia je betul... perangai tgk mcm ada ala-ala ani lah.. hehehe.. berbesan ni sesuai diorang ni hahahahaha

Anonymous said...

hehehe.. sy ank nom 2.. perangai mcm yg tertulis tu... klau ckp memang nk menang jek... apa2 hal kakak sy laa yg selalu mengalah... tp.. antara sy dan kakak..sy lebih independent.. ;)

onniesham said...

alamak.. aku pon anak no. 2. laki pon anak no. 2.. camner tu. tu yg kdg2 ada rasa nk telan je laki.. hahaha. aku rasa mcm byk je prsamaan aku ngan info ko bg ni.. tp xpe.. yg pnting hati msti baekkkkk..*baik la sgttttt

farhani said...

hahha.. kak fila.. ni semua mmg betul sgt.. perangai kakak saya number dua sejibik mcm ni.. tegur sikit merajuk... bila dah merajuk lambat pulak nak elok... sampai saya ni adik nak kena mengalah ngan dia dia.. malas nak gaduhh..

aishah jamrek said...

oooemmmgee kak..sy pun anak no 2 dan agak bersetuju dengan study tu..hihihi

Anonymous said...

Aku pn ank no 2 , bab awek...kerja...pujuk2 .......semuanya hancurrrrrrr , x di nafikn ank no 2 lbh senang kerja sendiri , mcm aku jugak hehehe