Friday, October 05, 2012

HAPPY BIRTHDAY TO YOU KASIH ALEEYA.

Kasih Aleeya genap 7 tahun pada 30 September 2012 yang lepas.. sekejap jer masa berlalu.. masih terbayang lagi sakitnya nak melahirkan dia.. uih sakit sangat kalau nak dibandingkan dengan Amaani.. haha.. yelah orang kata lain anak lain sakit dia.. masa Acih dulu aku masuk labour room kul 3.00 ptg.. bersalin kul 6.00 cam tu.. 3 jam contraction yang sakit gila setiap 5 minit camtu.. huwaaaaaaa.. sampai bibir aku jadi biru.. sampai kaki jadik lembik-lembik sampai kena pakai stand kaki.. lepas bersalin terus aku fobia tak nak beranak lagi.. cukup lah 1 je anak aku.. sebab takut nak sakit macam tu.. gila pengecut.. 

Itu lah pengorbanan seorang ibu melahirkan seorang anak.. menanggung sakit teramat.. patutlah kalau mati bersalin tu mati syahid.. berjuang habis-habisan.... Semua anak yang belum ada experience melahirkan anak.... korang tau lah cemana perasaan seorang ibu kalau ko tak hormat dia.. menderhaka.. kurang hajar... orang tu kemain hazab nak melahirkan ngko.. pastu ngko suka-sukati memaki hamun orang tua.. aku ni dengar cerita macam-macam... ugut mak bapak.. aih... kenapalah ko lahir kat dunia dari rahim ibu kamu.. lepas tu suka hati maki hamun ibu sendiri.. kena panah petir baru tau.

Eh teremo plak.. adatlah, ibu ngandong T______________T heheh.. pengajarannya, hormat lah ibu masing-masing.. sebab ibu bertarung nyawa nak bagi korang tu lahir dan menghirup udara kat dunia nie.. duit berjuta pon tak boleh balas jasa ibu.. paham?

Wan sponsor cake... so aku belikan kat SR.. sebab mengenangkan tekak sendiri.. so telah memilih brownies walnut hehehe.. nasib kau lah Acih tak dapat cake princess ke apa.. haha.. ni lawa apa? siap daun-daun haha.. 

my SIL bawak nie.. pon sedap from Baker's Cottage. mango and choc flavour.

permata hati saya.... Abaikan rumah tak siap ye ;)

Hahah.. macam tu lah ghoper aku pegi Jusco beli cake.. ngan hairclip ribbon purple comel sebab time menyapu jumpa Acih punya terus sepit kat rambut supaya tak hilang.. tak make up.. haha.. punye lah pemalas nak bersiap sekarang nie.. kecuali gi keje je aku boleh make up.. kalau hari cuti.. nak keluar ke mana-mana ai is malas. with cousin Syasya and Sofea.. dah besar anak-anak buah aku kan.. lawa plak tu ;) ok next week blanja mokcu tutti fruti... heheheeeeeeeeeeeeeeee... 

Sebelum menutup bicara... buat anakandaku Kasih Aleeya, anadai kamu tahu betapa mama sayang kamu.... walaupon kamu selalu mandi tak bawak towel dan mama jadi tukang hantarkan towel mama tetap sayang kamu.. walaupon kamu selalu hentak-hentak kaki dan mama selalu menjerit sebab tak suka tengok kamu melawan mama, mama tetap sayang kamu.. walaupon kamu selalu sentap dan tarik muka masam kat mama, mama tetap sayang kamu, walaupon mama paksa kamu tido bilik sendiri dan kamu macam tak rela, tapi mama tetap sayang kamu.. walaupon kalau kamu bergaduh ngan adik, mama selalu suruh kamu yang beralah, mama tetap sayang kamu.... walaupon kamu susah sangat nak mandi sampai mama jerit 8 kali pon kamu tak bangun pegi mandi, mama tetap sayang kamu.. walaupon kamu cuma makan sesuap lepas mama dah peluh-peluh mengah-mengah masak lauk pauk untuk kamu makan, takpe mama tetap sayang kamu.. 

Kamu tak sayang mama ke apa nie??? grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!

Takpe lah, mama masih tetap sayang kamu.. Happy Birthday anakku Kasih Aleeya ;)








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

41 comments:

Mira Adzlia said...

hepy besday aleeya..smuge jd ank yg solehah :)

Cik Eka said...

selamat hari lahir acih...

besar tul pengorbanan mak kite.
mak eka selalu marah kalau kami melawan..

'penat tau tak mak teran komer keluar,nanti ade anak tau la...diulangi,nanti ada anak korang tau la'

Anonymous said...

Assalamualaikum

epi belated bestDay Aleeya..semoga jadik anak solehah

luv the last quote..every single mom hve the intuition, love our kiddies so much! & may Allah always bless u and all moms out there (including me!!)

~Assalam ~

Fiza said...

Heppy besdey acih!! tu la pengorbanan sorg ibu...anak wat cmaner kat ibu, ibu tatap syg kat anak...

Anonymous said...

happy birthday kasih aleeya...:)

Anonymous said...

Happy besday KASIH ALEEYA... Semoga menjadi anak yang solehah...

Diana AR said...

happy birtday Acih..moga jadi anak yang solehah

mommyNadia said...

omg, last phrase for b'day girl tu sgt syahdu ok..*goosebump*

Happy birthday girl..

SaRiE nUaRiE said...

kita minat betul tgk amani xtau napa! maybe dia comel sgt!

Huda said...

hepi besday Acih!

SaRiE nUaRiE said...

minat betul tgk amaani! comel sgt! klu lah kita tgh preggy mesti best!

Anonymous said...

Happy Birthday Acih. Rasa2 budak perempuan lahir tahun 2005 kebanyakkan macam tu la. Anak saya pun perangai sebiji macam Acih..

Anonymous said...

Hepi Besday Acih!

Riena Haiqal said...

happy Birthday Kasih Aleeya.. smoga menjadi anak yang solehah serta taat pada kedua ibu bapa.. belajar rajin2 tau.. jangan selalu lawan cakap mama..

Suliana Sulaiman said...

acih..happy birthday..semoga jadi anak yg solehah..amin

-drp: auntie su dan kimi

Zee Suhaini said...

Heppy Besday...Moga menjadi anak yang solehah..AMIN

monamie said...

Happy Birthday Acih yang cantik macam mama!

Akak muka ja nampak sembap..tp body cun! i is jeles ok :/

Shinnaz Ahmad Rasid said...

happy besday Kasih Aleeya! Be a good girl!!

Pak Radie tu mcm remajew belia!! Hehe

Lynda Che Lah said...

happy birthday dear cutie Aleeya :)

NUNU EERA said...

hepi bezday acih.. semoga jdi ank yg baik ye..

manja209 said...

hepi besday Kasih Aleeya...smoga dpjgkn umo,dimurahkn rzki slalu serta menjadi anak yg solehah
kak fila...geram tgok ani...cumil :)

:: Mrs.Eady :: said...

hapy birthday darling :)

Anonymous said...


Filla, aku pulak yang emo baca msg ko kat Kasih.

Kasih, semoga menjadi anak yang solehah, mudah dibesarkan, murah rezeki dan baik hati, ameen yrb.

Luv said...

HAPPY FAMILY @@@@@

Sy suke n mendoakan fila bahagia bersama kuarga tercinta

Anonymous said...

nadeya said..

happy birthday acihhhh :)

touching nya baca pesan akak kat acih..

moga menjadi anak yg solehah n dengar kata ibu ayah k cih

love ya :)

Anonymous said...

Eppy besday acih.. Nk gelak tgk muka cik ani mse dpn kek tuh.. Cam sedih je or tk puas hati coz lmbt dpt mkn kek Hahahaaa.. Syg acih n ani mok2 ;) - intanjb

aynadys said...

selamat hari lahir kasih aleeya :)

Anonymous said...

happy birthday kasih aleeya.. semoga menjadi anak yg membanggakan ibu bapa ye

p.s: touching saya baca ucapan akak tu.. huhu

I'm Norazlin binti Ab Ghani said...

Hepi Besday acih... Semoga happy selalu ;)

Iela Fazielah said...

hepi bday aleeya... byk no walau...hehehe

LizHairi said...

bace entry nie dgn rase lawak + sebak....

hepi belated besday acih!!

setuju ngan anoy 8.47 tu...

my girl tahun 2005 pun sgt same ;-)

Ikhwan Suhaimi said...

HPBDAY acih, moge dipnjangkan umur dan dimurahkan rejeki.

mamaellycollection said...

happy birthday Acih...smoga shomel n sihat slalu ye

Nurhasliza Nordin said...

Selamat Hari Lahir Kasih Aleeya. Moga membesar menjadi anak yang solehah. :)

sharifah rosidah said...

Gitu lah pengorbananseorang isteri dan ibu kan. Terlalu banyak jasanya pada kita dan kita pun akan mengalami seperti ibu kita dulu apa orang puteh cakap what goes arund comes around.
Aunty pun termelalut, sebenar nya nak ucapkan selamat hari jadi yang ketujuh tahun buat si anak gadis yang manis Acih.

ViccMalarn said...

Mengalir air mata bace taw.. Kasih ibu.. :)

Anonymous said...

Hepi besday kasih aleeya..... Semoga menjadi anak yg taat pada ibu bapa....

P.s: kak filla, sejak pak radie berambut pendek nie nampak makin muda wooooo..... Hehe..... Rambut pacak gitu....

Anonymous said...

Hepi besday kasih aleeya..... Semoga menjadi anak yg taat pada ibu bapa....

P.s: kak filla, sejak pak radie berambut pendek nie nampak makin muda wooooo..... Hehe..... Rambut pacak gitu....

Anonymous said...

kurusnya kak fila...

Anonymous said...

so touching..hepi besday acih..
~cik cilik~

Farhana Aziz said...

Happy belated birthday Acih! :D