Sunday, August 30, 2009

Makan Luar vs. Makan Dalam....

Buka Puasa di Luar


Jumaat lepas hari tu..kami berbuka kat luar jer... sbb aku nak muntah dah bekejar-kejar masak kat umah...hehehe.. letih okeh... so ajak Pak Radie gi makan.. sambil tu pikir2 gak nak makan ape..otak adalah sgt blur... last2 ajak jerlah gi buka posa kat Manhattan Fish Market nieh..dah booked tempat.. gi K4 bli barang dapo dulu... Oh cik Acih kan tak posa..heheh.. so belikan ler dia Big Apple ni ha.. budak kecik ni semenjak dua menjak ni tengah selera jek nak makan... sementara dia nak makan.. hah.. bagi jek dia makan..
tgk cara dia makan sebijik mcm aku.. part pegang benda2 yg lembik2..letik2..manis2 mcm tu.. mmg dua jari jek.. makan sket.. lap sket.. makan.. lap..makan lappp... rimas!!!

sib baik Alamanda dah ada Big Apple..
ni utk mak Acih... berkat pengenalan dari CPM dan Verde... saya pon belilah duren-duren nieh... teliuq tgk kat blog orang..gi pon aku pencinta durian gak.. perghh mmg sodap...kalo x der musim durian.. boleh ler beli mende ni jek utk dpt rasa DURIAN tuh..hahaha...(eh comel arr duri2 dia tu)
hehe..comot... nampak tak taik lalat Acih atas bibir tu?.. hehe aku plak over excited meneruskan misi pencarian taik lalat kat satu badan.. pastu jumpa lagik satu kat atas pada tumit.. bawah pada betis sket...
telan2 air liur okeh tgk budak ni mkn... lom buka lagi masa nie..
nyampah tul tgk baju Acih ni... masa bli tak pasan... besar sgt leher.. jatuh2 plak bawah bahu.. last2 aku amik kepit rambut.. kepit jek kat blakang.. pastu lek jerk acih jalan round satu alamanda..hihihikkkk...
hamik ko..muntah okeh nak mengabiskan menatang nieh.. heiiii muak giler... pak radie mandi kat umah aku dgr dia mcm nak muntah..hahahah...


Buka Puasa 'dalam' Rumah Mama (mak aku)


so itu sajer cerita berbuka puasa di luar.... tp apa pon berbuka puasa di rumah adalah yg paling nikmat sekali.. lagi2 umah mak atau umah mak mentua ku...

sayur hentam kromo sumer nak campak dalam nie... sedappp...siap kuali dari kelantan naik atas meja okeh...
sambal tumis udang... mmg peberet aku lah kan.. benda kalo sambal2 ni.. ermmmmm...udang dah siap kopek plak tu.. aku kan pelahap yg malas nak kopek2...
ikan kerisi goreng ranggup2...

cili padi+kicap+bawang+limau (utk dicicah bersama ikangggg)

abang aku bawak satay.. sedap gak satay kat kg pandan ke aper tah.. tgh femes skang nieh..

satay n kuah kacang peberet pak radie.. aku satay2 ni ala2 jer.... tp kalo letak dpn mata ngap jer..

kuih kole kacang peberet aku ngn bapak aku... heheh... abang aku gak beli.. rm5 satu box penuh..
makanan keseluruhan...


*cemana sedap giler pon makan kat luar... makan kat umah gak yg tiada tandingan!!!!


p/s: oh yer tak lama lagi saya ada satu lagi business utk dipromosi di sini..hihihi.... harap sabar menanti.. tp yg pasti bukan framekasih... ni lain yer..... bagi saya edit segala gambar2 dan biar saya organize kan dulu betul2.... once dah ok will update... stay with me!!!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

...$weE+ 666... said...

taik lalat atas bibir acih tu sama mcm auntie jijie ler... nanti sure mulut laser gak nih! ahaks! dulu aku pun tak pasan ada taik lalat situ, lama2 makin besar... taik lalat idup ler plakkks! huhuhu!~

ratna said...

bukak puasa kat umah lagi best. sambil2 mkn leh tgk tv.. lepas mkn nak terbaring terlangkup pun bole. bebas jer.. nak solat pun senang. kalau kat luar.. kalau nak solat mesti full surau tu.

chipsmore said...

i laikkkk sambal juga...sume sambal layannnn..ehehe ;)

shafa said...

mcm sedap jer ikan kerisi goreng tuh...
tak pernah lg rs duren2 big apple..
kene cube nih nampaknyer pasnih...

Mimy Hamid said...

apsal aku tgk acih makin enbam...comey la plak..tang makan berkobar..ehhe

Liyanaroxx said...

alahai...pic acih makan donut tuh amat menyelerakan...opsss...puasa plak!!=p

rahmat multibusiness said...

saya nak minta kebenaran guna gambar ikan goreng tu..