Thursday, August 27, 2009

Balik memasak ngn kelam-kabutnyer...

nak sembang-sembang melepas geram sat.... tatau ler..lately jalan jammed tak hengat...jgn ler nak kata 'ehhh bestnyer you duduk kat putrajaya.. pastu keje pon kat situ... syoklahhh..senang lah you...dekatttttttttttt jer'.. ehemmmm... pembetulan disini yer... haku rasa... kalo aku drive balik shah alam or ampang aku dah lama sampai.... giler betul.. aku punyerlah tensi giler babeng....

aku anto Acih kat nursery kat Parcel E... aku keje kat Parcel D... (kan ke sebelah jek tu?).. tp nyer jalan sehala.. so ko kene bantai pusing satu round about beso giler nie.. utk pegi Parcel E tu... aku ni keluar ler dari office kul 5.10pm mcm tu..... ko pecaya tak aku sampai kat nursery Acih kul 6.05pm??????? pecaye???? naik cramp2 dah tulang-temulang mak nih... lain lak citer pastu.. dah ambik Acih... nak balik plak umah.. kalo tak jammed dlm 10 minit pon boleh sampai... ini kul 6.30pm aku baru sampai umah.... berasapppp jek kepala haku nie.. dah ler nak kejar nak masak.... daging seketul beso aku kuarkan tengahari tu... nak kene siang dulu.... erghhhhhh!!!

kan memula ingatkan nak masak kari daging... so cancel jek.. aku ni x brapa sgt kari2 nie.. tp sebulan sekali sedap gak.. tp tak jadik... sbb aku nak yg cpt dan ringkas jek.... maka... terhasil juge lah lauk ringkas nieh:-
amacam ok?? Daging Goreng Kunyit Pedas Cili Padi Ngan Bawang Ngan Halia Berterabur hehehe.. nama giler2 okeh!!! tp sedap gak lah..daging tu manis je...fresh gitu..

telo dadar ni standard arr kan.. sbb lauk sumer pedas2..kang Acih nak makan ape?

mana lah aku tak kelam kabut.... sebab nak masak lauk ni lagik.. ikan keli salai masak lemak cili api bersama daun pucuk ubi.... giler sedap dow!!!!!!! tak sangka mak.... tak sampai sejam siap semua.... kuah dia sedap ler... dah ler pedas.. pastu terasa-rasa 'salai' tu.... ermmmmmm... roti john pak radie beli pon not bad.. sodap!!!

eh aku malas ar nak borak tu jer lah entry...

babai....





*ikan keli salai tu tipu je... tu lauk beli...hauhahah..








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

ratna said...

bila tgk ikan keli tu.. saya baru jer nak kata..rajin dan pandainya nya awakkk masak..sekali tgkkk beli rupanya. tak pi tak per la.. awak still rajin sbb walaupun lambat sampai still masak. tak mcm saya. dari awal puasa sampai skrg tak pernah masak lagi..

Mimy Hamid said...

dalam pada ko merungut jalan jammed aku tgk sempat gak ko masak lauk tang lemak salai tu...terror la ko

genny da bomb said...

cit podah..baru ingat nk puji pandainye masak salai2 bagai muahahahhahaa...baru nk mintak resepi kot2 leh try hihihihi..

daging goreng mmg sodappppp...telur dadar forever2 feveret gitew

Liyanaroxx said...

dalam pada ko merungut jalan jammed aku tgk sempat gak ko masak lauk tang lemak salai tu...terror la ko

*kak mimy,lauk nih kak filla beli lah!hahahaha..kita sume telah tertipu!!!*

papepun tabik ar kat akak...even dah lambat pun TETAP masak gak...=)

syahila said...

hem..kak filla. ble tgk jer ikan keli terpk dah mesti beli ni.
ble kata masak terus berkata di dalam hati, hemm...not bad.
sat lagi terbukti juga u beli...
cehhhhhhh....;-p
takpe2...sy dah biasa buat.. huahuahua..

mannira said...

hua...hua...ko tipu fila..pose tak ni..tgl lg brp persen jek...

Chooyaya! said...

aku baru nak salut kat ko.. giler la perempuan nih sempat masak 3 dish yang hebat2 (kecuali telur tu) skali beli. ciss!!!

Mimy Hamid said...

*liyanaroxx, mmg tau dia tipu saje je bikin panas..hahaha

ibu iman said...

kak filla...
jgn kate akak...saya yg keje kat parcel E nak kuar parking pun jem. jem sampai ke basement 2 lak tuh. pelik tul nape parcel E jem teruk da skang. heheh... memang slalu nampak akak pun dlm keta ngan muke tensi je... :D

lynadabesh said...

klako2..ingat kan betul kak filla masak ikan keli salai..mmg da tabik spring la jap...tipah tertipu

ejea aziz said...

apa teruk sgt jam putrajaya nih..isk isk isk...kalah org keje kl..b4 5 dh sampai umah..wakaka..ayat nk kasi ko jeles..
waaaaa tipah tertipu..br nk mtk resipi ikan keli salai tu...

PuteriSatu said...

La... akak ingat nak tanya kat mana beli keli salai tu... rupanya lauk tunjuk...wekekeke...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

korang: makkk tak tipu u alls okeh.... sajer main2 jek.... huahahahahahah..... tp dosa ngumpat aper sumer lagi pagi tadi..tatau dah tinggal baper percent dah pahala mak...

JuJue said...

kalo ko tak ckp ko tipu tadi..aku dah percaya dah. siann aku yang lembs di bulan puasa nih.

busyuksayang said...

dah agak dah!!! sempat plak nak masak lemak salai bagai :D