Wednesday, August 26, 2009

Acih bukak posa di tengahari.....

biler orang tanya bila the right age for kids utk start berpuasa? haku pon tak gheti nak jawab aper.. sbb mcm Acih ni dia kuat susu botol... so camne? takkan tak bagi dia susu plak.. Kasih hujung bulan 9 genap dia 4 tahun... kecik lagi kot?... tp aku ajar gak dia puasa..hehehe..

so kisah ni terjadi di hari sabtu (first day puasa).. Acih mintak milk pagi tu dlm kul 8 kot?.. so bagi lah dia milk.. pastu ckp kat dia.. dah tak boleh milk or makan.. sbb dah start puasa... hehehe.. so she agreed.. maka berpuasa lah kami semua..... pastu dlm kol 11pagi mcm tu Acih ckp nak milk.. aku ckp tak leh lerr..sbb Acih puasa kan?.. then dia sengih2 dia diam jek...

pastu kul 12.30 tengahari dia sound... "Mama.... nak milk!!!!".. sian plak dia...hahah.. then aku tanyer lah nak milk ke nak makan? pastu dia ckp "Kasih lapar... Kasih nak makan Maggi".. aku pon pegi ler buat maggi ayam utk dier... sambil masak..sambil telan air liur..huahahah.... eh.. kat school dia posa halfday gak.. milk kul 7 pagi.. pstu kul 12 baru dia makan/milk...

jom layan maggi ayam di tengahari jom...

hehehe... x rasa serbasalah.. pakai spender baca doa makan.... owhh perkembangan Acih.. tetiba dia ada taik lalat okehhh.. tekejut aku..hahahah.. halus jek taik lalat tu.. kat atas mulut.. bawah pada hidung.. ala2 nina juren.. auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww... gambar ni kalo enlarge leh nampak....

heheh.. kelaparan anak aku..sian dier.... giler teruja walopon cuma maggi ayam.. hihihiihi... ok, sambung balik makannnn... aku ngn Pak Radie telan2 air liur.. tgk jer... huhuuuu... biler dah cargas.. minyak dah isik... baru leh keluar dari umah ngn hati yg senang.... (pssttt..cute kan baju auntie Kina bagi?).. pose gedik sket.. ok lah.. Acih nak gerak dah nie.... babaiii.. Acih sorang je tak posa...auntie2 ngan uncle2 sumer jgn makan maggi tengahari tauuuuuuu!!!!

*gambar ayam panggang (lauk bukak posa smlm akan di up petang karang.. )... bagi korang air liur melimpah2 keluar..huahahahahahh....

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

C!kpuanmuda said...

senang jage ko ye acih.. bagi maggi pun sudah gumbira.. hahah

Mimy Hamid said...

weh ni kira acih ni pose la gak..padahal baru 4 tahun..1/2 hari pun kuat dia ni tahan..peh maggi ko buat filla mengancam..buat kan satu

ratna said...

patut ler badan acih ni sedap2 jer.. rupanya kuat milk.. bagus la gitu. jgn putus milk sampai umur 7 thn tau.. utk tulang yg kuat..

aLya said...

sedap nye megi tuh..tibe² tingin lak..

Liyanaroxx said...

tak payah tunggu ayam panggang...tgk maggi acih nih pun dah terliur kak filla!!!!=p

JuJue said...

wehh cute lahh acih pose mcm tuh..cute sgt ngan baju & jeans tu. tergoda aiii..

bolehhhh aku terluir cam gila babssss tgk acih makan maggi ayam!!!

Lenny said...

filla,

aku nak balik gak tengahari nieh makan maggi.. seme ko nyer pasalll!
ahahhaha

tapi aku nak makan maggi laksa la..
cam sedapnyerrr...

jgn ler muntah plak pastuh kan.. kesian aku..

Sham Ummi Echa said...

waktu2 lapo camni nengok megi pon cam da tengok ayam panggang..huhuhu

zan-xray said...

kenapa aku mcm tak de kesan sampingan jer bila tengok gambo anak ko mkn maggie gurrpp..

wei wei aku posa tau..

happy2gether said...

wahh baguslah Acih nih...aku dah lama x makan maggi sbb sure syasya nak, aku risau nak bagi dia makan, tapi kengkadang dia nak aku bagi gak, skali skala kan, tp aku tuskan air rebusan tu then baru buat kuah lain, tapi fav syasya kalo pi kedai maggi goreng huhuu....terliur aku nengok maggi tuh...sabo jeklah...ehehhe

psstt aku suka la tgk tshirt yg Acih pakai tu, sweet sgt...

genny da bomb said...

nasib baik mak tak posa...skang gak mak nk buat megi hihi

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

hee. comelnye pkai baju aunty bg tu. chewah!! aunty kina syg aceh lebeh la. ciap la kalau jumpa nti..hee.
maggi pon jadi la aceh kn? dia goda mama dia tu. seb bek kak pila kuat iman..haha