Tuesday, August 25, 2009

Aku pompuan kampung bertekak melayu asli..

haluuuu haluuuuuu haluuuuuu...semekommmmmmmmm!!!!...


sajer jer nak bagi ceria2..walopon mcm dibuat2 gitu..huahahah.. eh takkk takkk.. aku mmg ceria giler nieh.. bukan sebab gaji dah masuk... tapi sebab aku dpt balik umah pastu membuta tak hengat donia... nak dengar citer membuta?


aku kan asal tengahari jek balik umah.. mmg ramai kata aku ni giler.. takat2 1 jam break lagi nak balik umah... alaaaa lek arrr..mmg tebiat aku dari zaman belajo lagi.. aku tak suker besidai kat opis.... dulu time blajo ada gap 1 jam pon aku konpem kuar dari uitm tu.. tak kosa okeh nak besidai tunggu next class..

jadi tengahari di bulan puasa aku bekejar2 bawak kete nak bagi cepat sket sampai umah nie.. ada ler orang tanye kang.. "eh balik tgk anak ke?".. perkejadah tgk anak? anak aku sihat2 riang gumbira dok kat nursery tu.. tak yah ditengok2.... tp beralas cakap ler.. aku jawab "eh tak... anak tak leh biasakan jenguk2 tengahari..kang dah biasa..nangis plak bile kita nak gi keje".. huahahah.. padahal hakikatnyer!!!!

sampai jek umah.. campak bag.... terus gi tukar uniform apek jual kangkung... gi toilet... tutup lampu bilik... amik handphone set alarm... masuk bawah simut... (bagi takat2 tengkuk jer simut tu).. huahahahha... cepatttt cepatttt tidoo.... 1 minit tu pon berharga ko tau... hahahahha.. pastu bangun jek tido tadi.. perghhhhh... best giler... rasa mcm aku dah tido 2,3 jam dah.. padahal baru stengah jam... nikmatnyer tido di bulan puasa.. keh keh kehhhh... solat dulu.... pastu lari gi dapo... aku mmg plan nak jadik mat salleh celup bukak posa arini... oh tadi balik2 jek umah terus rendam ayam 4 ketul... heheh... korang tunggu lah entry aku kang..tak malam ni.. sok aku up sket.. hihihi... ingat lagi tawun lepas.. asek entry bukak posa.. taun ni yilek... sbb aku tak kosa nak snap2.. pastu terus gi dapo... marinate ayam kesayangan.. (byk okeh 4 ketul..dah leh wat 2x masak dah tu).. takper.. hidop biar tamak... dari ko tekuis2 makan asik tak cukup.. kang berebut plak ayam tu lakibini.... malu kat anak nengok!!.... kalo berhasil ayam panggang fillanie... aku up kat sini yer....

oh kes2 pergaduhan laki/bini (aku ngn Pak Radie) selalunyer berpunca dari makanan... letih arrr aku dpt laki tekak mat salleh.. tak leh blah okeh!!! mak ni tekak melayu... melayu asli ko tau?!.. aku kalo makan KFC kat umah pon.. aku makan ngn nasik... lagi nak wat2 muker geli2 tgk aku mkn... suker ati aku lah nak makan cemana pon kan? bukak posa lagi nak suh aku buat tortila... aper ke jadah tortila? gi lah beli kat Mc D kan ado?.. tanak plakkkkkk... nak suh akuuuuu gakkkk.... aku ni bukak posa kalo tak der nasik leh pengsan ko tau... dari kecik mmg NASIIIKKKK NASIKKKKK NASIKKKKKK... ni bulan posa... giler ke bukak posa tak makan nasi? aku kuih2 tu sumer sampingan jek tu.. tak de pon mak okeh jer... tanye mak aku... ni sumer mak aku yg ajar.... skarang ni pon aku dah omputih sket time sahur.. makan roti bakar jek 2 keping ngn minum oat.. dulu??? mana leh.. mak aku mesti masak panas2... nasik goreng ke... telo kicap ke.. ikan bilis goreng ke.. tp mesti nasik gak... dia tau anak dia ni... kalo tak makan nasik time sahur.. kang petang2 jalan merangkak kang...

takperlah.. aku consider arinih.. ikut tekak dia lah nak makan western (not so western lah recipe aku ni).. tp dijamin aku nak masak nasik jugak... ko tanak makan nasik takper.. AKU ADA!!! hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... ni awal2 aku ckp nie.. ayam ada 4 ketul... SORANG 2 KETUL jek okeh... jgn nak amik2 ayam mak nieh!!! kalo acih nak.. kita bagi sorang sket kat Acih.. stuju ke tak?.... kalo tak stuju pegi beli ayam golek kat pasar ramadhan tu haa..

oiii byk aku menceceh kan? nampak sgt aku semangat sbb dapat tido dgn aman kat umah tadik...heheh.. ok ler kengkawan... aku ucapkan slamat berbuka puasa... (eh awal lagik eh?)..heheheh.. masak jgn tak masak!!!!! beli2 ni bukan sedap pon!!!!

Hot Tips: masak jgn tak masak!!!! beli2 ni bukan sedap pon!!!! (rasa nak lempang tak tips diulang-ulang????)..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

Mimy Hamid said...

waa sama la kaki tido..nsb umah ko dekat..aku pot dlm surau dept aku..siap kena sound la.."macam ada anak berjaga malam leh tido ngan nyenyak"..wakaka..entry makan ko mana??

-butterfly- said...

:: wah!
:: besh kan kak filla dpt tido wlu pun tak sampai 1 jam..
:: iza port tido kat bawah partition ofis..
:: menyelit kat situ..
:: sib baik muat..
:: siap bawak comforter yg kecik lagi..
:: huhu

^i|z|z|A|h_n|h|k|m^

Liyanaroxx said...

pergh kak filla...JEALOUS giler siap sempat balik umah tdo...huhuhu!!!bestnya umah dekat dgn opis..putrajaya pun x jammed,memang masyuk!!!

MrsSluRp said...

ehh poms ko xpe lah mkn nasiikk byk mana pun xde effect..aku kalo mkn nasik jerk jwbnya 3 hari cukup le kembang setaman..hahaha nih bln posa mmg x bleh avoid le aku sahur mkn nasi..(masak sgala lauk pauk skali okeh!,,ekekek) tp buka mmg le aku ngn kekuih aje x pun yg lite2 gitu..hehehe

Chooyaya! said...

tido tgh hari dibulan puasa memang best

ni ha resepi buat burito/tortilla yang simple, kasik pak radie try makan, okeh?

http://surayasulatin.blogspot.com/2009/08/burito.html

busyuksayang said...

wah!!! sempat lagi balik umah kan...i kat surau office jer...lg hampeh kan, bknnya bertadarus ker apa :D

:: vErde+hAzizi :: said...

hahahhahahha...same la ngan my hubby...sahur kene ade NASIIIIIIII!!!
takde nasi sanggop die masak sendiri...

zan-xray said...

lawa2 pic dlm blog ni.. msti suami amik ni.
Huby ada blog foto ke.. kalau ada nak gak tengok. sebab suka tgk gambar

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mimyhamid:blm apa2 aku dah ingat nak tido lagik nie..
butterfly:siannyer..
liyanaroxx:haha..balik jammed okeh.1 jam baru sampei..hehe
mrs slurp: eh tebalik..aku time buka mesti nasik..
chooyaya:eh kita dah gi blog awak..hehehe.. sedapp...
busyuksayang:hahahahah..boleh jer..
verde:hehe..leh gang!!
zan x-ray:ishh tak lerr.. sajer amik gambar suker2..dia takder blog2 foto nieh..heheh..

hOtMaMa said...

lawak..lawak..!!

hahaha...kan...mak suka tips ko noks! sila la masak kan...beli bukan sedap pun...