Friday, August 14, 2009

Thank You Kinaaa..we love you lahh!!!

sebenarnyakan...ada sedikit lawak arrr kan... sbb motip mak gi melaka ialah utk attend PA course.. tp nampak mcm happening jek lebih... ehhhh bukan..bukan..... ada lagi entry lain dalam kelas masa course tu..tp tu di lain entry yer... sbb dlm kelas adah BOHSANN... pi jalan2 lagi best..hihihi.....

budak kecik sweater purple tu ialah Kina (yang sama2 pakai mask kat MC D tempohari)..heheh.. Kina adalah customer frame saya...teman chat saya...adik angkat saya.... driver saya di Melaka...pemandu pelancong kami..... suke buzz2 saya... dan macam2 lagi..heheh..(jgn marah ye kina)... tp budak Kina ni baik..comel plak tu...kecik cinonet jek.. buat aku sakit ati tul biler kuar ngn orang yang halus2 mcm lidi..pastu nampak aku jek ala2 giant kuar ngn orang lidi... MENCI tauuuuu.....malam tu Kina datang hotel amik kami gi jalan..heheh.... terharu ler ahkak ko ni kina weiiii..dah ler kina datang saya lepak lagik layan youtube kat atas katil..ngn tak mandi nyer lagi..huhu...sowiii Kina.. heheheh...
oh lagi satu yg best..Kina telah mengusung DSLR nyer bersama..heheh..yeahh..tak yah bawak kamera kecik ku... oh ini percubaan pertama mengambil gambar di dlm lif hotel.. tgh2 try snap lif tebukak..tekejut kami...orang kat luar pon tekejut..huahahahha..saiko.. walopon percubaan pertama gagal kerana muka sgt blur....kami terus gigih mencuba...
percubaan seterusnya... kesian muka Ida dah tebelah..sbb lif tetiba tebukak!! dan lagi kesian muka saya nampak KEMBANG....LEBAR.... EMPATSEGI.... sbb dah gemokcermin lif tu..menci.....

oh kalo tak guna pantulan cermin lif.. gambar bertambah better.. tepaksa cekak pinggang supaya nampak ler kurus sket..kalo tak pinggang pon dah tak de dah!!! pagi petang siang malam mencekik tak agak2.. pastu bising tak der pinggang..giler ker aper...akhirnya destinasi kami ke toilet lobby hotel nie... hahahah... ok sket kan?..cewahhhhhh... oh gambar2 yg saya nampak gemok mcm kek lapis kat dagu ditapis!!!!!!
saya teringin nak gi Jonker Walk nie.. tp hajat tak sampai sbb dia bukak jumaat,sabtu ngn ahad malam sajer... huhuhu... dpt amik pintu gerbang pon ok ler...
tak plan nak gi EOM Melaka nie.. tp lepas snap dari kejauhan..terus kami masuk sini..dah tu terus tekinja2 kanak-kanak riang dua orang tu nak naik.... (dorang nie.. agak2 ler... haku ni nampak jer berani... badan jek PERKASA dari depa tu.. tp mak hati kecik okeh..rasa nak nangis..sejuk2 tgn aku)
dialog adalah.."mak aihhh...tinggi tuuuuuu..takuttttttttttttttt..nak ke? nak ke?? naik ke??" dan budak kecik dua orang tu terus jek ajak gi beli tiket... tiket adalah RM10 utk 4 pusingan... gilos.. skali takde orang..dia bantai bagi straight 6 round.. nasib mak dah berani biler masuk round ke-2 dan seterusnye..hehehehIda with me... oh petua saya nak bagi.. utk saper ada masalah mcm saye... yg dagu tetiba jadik kek lapis... pepandai ler posing semunyikkan dagu mcm ni.. senang kan??? huahahahhaha..
ni tetiba mcm "angin bayuuuuu...membawa dirikuuu....sepintasss laluuuuu kuterkenangkan muuu"... tetiba angin bertiup kencang sambil meniup2 mesraaaaa rambutku sehingga adikku si Ida tetiba ada misai... I'm Sorryyyy!!!
sian kina.. dia mcm nak terbang kene tiup angin.. tu yg bepaut kat mak yang menggajah nie.. x per.. x per.. sile..sile...... (eh ada kipas beso tepi tu sebenarnya)
oh ini bukan lakonan.. aku mmg tgh gerun.. minah lidi dua ekor ni leh nak hayun2 dlm tu..kang aku hayun korang campak kat luar nak?oh saye dah ceria kembali..hehehehe... anara pose lain yg boleh digunakan utk meruncingkan dagu...siler kedepankan muke skali ngn dagu mcm tu...
suker lah muke kina ni ngn rambut dia... eh Kina, aritu kan ada waitress kat hotel tu... rambut mcm Kina, akak amik gambo dia curi2.. pastu dia bejalan.. so gambo blur.. seyes.. mcm hantu.. aku ngn Ida nak tekencing2 tgk muker dia.... tp kina ttp comel..hehehe (memula ingat Kina wat part time salin baju jadik waitress)..hahahah.. bengong kan? rasa nak lempang ke?
tgh bosan dlm EOM tu... so amik gambo kaki..siap kepit2 kaki..sbb kalo tak kepit.. kaki aku mcm kaki itik..kembang setaman...huahahahahaaaa...
i love this shot!!!! sebab aku yg snap nampak bayang2 Kina.. sebab rambut yg comel..sebab candid yg menjadik..ok ok.... aku masuk gak lah gambo yg gemok ni haaa... silap okeh.. patut wat kaki silang2 sket bagi nampak kecik.... ni masuk gambo ni pon semata2 nak tunjuk EOM kat blakang... benci tau... x per... usaha keras di bulan puasa...
no comment.. cantik betul lah negeri Melaka... heheh .. tetiba menghibur hati yg lara...
oh ni kami menghala ke tempat lain utk sesi begambo...kat area Balai senilukis..
tak pasan tetiba building church plak...
Ida and Kina yg kecik molek jerrrrrrr... meh gajah snap gambo meh....1,2, cheezeeeee...
oh saye suke gambar nie.. cantik jam kat blakang ngn lighting kat sini....bravo Ida!!! leh jadik photographer pasni...
suke tgk building2 kat sini... terceruk2 tp classic gitu...
oh suke yg ini juge... sib kita pandai godek set timer.. heheh.. pastu sib kete kina parking kat situ leh tenggek kamera...
sejauh mana saya berada... Kasih pasti di hati saya... rindu sesangat.... Kina pon tau!!!!!!!! sebab tu Kina bagi ni kat Acih.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

so sweet kan? cute nyer..... Mak Acih yg rasa mcm nak pakai...sib tak muat!!!!! thank you Kina... walopon kita baru jek jumpa.. tp best kan kan kan??? tak sabar nak bagi Acih pakai... konpem dia suker!!!!!! i really had great time in Malacca... (tetiba Malacca perhal).. mak suke MELAKEEEEEEEEEEEEEEEEEEE..... hehehehe.. baru ler feel melake sket..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

chipsmore said...

mmg janji pkai slipar itam ke?? hehe

JuJue said...

letih laaa berkali kali aku cuba komen..tak lepas2. ke internet aku yg ngok nih???

ehh suka jer aku tgk ko pakai kain tu lilit2 kat tengkok. nampak sgt beriman dan solehah.

comei nyer kina. sian dia aku tak sempat nak sembang kat ym..asik bz jer.

wehh kalo aku pon seyes aku tak naik..kecutttt okehh.

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

hee. kak jujue ni. mmg pon kina buzz bz sokmo. sbb kak jujue keje kalah kak pila kot bz nye. ;) xtakot la naik eom..kak jujue. best. dtgla melaka..

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

kak pila. i love u too!

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

kak pila. i love u too!

Mimy Hamid said...

berjimba sakan ko kt melaka...best beb nengok gambo..yang penting bebas H1N1..yeahhhhh

Liyanaroxx said...

cun ar pic kak filla posing tepi "kotak" EOM-Melaka tuh...ala2 gadis rockx melayu gitew!

busyuksayang said...

walla..pics cun2 & yg paling penting, rambut beralun2 gittew ditiup angin...hahaha!!!

p/s : comel baju acih tue :D

Anonymous said...

Salam...

Its fun reading ur blog... terjumpa secara tak sengaja...

Anyway, I would like to know how can I get frame "togel" for stretching... bukan frame biasa yang kat kedai frame tu... hope you understand what I mean.. :)

Tau tak mana supplier yang ok & murah? or you boleh buatkan ke??

Thanks...

p/s : I dah leave question dalam framekasih blog...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

chipsmore:oh tak janji!!! kebetulan!!
jujue:kukakk.. mak mmg beriman ler tuh..
kina: nanti dtg kl akak banjer yer!!
mimihamid: yer..jimbara terus!
liyanaroxx:rawk kapak..
busyuksayang:heh comel kan baju acih tu..
anonymous:oh..i read your comment oledy..(x sempat reply)..u can get it from hardware..(the kayu) and ask the assistant to cut it for you..pastu u ketuk jer..huahah.. coz i tak jual kayu jerk.. i jual skalik ngn frame.. meh ler order satuuuuuu... huahahah... tulah..saper suh tanye!!!!

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

kak pila. nanti kina g lepak putrajaya ok. ;)

ejea aziz said...

aaah la memang comel kina nih..tp mcm ler ko tu beso sgt..kecik jgk...tang mana gomuk? xde pn...bestnye..cantik ar mlm melaka...dok 3 thn kt itm pn.huhuhu.xpenah gi town mlm2..jellessnya..

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

hahaha. comei sgt. ;)
kak pila nye aura tu yg jadi comel...