Tuesday, August 04, 2009

Macam2 cerita ada...

asal opis aku tetiba panas? aku siap ngn blazer.. ngn shawl pastu mcm tak benapas... pekejadah... ngn kekenyangan giler... bedal karipap ngn donut..hihi... owhhhh sgt bosan nak buat keje opis nie... tp kalo tak buat orang kata tak perform.. biler orang kata ko tak perform ko nak nangis2 emo perhal...huahahhaha.... eh tak lah... pandai2 lah bahagi keje.... (kaver line)...

oh ada byk yg saya kene buat dan akan buat sepanjang minggu ini... meh mak kepoci sket2 nieh... frame itu adalah satu kewajipan utk kejar dateline.. men deliver frame juga adalah satu kewajipan.... men track email2 yg aku tetiba ilang ingatan dah balas ke.. blom ke.. sampai bekali2 aku tgk kat 'sent' sbb tak hingat per bender yg aku reply..hihiiii... ampun yer customer2 mak.. korang kene paham tahap hotak aku ni nyer function.... aku bukan multitasking.. aku kalo concentrate kene satu2.. skali aku ingat dua benda... hancus teros...

oh hari ahad lepas kami lalu di 'rumah baru' kami di seri kembangan.. yeahhhhhh!! dan siap dah roof... euwwww..menawan kalbu tgk roof kaler grey... ahaks! puji rumah sendiri.... hihii... (citer mcm yo yo jek aku excited) padahal nyer aku tgh membuta anak beranak ngn acih dlm kete.. tau2 Pak Radie tolak aku.. dia ckp 'tu haaa roof dah siap tu.. bak kamera nak amik gambo'... aku bukak mata sket jer.. pastu mcm ceria2 'waaaaaaa..cantek'.. pas Pak Radie amik kamera yg takder battery tu..haku sambung tido...huahahah... dengar Pak Radie bising pasal kamera takder batt pon mcm dlm mimpi ngueng ngueng nguengggggg jek bunyik dier..heheheh..

hui aku adalah kuat makan skang nie.. weekend baru ni jek aku sental ais kim BR tu dua scoop.. sedapnyer berries jubilee tuh..(tul ker spell).. pastu sental kasih nyer Mc Flurry stoberi.. siot jek.. kata nak aiskim.. salu dia suker yg flavor oreo tu.. tp aritu dia ckp nak stoberi.. pas dah beli tanak.. nak yg kon plak... dah tu??? saper lagi nak abis kan.. 5 hengget aku beli okeh.. nak tanak.. sodok gak ler masuk mulut... pastu kon stoberi tu.. Acih makan kon jek.. dah?? kene gak tibai aiskim dia.. mamai aku mkn eskim...

crita hari raya nak dekat nie... ces... leh plak kain mak aku bli kat jakarta tu hilang... HILANG?? aku pelik tul arr. puas aku selongkar kat umah.. (mcm umah banglo 27 bilik plak leh ilang).. hangin aku.. carik umah PIL takder... umah Ampang pon takder... mana? mana? mana???? baru nak feeling2 pakai sepasang ngn Pak Radie ngn Acih... dah ditakdirkan kot.. tiap kali raya.. sumer kene amik kaler lain2 ker aper?.. x perlah.. yg penting baju kebaya pendek mak yg kaler ijau lumut yg dah hantar sulam tu dah siap.... ye yehhhhhhh!!! ngan kain batik.. (tupon puas pesan kat mak aku.. jgn longgar2 tak sukeee).. huahahhaha.. kain tu biar fit sket... longgar2 mcm kain pinjam.... huahahhaha..... anda akan melihat saya memakai kebaya ini minggu hadapan... ada majlis cukur jambul anak buah ku si Nurin kat Shah Alam 8hb nie... yiiihaaaa.....

oh ye.. Acih akan dipost terus ke Shah Alam selama seminggu kerana Insya Allah saya akan ke Melaka utk attend course PA... (ni sumer pasal course ni ler keluar issue tak perform..cilakak!).. abis ko ingat.. aku gi course ni.. balik dari course aku nak perform giler ar?? sowiiii.. wat performance yes mak boleh!!..hihii... (oh cik Kina.. standby yer.. kita jmpa nak deliver frame kat Melaka)..huahahha.. sampai aku hangkut ke Melaka okeh....

Orang Melaka??? takder ker nak suggest kat saya tempat happening? disco tak yah laaaa.. mak dah tuaa... tempat makan yg best dan murah? eh ada satu tempat tu aper? jonker aper?? yg kat melaka yg happening tu???? bukak tiap2 hari ke??? sila tolong bagi info??? pleaseeeeeeeee..


sekian dulu coretan main hantam saya hari ini... (keje belambak dow... malassssssss!!!)


Hot Tips: arghhh tak kosa..... tatau dah aper tips nak bagi..nanti2 ler yer...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

:: || Mrs. Izwan || :: said...

puan fillanie, umah baru kat seri kembangan kat ner? berjiran la kiterrr.. huhuhuhu

xoxo

Filla ~ Kasih Aleeya said...

Mrs.Izwan: kat paragon 202 yg tgh buat tu... auwww bejiran..bestnyer!!

eikieyn said...

Jonker Walk..situ antara hot-spot klau pegi melake.then klau suke makan seafood, jgn lupe pegi kat Umbai..antara tempat paling femes klau nk makan ikan bakar..tip top! :D

:: || Mrs. Izwan || :: said...

oooowhhhh saya tau saya tauuu.. nampaknye awak akan berkunjung ke Jusco equine la selalu.. hik hik hik.. pot saya kalu malas nak pegi jauh2.. hehhe

btw baper range rega kat situ ye?

Filla ~ Kasih Aleeya said...

eikieyn:alaaa..dgr citer jonker walk ada jumaat malam ngn sabtu malam jekkkk..uwaaaa...
Mrs. Izwan: dulu rm246k now naik lagi..tp dah sold-out tp ada lagi lot available (loan yg tak approved)..

hotmummy said...

tmpt makan yg aku leh suggest ade byk beb..ko g muara sg duyong mkn ikan bakar ..die nearby ujong pasir..jonker street tuh tkyah nk tggu mlm minggu .. hehhe ..yg happening mlm minggu laa.. kat sitew ade cendol durian yummy nyee.. pastuh ko leh laa windows shops or terbeli kebaya nyonya kat sitew ..ade satu kedai tuhh aku dh lupe ,..tp kedai tuh masuk tibi laa ..jual kebaya nyonya segala .. kalo nk layan coconut shake .kat klebang..kedai biasa aja ..tp dunt judge by book by it's cover .. layan sedapnyee... ape lg ek ...huh ..nk makan mee /mihun sup melaka..layan kat tengkera sblh masjid tengkera .. rm2.50 semangkuk tk silap aku..aku kalo blk melaka wajib g sitew .. nk makan asam pedas ..berlambak ..yg sedap asam pedas mona ke ape nama die kat taman laksamana.. uish byklaa lg laa beb..ko nak tau ape2 ko cari pak google.. or else tanya aku hahahhahaa ..

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

kak pila. jonker weekend jela. dok la lama cket. ley la jalan2 jonker..huhu. angkut la aceh gak. biar kina jadi babysitter. cik kina menunggu kedatangan cik pila..tunggu. kte g umbai la. ok je. hehe. makan makan.