Monday, August 24, 2009

Goodbye Ampang...

aku rasa entry aku makin lama makin bosan.. korang rasa tak?.. aku dah kering idea agaknyer..pastu mood tak mariii..pastu bizi ngn byk mende... ngn bulan posa ni lagi..sibuk nak masak...nak makan.... ngantuk lagii... camno?

haa kan..tgk...tgk.... aku dah tesenyap.. x reti dah nak type ape... oh aku dah reti dah..hehehe.. aku nak jadikan gambar2 rumah parents ku di Ampang sebagai kenang-kenangan... baru jek aku ingat nak upload gambar rumah tu for sale.. tp nampaknyer mak telembat sket... dah ada buyer... nak tau? buyer tu rupanya kenal aku..aku pon kenal dia!!!! what a small world!! tu pon sbb dia nampak muker aku yg mak aku tepek kat fridge!! hahah... nama dia Ika dulu masa aku kat UiTM dia lepak2 kat tempat aku and the gang melepak jugak.. member2 lelaki aku.. member2 lelaki dia jugak..huahahahha... pastu aku close ngn bestfriend dia.. tu yg dia lagi kenal aku nie... rezki dia yg sedang pregnanti first baby... sbb lepas jek dia booked..sejam lepas tu agent lain bawak buyer lain..buyer tu merayu2 nak sgt.. tp nak buat mcmana? dah rezki kwn aku Ika tu.. sbb dia datang awal 1 hour... Oh!! i'll be missing my house... byk nye kenangan di rumah itu..huhuhuukkkkk....

teringat kenangan aku memanjat gate ni..nasib tak tesangkut mati plak atas tuh...hahaha... sbb kunci tak bawak..hahahah...

maap agak semak samun sket...hehehe... tp memalam mmg cantek..dan best utk kami melepak2 disini...

ini adalah ruangan favourite saya... kalau hari raya atau open house.. tempat nie tempat favourite semue orang...

ruangan makan tu dipisahkan ngn almari favourite juge.. saye juga suke cat dinding kat hall nie.. tp gambar agak tak berkualiti sbb guna camera phone sajer...

ini adalah ruang dapor... atau ruang gossip2 hangat... kalo dah duduk sini..mmg tak reti nak bangun lagi dah.. melantak jer kejenyer...

tu nak ke toilet bawah... kat area dapo...ignore kan jek tong gas tu yer..hihihi...

ini ialah master bedroom.. dan pintu tu terus keluar ke balcony...

ini 1st room kat tingkat atas... tetiba ada muker tak siap kat celah2 tu... awuuuuuuuuuuu..tiap kali balik ampang ktorang tido bilik nie.. ni ler bilik saya dulu2...eh bukan dulu2..skarang pon masih... tp kalo Ika tu dah dok sini...huhuhuuu.. goodbye my sweet room..gonna miss u!!
ni 2nd room.. bilik abang aku... sian adik aku takder bilik..dia rajin tgk bola... so dia tido kat bawah jek..dpn tv..hihihi....(eh tu masa aku bujang)..skarang..bilik aku tu dia yg tido... cuma aku rasa mesti dia bebulu time aku balik ampang..sbb dia kene tido luar..huahaha..padan muker..

toilet yg comel sbb kaler pon pink... masa muda remaja mmg gedik nak kaler pink... sbb pink tu kan pompuan...

oh saya juga suker tangga ini... tp bebulu jek..kalo tetinggal barang.. nak turun naik..benci giler okeh.. takpon kalo adik aku jerit nak apa2 dari atas.. aku dari atas lempar jek kebawah..x kosa aku nak turun naik turun naik....


oh ini blakang rumah parents saya... dah extend habis dah...


itu sajer lah serba sedikit gambar yg ala2 blur ni haaa... aku duduk kat umah ni dari umur 14tahun... sampai ler kasih umo 7 bulan... pastu baru pindah putrajaya.. jadi untuk melepaskan rumah dimana aku membesar adalah tersangat sayunya hati ini.. tp sebab my parents dah tua.. so dah tanak hidup bersesak2 di tengah kota metropolitan ini..(tetiba metropolitan..nak tnjuk terror bm lah tu)heheh..

my parents cuba nak mencari environment yg ramai melayu.. yang leh duduk dengan aman... dekat dengan surau... rasa2nye mcm jadik jer ENSTEK itu... doakanlah segalanye berjalan lancar ye... amin......

Hot Tips: haaaa tips yg ni mak mmg tak sabar2 nak share..huahahahah.... korang ada tak berus gigi yg dah tak pakai... yang bukan bekas ko buat berus jamban okeh.... amik berus gigi yg dah tak pakai... letak shower gel... pastu ko sental ketiak ko bersih2.. sbb ketiak ni kadang degil tul daki2 celah tu... pastu gosok jugak celah2 jari-jari kaki... uiiii bersih okeh.... rasa mcm kulit baby plak... yelah tak penah kene polish... so polish ler guna bahan terbuang..jimat blanjer.. mak nak gi spa berscrub2 bagai x der duit... hihihii..... eh jgn plak ko guna berus gigi yg 'hard'.. mampos bedarah plak ketiak ko kang!!! hahahahha

*aku tgh guna lappy nie.. tetiba acih datang dok blakang aku.. (aku tgh dok kat bantal peluk giant mcm naik motor..hahahah).. acih datang dok bonceng kat blakang ni peluk2 bagai... huahah... ok ler nak merempit ngn anak jap... tataaaaaa....
*ada update sket kat framekasih meh ler jenguk...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

-butterfly- said...

:: tbe2 iza pun terEMO ngan entry kak filla ni..
:: yela, tempat kite membesar..
:: TERLALU banyak kenangan erk?
:: huhu
:: tu name nye perubahan hidup..
:: :p
:: pasni tengok Acih lak membesar depan mate erk..
:: psstt!! bile Acih nak ade adik ni?
:: :P

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Liyanaroxx said...

wah....sayunya nak tinggalkan umah yg byk memories kan kak filla???huhuhuhu....takpelah,ampang pun dah crowded giler...so better mak akak carik tempat yang AMAN DAMAI LAGI TENTERAM sket...liyana nih pun,kalo gi opis pagi2...kena kuar umah awal & make sure kena lepaskan area Hosp Ampang Puteri tuh before 7.30am...kalo tak,memang BERCINTA ar dok dalam kete sangkut jammed kan?=p

ratna said...

besar & cantik rumah your parents. sayang kannn.. kenangan..kenangan.

okinokiyo said...

weh mmg sedih la kalau nak pindah dr rumah yg ko membesar.aku masa pas ayah aku pencen, keluar dr rumah yg kitorg duduk tu aku siap tak join perpindahan tu.yg lain2 sedih nangis, aku kat kl xckp duit nak balik.kesian ke x kesian..tpi bila tgk balik sedihnya sbb semua bf aku penah dtg situ mintak restu bapak aku sbb nak bercinta dgn aku hahaha apa la komen aku camni nihh

Sutera Batik said...

Sgt cantik rumah tu... Syg kan...

JuJue said...

cantik umah nih...sayang nyer nak jual.

apsal kalo pakai berus gigi bekas sental jamban takleh sental ketiak ke?

Mrs.Nury said...

Dah jual ke umah tu???1st aku dtg umah ko masa bday acih memang cantik ur parents house filla especially tang landskip memang cantik biler mlm.Anyway memangla kan tempat kite membesar sure byk kenangan yg tak dpt dilupakan.Tp kan aku suker giler umah parents ko cantik seyyy :)

Filla ~ Kasih Aleeya said...

butterfly:next question plsss..hehe
liyanaroxx:tulah..sgt sedih sebenarnya tau..
ratna:kenangan oh kenangan..huhu
okinokiyo:haha..tu yg aku sedihnie..ramai dah bf2 aku penah datang teratak mak apak haku tu!!!
suterabatik:ye dah ckp cantik dimata saya ini...
jujue:hehe..ko penah dtg umah ni kan..pasal berus gigi tu.. aku tak kisah pon..kalo JUJUELOPEZ mmg lebih afdal ko guna bekas berus jamban..selang seli ngn ketiak ko.. konpem bersinar2 ketiak ngn jamban ko skali..huhihiii..

Miss Moon said...

filla , cantek la umah mak nko besar laks tew ..

alhamdulillah dah ada buyer ...pasnih kalau mak nko dah duk enstek nko on the way ke sana ley la singgah kat umah aku ....hahhahaha

Mimy Hamid said...

beb ini mau nak kemas mmg basah baju mana tak nya berbelas tahun ko duk sini barang2 mmg dah sebati le.. sgt sedih ok....pandai mak ko dekor la..lawooo

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mrs. nury: uwaaaa..aku nak suh mak aku cancel arrr. tak yah jual arrr...sedihhhh...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

miss moon: heheh.. bolehhhh... dekat jer kan...
mimyhamid: mmg kuyup laa nak pindah!!!

happy2gether said...

Filla, alahai sedihnyer..aku pon byk kenangan kat umah tu...ye lah dulu rajin gak aku pi umah ko kan, aku mmg suka sejak ko renovate tu mmg cantik bangat, suka interior and lanskap semua lah...tapi xper coz aku rasa sure umah baru mak ko aman n tak sesak, bila dah berumur mmg nak ketenangan, dkt surau and dok n komuniti melayu, cam kat umah aku, mmg masyarakat melayu, so terawih n buka poser/morei kat surau...tu yg org tua suker...its okey...memories to be kept and future to behold...

happy2gether said...

ops bukan umah aku, umah mak aku kat ipoh tu...pstt filla ko ingat x ko penah citer kat aku once upon a time ko nampak sth kat tiang letrik blkg umah ko???huhuuu

genny da bomb said...

cantik umah ni..hmm..takpe la hope jadi dpt umah enstek tu..dkt ng umah buk pilla nnti..n takde la nk sesak2 balik umah mak kan..heheh

Sham Ummi Echa said...

cntik umah parents ko ni filla.. kalo ada duit nk gak aku bli.. heheh tp da ada buyer pon kannn.. mmg la sedih kan...umah yg menyimpan byk kenangan.. nak2 lg kenangan ko kena baling gunting ngan mak ko tu..hahahhhahaha..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

happy2gether: maii.. nasib ko sedapkan ati aku.. aku plak yg mcm frust sket sebenarnya.. tp biler ko remind pasal leh gi surau.. gi moreh... ok sket la jiwa aku nih.. weiiii aku ingat lagik 'menatang' itam kat tiang letrik menenggek tu.. ilusi ke realiti ah? bangang giler.. teperanjat aku okeh.. kul 12 malam.. orang minyak ke aper?? hahahahahhaha...
genny da bomb: yer leh bau2 mak aku masak kalo bejiran..
sham ummi echa: kalo ko ler yg beli umah ni sham.. aku slamber kodok jer bawak bantal simut nak tido sana.. silap2 aku halau ko keluar sbb lupa dah jual kat ko!! hahahah..