Wednesday, August 26, 2009

Kejadian tidak diingini di bulan puasa...

baru-baru nie.. hari isnin rasa-rasanye... umah my BIL kat Bandaraya (area Bkt Cerakah) kene pecah masuk perompak plak... sakit jek ati aku dengo.... kata bulan puasa setan takder.. tp SETAN yang ni ada plak... hishhhh... ada lah byk benda yg ilang... mcm barang kemas SIL aku.. pastu rantai ke aper tah niece aku... pastu baby Nurin punye duit orang bagi masa kenduri aqiqah hari tu pon dia sapu gak.. cilaker tul... tak sempat ayah dia nak bank-in kan..

semalam aku chat ngn SIL aku (kakak pak radie).. dia ler citer detail... orang tu masuk siang2 time orang tak der gi keje... pastu slamber badak dia pecahkan padlock ke aper tah.. pastu dia pecahkan sliding door kat balcony.. pecaya?? anak neighbour dengar bunyik bising tp dia takut..dia diam jerk.. kalo ler dia leh call parents dia.. leh lah parents dia call BIL aku ker apa ker... mende dah nak jadik... aku seriau betul lah orang masuk2 umah nie...

ingat lagik masa kat Ampang dulu... tp kelaka pon ada gak... bulan puasa gak... aku tatau ler naper perompak mmg suker buat keje time2 puasa nieh..hahahah.. masa tu baru lepas shopping2 raya... paling malang adik aku ler...siap try puluh kali ni kasut baru beli kat Sg. Wang.... hahahaha.. pastu letak kasut tu kat hall.. (sebab dia tidur kat hall).. pastu tak sedar okeh.. perompak ni masuk.. langkah2 jek adik aku yg tebongkang tido tu kot? dia geledeh bilik jait mak aku tu... kan byk pintu2 almari kecik2 tu.. dia keluarkan habis sumer.. kecuali rak yg mak aku letak sgala panties... itu jek dia tak usik... ko tau.. kat situ ler mak aku letak uncang2 emas dia... Allah mmg nak selamatkan kot.. tak pon ilmu sihir dia tak menjadi kalo dia pegang panties kat umah yg dia rompak kot??? .. hahahha.. mak aku kan menjait.. pecaya tak..dia angkut gak baju2 orang yg mak aku jait.. tp mak aku lipat susun tu... bahagian kain.. sekumpul kain jek... bahagian baju... satu lipatan tu baju jek... dia amik satu longgok jer.. bangang giler... dah lah baju orang tak de kain????? menyumpah gegila mak aku!!!..

pastu kawan aku ogiey tido umah aku masa tu.. mak aku pon mcm biasa bgn lah awal nak turun masak nasik utk sahur.. pastu mamai2 tu.. mak aku tgk periuk nasi tak de.. mak aku mcm pelik gak.. mana plak periuk nasi... mak aku pusing2 kat dapur tu.. baru dia prasan dlm bilik jait tu barang2 dah kene punggah habis... dia kejut ler satu umah bangun... gempar gak masa tu..kecut2 perut aku nih.. yg bestnye.. tau periuk nasik mak aku kat mana???? kat atas meja kat luar umah okeh!!!!! hahahahahahahha.... mak aku angkut balik periuk nasi bawak masuk nak masak nasi..hahahah.. bengong!! aku rasa periuk tu dia nak kebas gak..tp tak sempat kot... tak pon dia nak besahur picnic2 kat dpn umah aku... keparat tul...... adik aku lagi sedih..huahahahha..kasut ilang kene kebas.. ngn baju2 raya dia skali rasanye... masa tu lagi baper hari dah nak raya dah...

jadi aku ni ada sedikit gerun kalo bulan puasa... time ni lah para perompak tu nak duit.. nak beraya lah tu... pastu kebas duit orang... so korang2 siler beringat..kes2 ragut..rompak nie mmg byk bulan puasa.. yelah... bonus pon dah tak dpt skang nie.. so orang dah tesepit...tedesak nak duit... dia bukan kira duit haram pon... janji ada..... orang kalo dah desperate nak duit..mcm2 lah dia buat..

oh itu sajer lah crita di pagi hari sebelum aku sambung wat kije opis nie... oh ye..jap gi kalo free mak update citer bukak posa yg maha dasat semalam..hihiih...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

6 comments:

genny da bomb said...

ada member kat seremban kena pecah umah cara sama gak..dia pecahkan sliding door..waktu siang gak

sll yang wat ni mat indon..ape la..dtg negara org merompak sana sini..tu yg agaknya pols tembak mati je kalo dgr cakap mcm indon..kurang sket umat indon ni..

ratna said...

ohhhh.. mmg tak der bonus yer kita ni?

zan-xray said...

lagi satu kaedah dorang masuk ikut siling balkoni/luar rumah yang dipecah atau ditolak terus masuk ke dalam. pernah terjadi kat rumah kawan.
Jika kita berada di dalam rumah dan tengok dia bersenjata biar la dia amik pe2 pun. nyawa ahli keluarga lagi penting. tapi tengok keadaan gak la.

Errr tak de bonus ke raya ni.. makkk pinjam wet sikit hahaha

Filla ~ Kasih Aleeya said...

gennydabomb: kuang hajar dorang nie.. kene beringat lah kita..jgn simpan cash kat umah byk2.. simpan dlm bank..
ratna: hehe.. mcm takder jek!!!
zan-xray:ha ye betul..masuk ikut siling tu lagik scary..kita kene siapkan lembing standby bawah tu.. dia turun..ko hunus kan ajer!!!!! hahahah..

busyuksayang said...

eee...mmg setan kan :D

pinky said...

wakakakka...tak kira ni entry lama tp nk komen jgk....lawak betul pencuri tu.....hahhahaa...