Tuesday, August 18, 2009

Filla's Choice....

okaylah...hari nie saya ngn sukarelanyer.... nak share2 ngn semua kengkawan wanita saye... barang siapa yg merasakan mereka bukan wanita..siler buat bodoh jek yer.... kalo nak guna pon boleh gakkkkk....

saya kalo dah berkenan ngn apa2 produk yg bagus... saya akan stick to the product, takkan berubah hati punyer!..

tapi kali nie..lebih kepada kewanitaan sket yerrr... jgn plak ada yg maki aku sbb upload gambo2 pad sumer nie... lek lerrrr.... open minded sket yer... korang pakai gak kan?...

ini adalah panty liner kegemaran saya buat masa nie..heheh.. dulu saya guna carefree... tp aku kan pelupa sket... masa nak beli..tetiba telupa..so aku grab lah yg nie... tp mmg best yg nie.. sgt lembut.. dan nipis... seakan tidak memakai apa2..carefree tu mcm keras sket..
untuk pad plak... saya mmg dari dulu suke Laurier yang nie... saya suke sbb nipis... dan wings dia mcm senang jek.. tak byk sgt keje ko nak bukak satu2 pelekat.. ko bukak jek pelekat satu jer.. then siap utk ditampal... pastu aku suker..sbb dia bukan gel... kapas jer dlm tu.. aku penah try kotex..tp mcm tak best sbb tebal sgt.. keras plak tu.... tp lain orang lain citarasa kan..ada yg suke tebal2 so rasa confident tiada kebocoran.... up to you...

pastu belek sket kat tepi bungkusan pad nie... saya suke yg jenis tu... (kaler pink tu).. sbb ada beza... yg ni ada wings dan ada guard kat tepi kiri kanan pad tu.. utk mengelak kebocoran disebelah tepi pad... (ada garisan putus-putus)... tp kalo takder..blasah jek lah..janji laurier pack orange nieh... lagi satu keistimewaan pad ini ialah... nampak bersih jer.. takderlah ko nampak 'mende' tu betepek kat atas pad tu..boleh muntah aku okeh!!! hahaha... mak kan penggeli sket..heheheh.... oh ye..kalo ada yg jenis cuci beria2 pad nie kan... tips aku nak bagi nie... tak yah susah2 lah nak basuh beria2... koyak jer hujung atas dan bawah pad tu... then ko amik getah paip tu... ko sembur jek senang jer kapas2 tu keluar... terus masuk dlm toilet bowl... flush!!! so ko tinggal buang yg 'sarung' plastik tu jer... kalo ko sajer gatal nak bagi toilet ko tesumbat..boleh lah flush sumer skali.... hehehehhe.... ok skarang nak tnjuk yg ni plak... ingat tak dulu aku salu ckp lepas guna eye make-up remover..mata aku still mcm panda?.. tepaksa plak bersihkan guna cotton bud ngn johnson baby oil.... oh skarang tidak lagiiiiii...heheh..sejak menggunakan simple wipes nie.. saya sgt berpuas hati... tetanggal habis segala eye liner ko yg degil2 tu... mascara tu pon keluar gak.. tp keje keras sket lah kan... aku ni kan ganas.. kadang tecabut gak bulu mata aku.. sbb aku sepit wipes ni kat bulu mata then aku tarik..hehehe... tp SIMPLE mmg best...dulu penah try beli wipes lain.. tp kering muke aku..yg ni still menjaga kelembapan muka... sedap jer rasa dia... tp mahal sket.. 30 sheets harga dlm rm18 kot?.. petuanyer.. gi beli barang dapo tu... laki tak nampak, ko campak jer dlm troli..huahahahahhhhhh.... ok utk facial cleanser plak.. aku pakai yg nie... sebab murah pon yer gak.. hehehe... tp jangan confuse masa beli.. dia ada 2 jenis.. satu foaming cleanser... satu lagi cream cleanser... aku tak suker cream tu sbb tak der buih... eishhh aku kalo mende tak bebuih ni mcm tak bersih jek..hehehe... tp ok lah guna ni... buih dia lembut jer... nak beli pon senang..besepah2 ada jual...
kalo korang still ingat...dlm bulan 4 hari tu kot.. tetiba lak aku naik jerawat sket nyer byk... bongok tul... sampai tak der mood okeh.. nak gi keje malas.. nak keluar jalan2 lagiklah!! masa tu plak orang panggil gi audition Vanish tu.. so kalo korang nak tau..tensi punye pasal... sblm gi audition tu... aku siap gi klinik pakar kulit okeh... stressssss okeh!!! so doc singh tu bagi aku pil jerawat ngn cream ni utk pakai malam saje... dan doc tu bagi aku pil nie... skarang aku still makan pil ni lagi.. sbb doc ckp utk 6months.. aku start bulan 4... so habis bulan september ni aku stop lah.. eishhh..tapi aku bukan sebarang jek main makan... aku survey dulu kat internet... apa kesan2 pil jerawat... (aku wat research before aku gi skin specialist nie).. masa jmpa Ranjit nie.. aku siap tanye apa ubat dia nak bagi aku... aku suh dia confirmkan ubat ni ada side effect ke idak... doc ckp mmg takde langsung..kecuali kalo aku allergy... yg lain takder aper... dulu aku mmg pi ranjit ni.. masa aku bela kucing yg aku gatal2 tu... punyer lah ramai umat..kalo ko gi saturday w/o appointment.. merasalah ko berasak2 sampai kat pintu klinik... hehehe... tp aku mmg puas hati giler lah... dlm masa 2 weeks mcm tu jerawat tu sumer reda.. aku tatau ler aper masalah jerawat tu tak hengat lumba2 nak keluar plak..bengong!! oh lagipon tak mahal sgt..memula aku pegi (bulan 4) bayar dlm rm120 kot.. pastu skang aku tak jmpa doc..aku gi kaunter jek bli ubat.... ubat tu utk sebulan..cost dlm rm80 jer... pil and cream... so aku suggestkan lah sesaper yg ada skin prob ke... jerawat yg tak leh dibendung2 lagi..sila lah pegi yer.... klinik ni kat Subang SS15... sederet ngn Maybank... no tepon klinik nie... 03-56316090...



oklah sayang2 ku... penat aku jadik penceramah bebas plak tetiba... 'kebaikan dikongsi bersama'... eh tapi malu gak..muker bukan halus pon.. sibuk nak share2..heheheh... eh helloooo??!! aku nak share pasal pad okeh!!!



hot tips: cehhhh... dah bagi tips.. nak bagi lagik hot tips... mcm bagus!!! oh ini tips dari Doctor Ranjit tu... TAK BOLEH makan coklat dan kacang kalo ada masalah jerawat!!!! ok itu sajer.. skarang saya dah makan balik eskim choc....x leh tahannnn babe!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

okinokiyo said...

weh aku pun rasa jawat ko mcm kurang sbbnye masa ko ckp ada jawat tu mmg nampak ler, pastu tgk apsal dah xder plak hahaha

tips beli wipes tu mmg sesuai akan ku praktikkan ahad nihhh...

happy2gether said...

Filla..okey aku reservedkan brooch empat segi tu...yg maner n kaler ape?yg lain?xde nak bagi MIL ko ke utk Raya pulak?

genny da bomb said...

olay tu sama cam mak..mak pun pakai iut...tak berubah hatiku masih pada olay..hihihihi..

Am said...

laurier oren2...hikhikhik...

Yann said...

Thanks Fila bagi info psl klinik tu... My brother ada mslh jerawat tahap kronik.. Huhu.. Teruk gile.. Mcm2 dah buat tp x ok2 gak agi.X slh cuba kan..nanti kalo berjaya i blanje u erh.. ahaks

pet said...

salam.
wah seyes rm80 untuk pil & cream? aku rase aku makan pil mcm ko gak psl kene mkn dlm 6mnths.

tapi die charge 1 pil rm1.30 tu..
cream yang kecik rm30, bleylah tahan 2weeks je..

busyuksayang said...

i pun guna simple...very simple kan :D

Filla ~ Kasih Aleeya said...

okinokiyo:tensi okeh jawat nieh..sib ok sket dah..yer pegi beli..kalo x der..ko pakai jek wipes anak..(aku salu pakai kalo emergency)..anakku!! huahahah
happy2gether:ermm..aku kene tanyer radie dulu..tgk dia nak kaler aper..MIL aku baru blikan aritu..nanti ler kalo jmpa leh ko bawak sumer..aku tgk2 kang..
genny da bomb:i love olay!!'
Am: ye oren2!
yann:try je tak salah..mana tau ok?.. gi pon tak mahal.. i first pegi rm120 je.. pastu kalo x jmpa doc lagi murah.. (utk 1 month nyer medications) murah la kan?
Pet: iyo.. (itu yg x jmpa doc) gi kaunter jek.. (pil & cream for 1 month)-RM80....oh night cream aku tu... kalo sebulan pon ada lebih lagik!!!
busyuksayang: i love simple wipes!!

HZA said...

ohhh filla,
sungguh details sekali.hehehe

HZA said...

ohhh filla,
sungguh details sekali.hehehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

simplenyer wipes tu mmg best kan filla kan..
sapa dah pakai...sure puas hati
aku pun pakai simple tu gark..
senang ko...
malas ler nak guna cotton bud ker tissue ker.....
tenyeh jer guna wipes tu
beressssss

Mama Awisy said...

i penah pi ranjit skin solustion tu dulu..amik injection vit.C..hikhik..

Awine Halim said...

Ada side effect tak akak makan ubat dr ranjit tu? Cs now im consuming ubat tu. Tapi rasa mcm gatal gatal kena gigit semut. Tapi kulit takda pulak merah merah. Tapi mmg gatal gatal. Please repl kak :(