Tuesday, August 04, 2009

Mak ada halkum.... nak kawan dengan mak lagi tak???....

boleh tolong saya tak? saya adalah di dalam dilema.... perlukah saya membuang halkum bijik kecil itu??? uishhhhh seram nieh.... sebenarnya benda bijik kecik tu dah lama giler bertahun2 dah bermastautin kat situ... skang dia ada anak kecik plak bejiran sebelah mak dia tuh.. ngok tul lahhh!! tp tak de rasa sakit ke ape ke... saya penah pegi klinik kesihatan kat putrajaya masa saya sakit apa tah..demam ke ape... then saya ada tanyer doktor kat situ.... dia check... tp dia kata tu tak de apa2 sbb tul2 bawah lapisan kulit.. nak buang dia nak refer aku kat hospital putrajaya tuh... tp mcm tak ready masa tu.. so saya ckp takpe lah dulu... tp saya rasa bijik tu mcm obvious plak skang nieh... ada tak sesaper doktor ke... ke pakar ke.. yg tau pasal mende nie?? APAKAH menatang ini???? saya tak malu pon nak upload gambo tekak ni kat sini.. kita kan tak sempurna... so saya rasa elok di share kan je kat sini..manalah tau.. ada orang lain yg ada bijik mcm tu gak? leh kita gi operate sesama.. tp ko masuk dulu..kalo aku tgk ko lepas operate ok jer.. baru aku pegi.. huahahah..boley ker gitu?.. kalo aku tekan sket mcm tu lagi clear..nampak? ada dua bijik..satu beso..satu kecik sket..
takot arrr... sakit ke ah kalo buang? yg penting nanti ada scar ke? dia belah ke? pastu dia jait aku idop2 ker? uwaaaaaaaaaaaaaaaaa tanakkk!!!!.. tp mak aku suh pegi... maka aku mcm bercadang2 utk amik leave dan ikot cakap mak aku... arghhh..kang ada scar kat situ.. orang ingat aku gangster kampung mana plak kang... camno?.. tolong lah tenangkan hati dan sanubariiiiiikuuuu.... gundah gulana mak okeh... penyelesaian singkat buat masa ini ialah gulung leher ngn shawl... atau pon biarkan jer... sbb tak nampak sgt.. melainkan aku tekan2 kan... amacam??? tanak kawan dah ngn fillanie sbb fillanie ada halkum??? huahahahhaha....


Hot Tips: kalo ada perempuan yg mcm saya yang ada halkum yang comel nie.... gunalah shawl utk tutup......................................................atau pon pakai lah tudung..auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww..mak telah menyindir diri sendiri di sini...tumpang lalu... mak nak minum air jap...

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

Miss Moon said...

filla aku ada biji lagi besar nko tapi kat tangan aku ...scary dow besar ...aku siap amik gambo lagi tapi tak terpost pun dalam blog ....tukang urut tew kata urat bersimpul ...hebat kan aku urat tanbgan pun ley trersimpul ...cam nko cam na tang leher tew ley jadi cam tew .

nko mintak la radie kulum2 kan gigit ke pasti lama lama hilang la biji tew hahhahahahah

Filla ~ Kasih Aleeya said...

missmoon:tu urat simpul..nie urat simpul gak ke? huahahha.... ko ingat radie tu dracula ker aper?..kalo hero twilight mak relaaaa...huahahah...pang!!!!

JuJue said...

aku nyer halkum semulajadi jer tertimbut lexx jer. sbb tu laki aku panggei aku pondan operate!
eh tp halkum jadian ko yg kecik 2 butirrr itew...menakutkan okeh. walaupon tak sakit. adalah elok nyer ko gi check!

ermm bye the way, heppppp hero twilight tu mak punyer! jangan cobak cobak!

moon, cubaa kalo bijik keletikk..takyah suroh! hahaha

fiza zasmi said...

akak..
dulu fiza ase taw cam tu..
dua gak, tapi kat klopak mate atas..
tak sakit pe pon..
tapi gelembong bijik tu makin ari beranak pinak lak..
fiza gi spital, doc tu ckp 'sils' pe ntah name saintipipnye..
dlm gelembung tu ade cam cheese..
doc kate ne operate..
tapi mase hari fiza nak operate tu,doc kate xyah operate lak,
bijik tu dah ilang..
sampai skang ilang..
pelik tol fiza..
hu3,akak dun wori..
gi check dulu ea..
(he3,cm kompen je same cm fiza..)

Filla ~ Kasih Aleeya said...

jujue: saper kata twilight nyer hero tu ko nyer?..ewahhh..sumer yg ensem ko nak sapu lah.. abis aku???huahahha...
fiza:cheese?? waaaa sedap tuh..kuakakak... uik..kembang tekak aku dengar... hahah.. yer yer..InsyaAllah tgk tahap kerajinan nak gi check.. eh ni takkan ilang punyer..dah baper taun dah!! dia upgrade lagik ada.. kuar lagik sebelah plak..lelama aku jadik katak puru plak..camno?

:: || Mrs. Izwan || :: said...

adakah itu thyroid? adik ipar saya penah operate thyroid kat hospital putrajaya. kici je doc tu tebuk, pastu sucked out cam "lendir" dia. tp tak silap i, dia ada cam rasa sakit2 sket kat tekak or jaw.. iskk haku pun tak sure la dia sakit ke tak. nanti ai cek for u. tp doc tak jahit pun, dia tampal je bekas yg dia dah potong sket tu. kecik je less than 1cm. ada la sket parut kecik nampak. cuba tgk ni --> http://en.wikipedia.org/wiki/Thyroid

xoxo

:: || Mrs. Izwan || :: said...

ahhh ni ada satu lagi http://www.biovco.com/tiroid-31jx.php ewah rajin lak haku memalam buta ni..

Miss Moon said...

wei pila mak mertua aku ada kat mata tapi tew due to high colestrol

yatie rahman said...

salam filla,
my hubby pun ada jugak..kat leher gaks..makin lama makin besar ..nanti kalo jumpa gambar dia yg masih ada biji kat leher tu..i upload kat flickr...pastu dah operate buang dah...sket ja x sakit tp for sure la ada lekat parut jahitan 3 jarum...

happy2gether said...

Filla, ko pi lah check, cam aku aritu sakit lain rupanya benda lain...kdg2 kita ingat x serius...emm harap2lah xde benda yg serius...aku still nak kwn ngan ko walopun ko ada halkum..eheheeh

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mrs. Izwan:ni bkn thyroid..kalo thyroid bengkak dlm tekak tu.. ni luar je..bwh kulit tu jek..tgk le kalo aku free2..aku belah sendiri je bagi kuar..leh??? heheh
missmoon: haa colestrol tu aku tau..tp itu mcm kutil2.. adakah aku high colestrol??
yatie rahman: ha? alamakkk konpem operate?? 3 jaitan..jap nak kencing jap...huhu..
happy2gether: tima acih nak kawan ngn mak yg ada halkum nie lagi..huahahah... i'll see doc nanti.. ;)

Liyanaroxx said...

tetap nak kawan gak...tak kisahler ada halkum pun....janji vogue!hahahaha...gi ar check kak filla...=)

Mimy Hamid said...

mak x kisah nyah..halkum ke tak..

Anonymous said...

name bende tu fibroidinoma...(mbe)
lebehan lemak terkumpul..
boleh tumbuh dekat mane2..
kaki,dahi,peha,breast...
just operate n of kos tglkan parut..
pape pon .k.filla g dulu scan n check kt dr.
sometimes the lump can grow bigger...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

anon: ouchhh! ada scar? lebihan lemak? operation ke? kecik giler.. tak sampai hati nak operate.. sedut ke... tebuk sket ker tak leh ker yek?.. huhuhuuuuuu... tgk ler nanti saya nak amik cuti nak pegi gak check! tq tq!!