Monday, August 03, 2009

I've reason to hate Monday.....

kisah sedih di hari isnin... sumer pon tau Monday ni mmg lah hazab sket kan? coba kalo jumaat... kobar2 gi keje nieh..hahah... dari pagi aku rasa down giler...


pagi tadi mak kene panggil kat bilik boss HR.. regarding course yg aku apply kat Melaka.. approved buttttt..... kene jumpa HR Manager ini dulu.. dia leh sound aku... "u dengar kan?.. boss dah bagi u all pegi.. so i nak u amik lah segala ilmu pegi course tu nanti...sebab i prasan u tak berapa perform"...YER!!! mmg dia sound tepek selamber cap badak lekkk jer okeh... then aku pon sound balik.. "tak perform?... ok part mana saya tak perform?".. then dia pong ngok ngek pasal surat keluar dari bilik boss aku nieh.. utk dia... tp masalahnya tatau mana aku letak.. surat tu tak sampai kat dia.... WTF????!! aku terus jawab... "Puan... mana surat2 pegi saya record.... semua ada dlm PC saya... lepas Dato' minit each surat tu... saya akan record surat tu pegi kat pengarah mana pon... kemudian saya akan sort kan ikut bahagian2 mana... saya letak elok jer rack sana tu...".. then dia jawab "i tak kisah kalau mmg confirm u terus bagi kat tangan PA i.... so tentu2 bukan salah you".... HELLOOOOOOOOOOOOOOOOO?!! Surat tu hilang salah aku lah?? kalo ler ada malaun2 mana yg gi amik kat rak tu hah... pastu ilang.. abis aku kene upah jaga lah dok dpn rak tu supaya orang tak salah kan aku??? then aku ckp.. "saya ada bukti surat tu keluar date bila... utk siapa..kalo ilang that's not my responsibility"...


pastu bersambung2 sesi meluah persaan.. ni sumer gara2 ayat dia 'U TAK PERFORM!!!!'.. Huiii hangin sebadan aku nih.. tp tak perlu lah aku nk citer kat sini.. sbb aku tau.. ada ramai gak budak2 office yg baca blog nie.. yg aku tau aku taulahh.. yg silent reader kat office ni pon aku tau saper..... so blog ini bukan the right place tuk aku meluah perasaan pasal kerja!!!.. kang byk lak tukang sampai kan? yg penting apa yg aku luah kat boss admin tadi mmg SEPATUTNYA DAH LAMA AKU LUAH!!!.. dan aku dlm keadaan yg sgt lega... at least she knows.. it's not because i don't perform... bukan type aku nak gi ngadu2 nasib lahh..nak gi kipas2 lah... tp rasa tertindas.. pastu rasa i can't stand people always look down to me and i've no right to raise my voice pon.. tulah salah aku gak... sibuk nak jaga hati orang sana hati orang sini.. last2 orang pijak2 jek... hati orang yg ko jaga bukan appreciate ko pon.... orang lain yg perati.. ingat ko ni tolol sgt... PERGHHHHHHH....


******************************************************************


ok ni citer monday afternoon plak.. (still monday yg tak best for me).. aku posa arini.. (oh ye lah.. orang puasa mmg selalu di uji).. ceh sedapkan ati.. hehe.. tp ni lagi tak leh blah!!!... aku masuk ler dalam lif nak turun gi car park.. pastu ada lah mamat bajet hensem ker aper? hampeh ada laaa.... misai dah ler tebal giler.... aku kan khayal jek.. (ala2 mood tak mari.. sbb org ckp aku tak perform.. so mengelamun ler).. pastu mamat ni leh tanyer aku....


Misai Tebal: Balik menyusu ke?
Aku: (tediam tp blur dan mcm tak caya soklan mcm tu).. aaaaah? apa dia?
Misai Tebal: tak... ni balik menyusu ke ni???
Aku: ah??? tak lah....


siler bayangkan muker aku lepas tu ala2 mcm "tenganga sket.. OMG...... Pleasseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee??!!"..*tebalikkan bijik mata* aper giler bodow soklan mamat misai nieh? ko rasa ko open minded giler ker haper????? SUKER ATI AKU LER.... nak balik menyusu anak ker... nak minum susu ker..... agak2 laa pon soklan tu kan....asal tak tanyer jer terus.. "balik nyusukan anak ke?? susu badan ke susu lembu"... eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku mood tak elok ko tanyer2 bab susu plak... bodoh!!


Hot tips: dahhhh.. pepandai ler korang carik tips sendiri.. mak tgh Hot.. lagik nak hot tips..


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Liyanaroxx said...

sabar kak filla sabar...
tips paling berguna utk mamat misai tebal tuh..lenkali sumbat je botol SUSU dalam mulut dia abes citer kak!kot ye pun nak peramah kan?=p

reen said...

dilla

owang yang sound ko tak perform tu
jeless kot...

reen said...

dilla

owang yang sound ko tak perform tu
jeless kot...

JuJue said...

bawak bawak bersabarrr di bulan bulan yang mulia ni yer. cobaaannnn...

Lenny said...

erm.. mmg tul la dugaan ko di hari puasa... baper hari lg ko nak ganti nieh....?

sabar.. sabar... aku dah banyak kali kene cam ko ni.. sampai aku pon naik lali dahh.. malas nak pk..

genny da bomb said...

errmmm...aaa...errrr...

tapi takleh tahan aaa..nk gelak jugak ng soklan mamat misai tuh..

kakakakakakakakakakkaakaa...vunguks nye soklan diaaaaaaa...

pasal tak perform tu..biasa la..kadang2 bos2 ni diorang yang tak perform dikatanya kita tak perform..hehe..cool...

MyNameisMimy said...

be cool beb...mana buk filla yg giler ceria itew...kangen deh..

Jaja said...

tahan lagi boss admin bagi ayat 'awak tak perform'. klu kat tempat saya nih, ayat2 'otak kat lutut', 'lembab' dah selalu kena. dah pegi haji pun mulut tak reti nak jaga...tah pape

genny da bomb said...

hoho...tu lah..bos mak ni wtf pun kuar tau!kalo dh meroyan dia..nk kata meroyan tp dia jantan kakakaka..

kalo cakap mcm popcorn dok meletup2 tu..nonstopppp..

:: || Mrs. Izwan || :: said...

errkkk pahal mamat misai tu..? bengap ke apa? btw, babe haruss boss admin tu jeles ngan ko kot. kot ko cun dari dia ke erkkkk gitu?? hehehe sabar sabar

Sutera Batik said...

xleh tahan nk gelak psl hot tipss.. eehehe