Wednesday, August 19, 2009

Nak Mata Macam Kucing tak????

takde keje kite carik keje.... skang kita ke next topic..hehehe.... cara2 pakai eye liner..sumer orang tau kan?.. bih kurang lah mcm pompuan kat bawah nie haaa.... aku mmg kene pakai eye liner... kalo tak lagi ler sepet mata tak nampak langsung.... tp dari dulu cara aku guna..sama jek taktik nyerr.... so pagi tadi aku dah try lah guna cara lain sket...... aku prefer liquid eye liner..sbb kalo pencil ni mcm agak complicated skt... pastu dia tak 'sharp' dan terang mcm ko guna liquid.... tp salu nyer aku akan apply kat kelopak mata tu ikutttt jek shape mata tu then kat hujung mata tu bagi tajam jer sket... balik2 mcm tu... bohsannnn!!!!
aku mcm suke jek tgk kalo make up bawah mata yg ko garis bawah dia mcm tu..(pic above).. tapi nyer tiap kali aku try2 syok sendiri buat mcm tu...pastu pi tanyer pak radie... dia ckp 'apahal mata dah mcm arkam lak nieh?'... bolehhhhhh tak????... terus aku tak buat lagi dah... tak supportive langsung!! dia mana laaa reti make up - make up nieh... kata jantan!!!!... (tp biler aku tgk balik.. iyerlah..mcm arkam plak..)

haaaa tgk gambo atas nieh.... cantikkk jer... ni lah yang mak suker nieh.... kene tanpa ragu2 tarik panjang sket ker??? mcm cat eye kan? dramatic tul.... dan nampak sexy...kalo aku idok lerr nampak sexy... nampak mcm apek kat pasar jual sayo lagik adaaaa!!!
tgk awek nie.... ok jer dia wat? hari tu aku nampak sowang pompuan nie.. pakai tudung..aku suker material tudung dia mcm nipis tp mcm kain guni sket.. pastu mcm belang2 colourful gitew.. yg bangsa belit2 tu..nampak stylo arrr.. pastu slamber badak dia pakai eyeliner kat mata dia tu tebal giler... eh? napa cantek ah?... so aku aper lagi.... coba2 lah try...
tp malang... tak baper nak jadik...nyampah plak aku nengok nyer.... hahahahha....

tp berkat tekun usaha tangga kejayaan aku dah tau dah apa silap nyerr..hihi...(menyampah mak andam kalo dengo aku ckp nieh)... hehehehe.... sebenarnye kenapa tak jadik tau?... sbb aku drag kan eyeliner tu... sama jer sampai ke hujung.... sbb tu tak nampak sgt.... jgn takut2..apply jek!! so solution yg aku dpt ialah... memula garis start dari pangkal tu (kat kuar air mata tu) terus bawak ke tengah mata... ok from the middle tu... tebal kan sket tuk sampai ke ujung mata... sbb mata aku kan sepet kebawah.. jadi kalo ikut jer 'turun' garisan tu kebawah jugak..maka nyerr... aper pon tak jadik lah... bile dah drag from middle tu ke hujung bagi tebal... tajam kan sket hujung tu... konpem jadik... heheheheheh....
tgk mata pompuan nie... dia tarik lebih2 sampai hujung...pastu dia tebalkan kat middle sampai ujung tu.... mana yg tak kene tu.. ko garis2 bagi kene... kira penuhkan yg 'kosong' yg tak kene tu... korang paham ke apa aku cuba sampaikan kat sini?... ok lahh murid2... itu jer pembelajaran kita hari nie.... sekian terima acih....
*jom ber 'cat eye* jom.....


hot tips: jangan simpan mascara dan liquid eye liner anda ditempat2 sejuk.... dan elakkan apply mascara dan eyeliner dlm aircond.. hasilnyer adalah bergentel2..... dan product cpt kering!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

lynadabesh said...

follow blog kak filla yer..suke bace citer akak n acih

Sham Ummi Echa said...

aku ni gak yg brp reti nk ber eye liner lg..aku sapu yg kt bwh mata je..kt atas aku cam takot2 je nk sapu..sbb mata aku x sepet dan x la buntang sgt..tp bila aku try pakai eyeliner kt atas..aku tgk cam hantu je muka aku...garang semacam jek..aku plak yg naik seram.. kekekeke

Filla ~ Kasih Aleeya said...

lynadabesh:boleh..follow jer yer dik..
sham ummi echa:jgn takut yanggg... bukan kira mata sepet ke buntang ke... ko tgk mata mat saleh tu sepet ke? takkan.. so kasi garissssss jek!!!!! kalo aku jmpa ko aku naik seram..... x jamin arrr kan!!!

ratna said...

saya pun mcm awak. eyeliner amat penting. tak der benda tu mata nampak mcm baru bangun tido. tak bermaya jer.. benda paling mesti, wajib ada..

Miss Moon said...

filla nko letak la mata nko fillaaaaaaaaaaaaaa

aku tak reti pakai yg liquid nih ..kalau aku pakai gerenti sememeh

JuJue said...

lerr ko baru tawwww teknik tu? aku dah laamaa dah tawww. chee wahhh berlagakkk tak hengat! tapi aku pon tak pakai eye liner! keh keh keh...

eye liner leh buatkan mata ko jadik galak. tambah2 tuk org yg memang galak. jadi galak tu berganda ganda. sangat galak okeh. i loiikee.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ratna:yes!! wajib!!!
miss moon: tadi dah snap..tp buruk!!! huahahah... tnggu aku snap biler dah tul2 cun....
jujuelopez: GALAK adalah AKU...AKU adalah GALAK...

:: vErde+hAzizi :: said...

huwaaaaaaaaa...i mmg tak penah n tak pandai pkai eye liner sendiri...
slalu gune eye shadow je kat rim bwh eyes...tk retiiiiiiiiiiiiii

Filla ~ Kasih Aleeya said...

verde: u tak pe.... i adore mata u dah cantek...x yah pakai eye shadow/eye liner pon dah ok.. ;)

ZAF said...

akum kak. wife saye cakap dia nak culik anak akak. hehe. gile comel. dia minat giler bace blog akak. dah habis sume topik dia bace.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ZAF:kumsalam dikkkk... perghhhh 'dik' tak tahan ahkak ko ni okeh!!!! mcm dah tueeee jek akak ni tauuu!!! haa.. kem salam kat wife adik yer..hihikkkksss!!!

Mimy Hamid said...

mak andam filla aku nya problem bila pakai eyeliner pencil ..bawah mata suka terabur..berair je hbs air mata hitam...tensiiiii...aku try MAC pun sama...lebam mata aku tau...ajor skit tips

C!kpuanmuda said...

mak kalau tarik lebih sikitttt je hujung, kompom kiri ngan kanan tak sama. mencik!

nur said...

dearr..
ble sye pkai eyeliner pncil msti akn jdi comot lpas 5 minit tuuu.. :(
mudah sgt jdi b'air kt area mata 2...
lau pkai yg liquid lak siap t'tanggal eyeliner 2... adoooiiii.. :((((

nur said...

dearr..
ble sye pkai eyeliner pncil msti akn jdi comot lpas 5 minit tuuu.. :(
mudah sgt jdi b'air kt area mata 2...
lau pkai yg liquid lak siap t'tanggal eyeliner 2... adoooiiii.. :((((

nur said...
This comment has been removed by the author.