Thursday, August 13, 2009

Hari memula sampai ke Melaka...

jom sembang sket pasal gi course kat melaka nie... hari sebelum saya ke melaka... cik Acih demam..huhu...saya adalah tersangat susah hati berikutan wabak H1N1 nie.. nak pikir yg bukan2 pon sgt mengerikan.. so bila Acih demam terstop kejap jantung saya nie... risau gile... dia start demam hari sabtu malam... berlanjutan terus... tp siang ok..demam dia malam je.. (tp dari dulu mmg Acih selalu demam malam.. siang salu dia ok.. so Isnin tu saya half day terus gi umah PIL bawak dia ke DEMC.. giler baban dlm tu... nombor lagik 30 orang..*pengsan*... dah ler posa masa tu... gigih bawak gak Acih.. Acih tak reti dok diam dlm tu tekinja2 plak.. aku yg risau2... dah tu.. x larat nak tnggu balik ke umah PIL balik..tido jap stengah jam.. then baru mintak my FIL anto balik ke DEMC... tgk2 nombor masih lom telepas..*selamatttt*.. ada lagi 10 orang.. so tunggu jek... sampai turn acih.. dia leh melalak2 dpn doktor tu.. haku lak ilang ingatan jap.. (Acihhhhh!!! sini... kang mama naik hangin kangg!.. cpt sini!!!) dpn2 dok gak aku betekak2 ngn Acih.. doc nak check temp kat tinga pon tak bagi.. aku siap amik mende tu cucuk kat tinga aku.. (hahhh.. tgk... mama buat nie..mana de sakit???..meh sini cpt!! kang mama suh doc cucuk bontot nak?).. temp acih sgt panas sampai 40c dah.. doc ckp kalo lusa tak ok... dtg balik nak amik darah.. bederau darah mak... hishhhh takottt...

ok (tepanjang plak story)... pastu aku kene gak pi course kat melaka hari selasa... isnin malam aku ngn pak radie jek kat umah.. acih kat umah PIL.. lps gosok gigi.. cream2 muke bagai... baru nak naik katil... hp Pak Radie ringing.. lagi skali darah aku bederau... my MIL called... suh balik Shah Alam skang jugak..sbb Acih panas..tp menggigil2 sejuk... uwaaaaaaaa... dlm kete aku diam je.. tak becakap...risau.... nak nangis pon ada... sampai jek terus lari naik atas... pegang dahi Acih... mmg panas... then Pak Radie terus tuam ngn towel sejuk.. lelama panas tu surut sket.. Acih tido..kadang tebangun tgk muke aku ngn Pak Radie... tp biler tgk muke aku jek dia sepak2.. suh aku ketepi... ceh!!! bile pak radie dia okey jer... huiiiiii.... hangin mak!.. ok itu sajer citer Acih..sbb now dia dah ok..dan spt sediakala laaa... tekinja2 dahh..*lega kejap*...

so saya pon ke melaka pada hari selasa... dengan hati yg dah tenang sket... jom tgk gambo..hehehe...
oh itu dia... dengan muker konpiden.. lps bekfast kat oldtown cyber.. terus nak gi melaka kononnyer.. skali nyer my fwen Ida tu tanye.. akak lesen bawak tak? toingggg... terus aku tingat lesen aku mcm mampos bulan 7.... haaa kan!!! mmg konpem.. 25 july mampos!! bodo giler.. terus patah balik parcel D JPJ gi renew dulu... adoiii laaa... lepas siap baru ler mulakan perjalanan....

oh tetiba jadik ceria...hehehe... sbb dah renew lesen...hehehehe.....

ok terus jek perjalanan... berpandukan map yg tak baper nak detail tu..akhirnya kami slamat sampai ke hotel kat melaka tu.. (sbb mak dah tekutuk sket hotel kan..so elok lah tak yah mention nama hotel)... sampai2 jek terus bukak laptop.... skalinyer tak leh nak connect.. terus call service dept.. oooohhh kene bayo okeh... rm12 sejam.. tp takperlah..tak yah ler susah2...

punyelah gigih nak connect.. heheh... skang ni mak tgh hapdate di katil yg sama... tp posisi yg lebih kurang sopan..hahaha.. mak tgh meniarap kat katil ni hahhhh.. sojukkkkkkk.... pastu ptang tu dah janji2 ngn my customer cik Kina..hehe Kina yg nak amik mak ngn si Ida ni bawak gi Banda Hilir.... ada mcD free wi-fi kat sana.. so tabahkan hati mengharung udara yg bepenyakit tu ngn mask..huahahahaha...

dasat tak dasat? giler laaaa...dah mcm klon MJ dah.. nak kaver muker...rupanya ada prob ngn intenet.. so still x dpt nak reply email kat framekasih.. harap maap....

haaa..itulah Kina.... dia study kat Melaka... so dah alang2 tu..bawak ler skali frame yg dia order tu...eh kawan dia yg order... haa.. kina pasni kina plak order yerrrrrrr..hehehehe

inilah adik2ku... Kina dan Ida..heheheeh...

disbabkan ni blog mak..jadi harus bebalik muker aku kan..huahahahhahaha....(malu nak gitau sebenarnya aku giler begambar...)



oh ye...tak sah ler kalo takder benda blur yg aku buat kan??? ok utk course kali ini.... ada lagi satu benda yg jadik.... hari tu..... Ida datang umah aku..sbb nak gerak sesamer... dia dah pesan "kak dilla, jgn lupe bawak earphone..nanti nak dengar radio time kursus".. aku dah nak kunci pintu...lari masuk dlm umah..carik2 tak jumpa2.. skali tu jumpa terus campak dlm handbag.. ok settle... skalinyer....... tup tup..biler nak pakai kat dlm kelas... tau aper yg aku bawak sebenarnyer???? hah meh scroll....

-

-

-

-

-


-


-

-


-


-


-



hah hamek ko... yg tajam dua batang tu mmg cocok kat phone.. abis yg besi tu nak cocok kat tinga arr??!!! tu pon aku leh tenung lama2 *masih ingat yg aku betul*.. tp tetap salah okeh!!! ok dah tu jerk laporan serba panjang dari saye....



Hot Tips: tolong jaga kesihatan kite... jgn keluar ke tempat2 public buat masa nie.. *padahal aku jap gi nak kuar..huhahhah*.. ok ok..kalo terpaksa keluar jugak.. siler pastikan anda menjaga kebersihan..elakkan bersentuhan dengan orang tak dikenali.. pakai mask.... jangan bersesak2.... pastikan cuci tgn dengan sabun bersih2... dapatkan rawatan dengan cpt sekiranya diserang demam... semoga kita semua dijauhi dari wabak2 yang tidak diingini.. wassalam...






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Chooyaya! said...

hahahahaha lawak giler. blh plak bawak cable.. gelak smpi nanges dah nih...

Kit Pryde said...

alhamdulillah kasih dh sihat...

mmg ngeri memikirkan h1n1 nih...

Liyanaroxx said...

hadoi yai kak filla...awat pi bawak kabel tuh?tapi xpe...snap pic guna hp,leh transfer trus dalam lappy kan? *at least berguna gak benda tuh even tersalah bawak* =D

hOtMaMa said...

hadoiyaiiii... macam nak mati aku gelak...! tu la padahnyer time kursus nak dengar radio?? apakah???!!! elok2 boleh dengar lagu... langsung ko kena dengar ceramah kan...hahahaha!!!

~yaya~ said...

hahaha..adehh..kak filla nih lawak laa..agak2 kasih beso nnt lawak mcm mama dia gak ke ek?hehe..

Mimy Hamid said...

aviator ko tu menarik disamping mask ko tu haaaaaaaa..take care in melaka

genny da bomb said...

hahahahahhaa..bleh le plak bawak cable nk transfer tu..blurr abess hihihiihihi

Sham Ummi Echa said...

acih da sihat yer...alhamdulillah..

bes la ofis ko nih..senang je nk apply course..ofis aku ni haram jadah je..nk apply course kt luar toksah mimpi le nk dpt tp ada hati suh penuh kan kuota kursus 7 hari setahun...ngok tul

ikafantasi said...

hahaha klaka la..
anyway acih sgt comel..

oo yeah..
klu minat nak tgk beg jenama such LV,loewe and others g la
www.ikafantasi.blogspot.com~
=)