Friday, August 07, 2009

NUFFNANG+PAPRIK+FUTSAL+MAMAK....

Giler tamak...sumer nak cite..hhahhahah...... rasa mcm nak nyanyi lagu exist... "berkurun lamaaa...kunantikaannnnnnnnnn" penat mak tunggu cheque yg tak sampai2 nie... giler lah! mcm RM juta2 plakkan.. uahahhahahaha... padahalnye!!!! tp Alhamdulilah... saper nak bagi.... tu sumer rejeki rezki.. eh tetiba jadik jawa...huahahah... ok cerita cheque nuffnang dah selesai... dah serah kat Pak Radie pon suh dia belanje duit tu bank-in kan dlm account mak.....

semalam lepas dpt cheque terus mencanak2 kerajian mak nak masak... padahalnye.. masa kol Pak Radie.. dia kata x yah masak.. sbb dia blk lambat.... Pak Radie kan bizi nak mam kalo kat opis.. so saya cuma boleh kol hp dia (dan tanye apa2 yg penting dlm masa 20 saat je) lepas tu dia terus letak!!! contoh smlam.. saya kol dia..




Istri: hello?! pa bizi ke?

Suami: bizi gile ni nape?

Istri: byk keje ke?

Suami: cpt laaaa..

Istri: tak lah.. nak makan kat umah ke tak malam nie?

Suami: tak ya la..eh cpt laa bizi arrr..

Istri:yela yela yela...... eh, ma ada futsal mlm nie.....

Suami: baiii..(tett tettt tetttttt)...

Istri: hello? helloooo????!! (cinabeng dah putus ghopernyer?!)


bengong! dia dgr ke tak aku ckp aku ada futsal bagai tu? kelam kelibut je.... ah lantak!.. aku kalo nak tepon mamat tu... kene pikir tul2 ape mende nak ckp.. bile kol je nasib tak baik yg dia nak laju je letak tepon tu.. waaahhhhh laju mcm ketapi aku ckp.... yer yer.. aku memahami kijer dia yg tak mcm kijer aku nieh... kalo aku ler buat kijer dia... konpem aku cpt tua...cpt bekedut2.... stressed..... nangis2..... meraung2... hahahah... keje mcm orang gile... dlm seminggu tu konpem ada yg tak balik... keje kejar dateline.. eiiiiiiiiiiiiiiiiii aku tak suker keje mcm tu... tak enjoy langsung... aku nak besuka ria.. kalo makan ingat keje..tido ingat keje.... mandi ingat keje... BOLEH NAZAK aku......


(lauk aku makan sorang2 sebelum gi futsal.. pastu mcm nak muntah main bola)

ok ok... aku dah mkn paham ngn kije Pak Radie... bile tido dia tak menentu.. dia balik dah penat... so aku masak lazat gilos pon.. dia leh makan 2 - 3 suap jek... weh aku masak gigih nieh.. dia makan dua suap jek?.. uiihh.. kalo dulu aku hangin.... tp skang ni tak lah... semalam walopon dia ckp tanak makan... tetapi sebagai seorang yg mementingkan isi prot sendiri.. aku masak jugak utk perot aku!! hahaha.. kelaka plak biler masak utk diri sendiri.. tp besungguh2... hahah.. dah ler ada futsal... lantak lah.. so smlm saya masak paprik ayam... (sbb anny baru masak paprik 2-3 hari lepas..).. aku kan tak leh?.. apa org masak aku nak masak..sbb dok tebayang2 dah.. masak byk giler.. (dengan harapan biler aku gi futsal ngn Acih nanti.. kot2 Pak Radie balik kelaparan.. ada gak mende dia nak makan).. tetapi hampa... sekembalinye mak ke rumah.. dia tak makan pon!!! (syukur Alhamdulilah).. ada mende mak nak bawak bekal gi opis besok!! hahah..


then mak angkut Acih gi futsal.. (oh anak aku dah biasa kene hangkut gi futsal).. so skang aku tak yah risau2.. Pak Radie balik ke tak ke.. mmg confirm aku bawak je acih... uihhh jgn memain Acih terror gak sepak bola ok... dia bawak bola Adidas dia kaler kuning.. heheheh.. kang masa ktorang main.. adalah anak akak tu yg bawak Acih gi main kat playground kejap..hiihii

so lepas dah settle futsal..kami gi mamak!! sbb Acih kan suker maggi goreng.. order satu... lek jer gi mamak.. 5 pompuan.. 1 budak kecik... sumer pakai sukan... pastu dorang gelak kaw2 tgk Acih makan.... (kan Acih dah sentap??).. anak aku sensitip okeh... ko jgn mengumpat dier.. or tegur apa dia buat.. or becakap tentang dia... skali dia tgk ko mcm pandangan Maya Karin dlm PHSM.. habis arrr hidop ko!!! dorang dok signal2.. gaya Acih makan SEBIJIKKKKKKK macam gaya aku makan.. pastu siap suh aku makan nak compare.. dorang bantai gelak kat situ.. sbb SAMA SEBIJIK!! helloooooooooooooooooooooooooooooooo??!!! dah tentu anak aku!!!! mesti lah samerrr..hahahah..

oh itu sajer laporan minggu ini.... *oh mata kiri saya bengkak..tp dah susut sket*.. rasanya mak allergy makan buah orange???!! terus gatal dah gonyoh2 mata sampai bengkak!!


sebab keadaan mata mak kurang memberangsangkan maka hari ini tiada hot tips.. huahahah.. babaiiiii..

*mlm ni mebi ada makan2 kat luar... sabtu tghari ada majlis cukur jambul my niece/deliver frames... ahad tumbletots kasih/deliver frames/siapkan frames...ahad malam mungkin pengsan.. *huhuhuuuu*


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Mimy Hamid said...

weh dapt duit raya la tu ...best siot...

Liyanaroxx said...

wah...duit raya acih tahun nih LEBAT sket ar dapat dari mama dia!=p

♥chentaMAYA™ said...

wah!
dapat wet!
cmne nak bg dapat wet tuh ea?

genny da bomb said...

sure berkoyann koyan ni dapat...bestnyeeee

MY HEART said...

Filla, camno nak buek nufnang tuh?

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mimy hamid:hihi..ciput naawww nak buat duit raye!!
liyanaroxx:alhamdulilah..
chentamaya:kalo ada nuffnang..pastu org rajin click tgk advert kat blog kiter..maka dpt ler duit...
genny da bomb:idok ler bekoyan..
my heart:click je nuffnang kat maner2 (masuk web) register jerk..pastu ada 'how to'..pastu tepek jerk kat blog!!!

pet said...

eh aku pon kene mata gatal2 pastu bengkak pas tenyeh..kenkdang die mcm kuping2 hasil garu kat atas kelopak..doktor ckp infection tu..die ade krim kat farmasi rm18 mcm antibiotikla..2,3 hari elokla pas pakai nnt...

Afra Yuri said...

hey there!
ive link ya if u dun mind ;)

:: || Mrs. Izwan || :: said...

puan filla, mai singgah blog ai. ada contest kacang putih tuk menang i-phone. jangan lupa nooo letak cheq as referrer.. mana tau berkat, sesama leh menang ka.. :)

Real Woman said...

hi filla! terujanya tgk cek nuffnang tu...anyway as a new blogger entah kurun bila lah dpt merasa pegang cek tu! anyway..salam kenal ye!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

pet:akan ku try carik cream itew..
afra yuri: siler..siler..hehe
mrs.izwan: mak tak reti..huhu.tp mak nak iphone..camno?hehe
real woman: salam kenal..nak dpt duit kene tnggu org click advert kat blog anda... hehe