Thursday, December 06, 2012

RESEPI PIZZA INSTANT

Salam semua... Harini blog dah ok.. Semalam je dia demam kura-kura sikit sebab kene malware tu.. dah remove satu link selesai dah.. 

Hari ni saya nak ajak ibuk-ibuk yang pemalas macam saya untuk buat pizza.. Pizza pon guna dough yang instant sahaja.. tak kuasa aku nak uli-uli tepung.. i is tak reti u know.. cari kat Jusco jumpa yang dalam kotak  tu je.. Pizza Base.. So mari kita tengok bahan-bahan..

Eh jap.. ramai yang request nak resepi-resepi bodoh yang aku penah masak kumpulkan letak kat sidebar.. huwaaa malasssssss.. kang side bar aku korang kene scroll 50meter punya kebawah acaner? senang ginilah.. bila bukak blog nie.. ko pegi kat atas sekali belah kiri.. ada search box situ.. ko type je "resepi".. nescaya akan keluarlah segala resepi bodoh termasuklah cekodok sekali..kuakakakkak... 

Pizza Base (dalam kotak ada 2 keping)
Beef slice
Minced Beef
Capsicum
Bawang Holland
Mozzarella Cheese

Bahan utk pizza sebenarnya ikut suka ko ler nak tabur apa.. Dah aku itu je yang ada.. kita tibai jelah.. kalau ada mushroom boleh, nenas boleh.. chicken slice boleh.. 

Dalam kotak pizza base tu ada sediakan sauce sekali.. so aku bahagi dua.. sebab nak buat 1 pizza je.. tapi kalau korang beli roti arab ke.. atau pizza dough yang x de sauce jangan risau.. guna tomato puree pon boleh.. or prego spaghetti sauce tu pon boleh.. 

sapu lebih kurang atas pizza tu..

tabur kan je semua..hahahah.. ada yang tanya minced beef tu kena masak dulu ke? aku tak masak.. aku tabur je rata-rata sebab kalau kita masuk oven / microwave nanti dia masak jugak.. beef slice tu sedap ;) on the top taburlah mozzarella cheese tu.... lagi banyak lagi power.. aku tatau apa yang murah dan sedap.. aku beli sepeket tu dah RM15.. pastu kedekut.. pakai half je.. sebab lagi half nak simpan utk pizza lagi satu nanti..hahah.. dasar.. pastu dah kedekut.. bila potong pizza takde pon 'tali-temali' pizza tu.. choiiiiiiii... 

Ada yang tanya aku guna microwave apa.. ntah lah deknon dah lupa plak nak tengok apa brand.. tapi microwave ada dua jenis.. satu yang just untuk panaskan lauk je.. aku punya yang jenis boleh grill dan macam-macam lagi.. aku panggang ayam guna microwave nie je.. kalau pizza nie aku set "grill" pastu dia suruh masukkan time.. aku set 5 minit.. rupanya tak cukup.. so aku tambah lagi 5 minit. ye macam tu je dik.. kita jangan skima sangat.. kita tibai je.. janji masak sampai dough tu nampak perang-perang gitew.. 

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa... sedapnyaaaa.. roti pizza tu jadi rangup ai like ;) beef slice tu jadi garing macam kat pizza hut nyam nyam nyam... 

Model Pizza. siap tarik laci bediri atas laci nak posing dengan pizza.. hahaha.. kejap-kejap "Mama nak tengok pizza".. hoi puluh kali haku kena angkat ko dik nak tengok pizza dalam microwave.. 

Apak dia balik lambat so mari kita makan dulu... Ani makan pizza tu dua potong besar tu.. tengah malam nangis-nangis muntah habis pizza keluar balik.. memang style T_____________________T rugi pizza mak kau tahu?

Riang betul dia.. sebab psycho dia.. Siapa habiskan pizza mama tepuk tangan kuat-kuat.. patutlah anak aku telebih makan sampai muntah.. kuakakakkakaka... 

Ini pon harap Ani yang snap.. dia kalau nak snap gamba orang..kemain paksa-paksa lagi..tapi kalau orang nak snap gamba dia.. kemain mengelak lagi.. 

Sedap sangat ke bang? *no comment*

miahahahhahahaha






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

19 comments:

NURUN said...

rse tringin nk buat jgk ni.

eda said...

wahhh caya la kak ... baru org tau nak buat ape lagi "grill" function tu .. yada yada ... TQ TQ TQ ..
plss , more resepi using microwave kak ..

sha said...

hahaa..pangai Ani ngan anak saya sejibik sgttt...kalo nanges msti muntah terbelahak..dah la badan pon sama bambam cam Ani..kem salam kt Ani yeh.. :)

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

hahaha :D gambar last Pak Radie sampai gigit pinggan yg mahal tu kak..
cenggini mmg akak kena bukak kedai Pizza lah nampaknye hihi :D

Ani comel tembam tu mcm biasa mmg sentiasa menghiburkan..
mana Acih?

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kdg2 kena tukar selera kan kak, hari2 makan nasi jemu weh

Cik Eka said...

selamat tak boleh baca blog buk filla..

harini dah boleh baca dah..ehehehehehe


ani oh ani.
napela comel sgt senyum camtu...

Cik Eka said...

eh salah taip..*semalam.. ahahaha

zaren said...

aniiiiiiiii....geram tgk aniii..menyelerakan bila ani model pizza tu..

yayang laling said...

sedapnyer!

eray said...

suke resepi simple2 nie, hari ade gak buat guna roti putih biase tuh. letak tomato pure, pastu letak sausage dan pecah2 cheese kat atas, pastu bakar jap. wallah dah siap...syiok makan panas

http://welovesusuibu.blogspot.com/2012/12/collagen-powder-shaklee-8-minggu-untuk.html

Aya Ariel said...

hahaha..comel korang anak beranak.. mana tuan punye buat pizza tu..tak enterprem sekali..

Kniedaz said...

Amboih...pinggan pun nak makan..sedap la tu...

bspotgurl said...

hahhaa, kesian lak x cukup pizza sampai dibelasahnya pinggan hehhe.. mesti kes budak kecik tu dah mkn pizza banyak.. comel ahh budak kecik tu..

✿dazZdaEng✿ said...

sEdap ! dh lama tak buat pizza sbb malas bab nk uli doh . kalau teras sgt nk makan gune roti arab jer .. tak pon roti sandwich . gune sos spegeti . hehehhehehe

Anonymous said...


geram giler aku tgk model Pizza ko filla....gebu mcm apam petak...huhuhuh

Nur Abu Bakar said...

okeh, pic yg last tu dh buktikan pizza tu sodap ^_^

محمد رازيق said...

huyyo. nampak sedap kak. nyum nyum. salam kenal

Krisz Hanna said...

memang tak dinafikan... tersangatlah chumelll ani ni. hehehehe
akak, sedap jer pizza tue. esok nak buat jugak la. tiru! hahaha

Puan NuNu.. ;) said...

kak.. klu i pny instant piza lgi senang kot.. bka kotak msuk microwave then trus mkn.. hehe..