Thursday, December 20, 2012

KOPI DAN SUSU

*sticky post*
*please scroll down for new entry*

Sebelum nak tulis panjang-panjang kisah nie.. sila ambil perhatian serius ye... Kali ni nak promote Kopi dan Susu.. Minuman sehari-harian kita.. Penggemar kopi ni berita baik.. (termasuk aku si penggila kopi) Tapi sebab aku pregnant maka aku bertahan lah dulu.. takyah risau nak minum banyak kali sebab kandungan kafein sangat rendah ;)


Kopi Cappuccino ni dah laris dah pun di pasaran.. satu Malaysia dah ada stokis dah pon.. cuma kat area Putrajaya ni ada sorang je stokis dia.. Nama dia Umi... Kenapa kopi Collagen Cappuccino ni laris sangat kat pasaran sekarang? Jom tengok dulu lah apa khasiat dia... Korang boleh je beli kopi yang dah belambak jual kat pasaraya.. tapi kita bukan setakat nak minum kopi sebab nak sedap aje.. ni minum untuk sihat ok! 

Mak Ummi ada kencing manis.. Tapi dia minum kopi ni dia ok jer.. sebab ada orang kencing manis punyalah takut nak minum kopi.. ko pon pempaham lah kan.. kopi tak manis tak power.. so baguslah produk ni sebab ini kopi kesihatan.. tak perlu lah nak rasa seram sejuk minum kopi sembunyi-sembunyi sebab takut kena marah ada kencing manis lagi mau kopi.. disebabkan kopi ni mengandungi Collagen jom kita tengok khasiat dulu..

-Sesuai untuk lelaki dan wanita
-Kesan diperolehi selepas minum 3-5 sachet secara berterusan setiap hari (breakfast)
-Sesuai untuk ibu menyusukan bayi (tambah susu badan dan beri tenaga kepada ibu lepas bersalin yang sering berasa lemah-lemah)
- Mengurangkan garis-garis halus di kulit wajah dan mencantikkan kulit
- Mengimbangi berat badan
- Badan yang lebih ideal
- Menstabilkan hormon wanita dan meningkatkan tenaga sepanjang hari
- Melancarkan perjalanan haid wanita
- Merapatkan hubungan intim suami dan isteri


Minum Kopi ni boleh kurus? Tak caya lah haku... tapi sebab dah terbukti ramai yang susut lepas pengambilan kopi ni so aku percaya... Lagi-lagi Umi cakap kakak dia ngan kakak ipar dia tengah berpantang sekarang.. baru minum 3 sachet, susu badan jadi banyak gila.. Aku pon kalau pantang, selalu breakfast kopi.. so lepas nie lebih elok minum kopi yang ada khasiat daripada minum kopi tak de khasiat.. kannnnnn???

Ini kisah dia:

Mak saya kencing manis dan selalu menggigil bila lambat makan. Sejak amalkan minum HKCC ni die dah takde lagi menggigil dan perut boleh tahan lapar. Petang2 pon dah tak tidur sebab kopi ni bantu bagi tenaga jugak.

Kakak saya baru bersalin. pergi kedai cari jamu semuanya tak boleh minum dengan bayi menyusu. Tapi HKCC selamat untuk ibu menyusu. Dia amalkan minum sepeket pagi dan sepeket petang. Kakak saya kata hari pertama dan kedua kepala die pening2 dan najis jadi hitam macam makan ubat tambah darah. masuk hari ke 3 badan dah start rasa ringan dan air susu mula banyak. Darah Nifas jugak cepat kering. Yang bestnye kopi ni ade kolagen yang bantu kulit die jadi cerah dan parut pada badan pon macam nak ilang dah.


Aku pulak dah bagi Pak Mentua minum.. dia cakap sedap... Pak Mentua pon ada kencing manis... So tak delah risau sangat kalau minum kopi Cappuccino Collagen nie.. aku merasa jugak seteguk rasa dia memang sedap tak tipu..

Lagi satu produk under brand yang sama ialah:


Susu Kambing Plus Bee Pollen
Siapa tak tau khasiat susu kambing? Semua pon tahu kebaikan dia kan.. Cuma tekak ko lalu ngan tidak je nak menelan susu nie hahahah...Kawan aku Anny pon dah try susu kambing Plus Bee Pollen nie dia cakap tak hanyir langsung.. Anny kan memerlukan tenaga sebab dia kan main futsal pastu kerja kena drive utara-selatan.. Susu Kambing ni ada campuran Bee Pollen.. Apa benda tu? 

- Meningkatkan IQ dan membantu kemampuan berfikir serta konsentrasi belajar anak
- Meningkatkan sistem kekebalan tubuh serta menguatkan tulang dan gigi
- Meningkatkan energy dan stamina
- Membantu perkembangan tubuh dan meningkatkan sel darah merah
- Melengkapi nutrisi yang diperlukan oleh tubuh
Meningkatkan kadar anti oksidan sehingga mampu melawan radikal bebas
- Meningkatkan penyembuhan pada pesakit
- Kaya dengan protein dan enzim
- Menguatkan paru-paru dan sistem imum dan mengandungi nutrien yang mengurangkan risiko penyakit arthritis (inflamasi sendi)
- Melambatkan proses penuaan
- Awet muda
-Bagus untuk ibu mengandung dan menyusu
-Hindarkan masalah kuning / jaundice pada baby
-InsyaAllah kulit baby akan sihat dan bersih
-Insha Allah membantu pesakit Gout, sakit kulit dan yang ada masalah tidur tak lena (minum sebelum tidur)
-Susu Kambing pertama mengandungi Bee Pollen
-Tidak berbau hanyir

Nak tahu lebih lanjut tentang produk nie sila layari:
http://www.facebook.com/Nuqmans

 http://nuqmanscollection.blogspot.com/

Untuk makluman, produk ini tiada di pasaraya untuk mengelakkan produk tiruan.. cuma boleh didapati daripada stokis sahaja.. untuk yang duduk area putrajaya kalau nak try je dulu, boleh beli trial pack..nanti Ummi deliver yer..

Harga:

Collagen Cappuccino Vitamin C
sekotak - RM39.90/20 paket
3 kotak - RM110
Trial Pack - RM12/5 paket

Susu Kambing Bee Pollen
Sekotak - RM35/15 paket
Trial Pack - RM10/4 paket

*rujuk fb page @ blog untuk harga promosi dari semasa ke semasa...

Delivery
Sekitar Putrajaya - COD
Sepang / Salak - COD
Nilai - COD
Port Dickson - COD
(kena call Ummi untuk arrange delivery)

*Postage charge RM6/sekotak

Sila Hubungi:

UMMI 
016-6603741/ 017-2636049 (Call/SMS/Whatsapp)
BB Pin: 2A42738C


8 comments:

qaseh zara said...

aik?lelaki boleh amik ke?
nampak pada kandungan dia ada manjakani dan lain-lain?

Ayu azmir said...

singgah sini

Chekgu Azrine said...

mcm besh je..

Aliah Nuqmans said...

kopi ni lelaki pon boleh amek.
manjakani.. kacip fatimah dan lain2 tu.. selamat jugak untuk lelaki dan kanak2..
cuma ia sangat popular di kalangan wanita.

moon said...

Macam best je, sebab Ku takut minum caffein sebab masih menyusukan anak. Nak try lah macam ni. Hehe. Lagi satu,Ku pon memang sukaaaa susu kambing tapi plus madulah. :)

sharifah rosidah said...

Aunty tak berapa suka kopi lah walaupun kopi tu yang sedap macam kat starbuck.....walaupun kat rumah hari2 buat kopi tapi husband je yang minum.

Misz Mieza said...

Ni kopi yang tengah meletup kat Kelantan tu ke Kak Filla ? Rasanya pernah dengar dalam radio pasal produk ni.. Dari penerangan yang diberi memang bagus produk ni.. Hari tu masa dengar kat radio dorang baru nak masuk market kat Perak.. Ada buka utk agen dropshipping tak Kak Filla ? Kalau ada, saya berminat nak jadi agen.. =)

rosmizaali@gmail.com

Anonymous said...

Kalo org 1 hri x mnum kopi mmg x sng duduk.. Msti kna minum punya laaa..hahaha..