Tuesday, December 04, 2012

Grand Lexis Port Dickson

Kali ni aktiviti budak-budak pulak.. sebab cuti sekolah.. Lagipon ni first time Dhya datang KL nak duduk ngan Papa dia lama sikit.. dalam seminggu ;) 

So awal-awal dah plan nak bawak ke mana budak-budak nie.. memang lah terasa sangat-sangat kesedihan tu bila Busu dah takde.. tak sanggup rasa nak gi bercuti lagi.. tapi hidup mesti diteruskan.. bercuti ni pon lebih kepada menggembirakan hati budak-budak ni.. Diorang ni jangan cakap lah excitednya.. kitorang pegi hari Khamis.. Pak Radie tak join sebab kena kerja :( 

Khamis pagi tu Atok amik aku ngan Ani kat Sri Kembangan.. bawak gi umah Pak Long.. kitorang lunch dulu Wan masak.. then lepas zohor baru gerak ke PD..

Muka kemain lebam Acih ngan Dhya sebab baru balik Sunway Lagoon.. heheee.. T-Shirt Angry Bird Pak Long belanja.. dah macam kembar ;)  

Untuk sesiapa yang belum tau.. Dulu hotel ni diberi nama Legend Water Chalet.. tapi now dah tukar nama kepada Lexis dan Grand Lexis.. ada dua hotel kat sini.. Lexis ialah hotel yang aku duduk dulu.. boleh tengok kat Entry Port Dickson nie.. 

Grand Lexis ni dia ada swimming pool kat setiap room.. ada yang water chalet, garden chalet.. masa aku booking tu yang available on the date tu is garden chalet.. cuti sekolah penuh.. 

ada one bathroom (shower).. sebelah tu toilet.. and sink kat situ...

ada pantry.. small fridge pon ada kat bawah tv.. pastu ada microwave juga.... ni pintu keluar ke private swimming pool.. 

2 king size bed

sorry bersepah..hahah.. spacious room.

Mari kita terjun kolam ;) Lama gila okeh..sampai naik kecut jari berendam..

selesa jugaklah sebab ada privacy kan..

Pastu budak-budak ni ajak pegi public swimming pool.. baiklah..

Ani kat situ je tempat dia.. hahah sebab ada tangga kat situ.. 



seronok tengok diorang happy ;)

Pastu Dhya plak sakit perot.. so teman dia gi toilet..hehehe.. sempat la amik gambo sekeping.. 

sebelum tido.. Ani bam bam.. 

Esok pagi aku ngan Wan berdua gi breakfast.. yang lain membuta lagi.. pastu terus gi belikan breakfast.. 

Breakfast ok lah.. tapi banyak lalat :( 

Stall kat luar.. ada macam2 lah.. beef strips grill.. egg..ngan apa2 tah sampai hujung tu.. 

pas makan terus keluar ngan Wan.. beli breakfast balik hotel.. budak2 ni sambung mandi lagi.. 


Wan pakaikan Ani inai time dia tidur.. kalau dia berjaga memang susah sikit.. sebab baru pakai dia gatal nak gi basuh..hahah.. 

Petangnya pegi Pantai Telok Kemang 

Ani memang suka peluk orang.. tapi bila suruh peluk mama dia lari.. haku tangkap kang baru tau.. 

Malam nya dinner kat Duyung Restaurant Grand Lexis PD

tak pasti pulak every night ada ke tak buffet.. boleh check sendiri yer.. muahah.. 

kat meja semua ada ikan laga..

Dengan harga RM68 per head aku rasa macam tak worth it sangat.. coz makanan tak banyak.. udang ada satu masakan je (udang masak merah) yang manis boleh tahan dan belacan terasa sangat dan tak fresh.. ada telur dadar, pucuk paku masak lemak.. ada beef, ada fish apa tu ala2 tepung tu..ayam sejenis, lamb curry ke apa tah..sayur campur pon takde :( aku expect food yang terror lah sikit kan.. kalau RM40 ok lah food cenggini.. sorry to say... western pon takde.. stall pon ada seketul je soto.. ok lah, sebab soto dia not bad ;) 

ada dua jenis soup, Asparagus and sweet corn.. 

Breakfast Buffet dia ok kot dari dinner tu.. 

Lepas dinner budak-budak boleh sambung swimming dalam bilik.. hah berenang lah korang sampai puas heheh

Lepas swimming lapar balik.. nasib Wan bawak koko krunch and fresh milk.. makan lagi ;)

Breakfast

Ok dah tak reti nak tulis apa.. marilah kita balik... haku ada kerja kat AEON Bkt Tinggi ;) 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

Huda said...

Satu hari nak ke sini jugak sebab ada private swimming pool kan..

nalsweet said...

mata saya asyikla spot ani!!geram dan bertambah gemok!!gerammmmmmmmmmmmmmmm

kak filla, gambar last tu akak pakai dress thepoplook kan??

Chekgu Azrine said...

bestnya bila dalam bilik ada private pool..kita nak berendam lelama pun tak kisah.. bestny sis!!

tiNi Aziz said...

yeayy hujung bulan nie nk g grand lexis jugak!! tp g sini mmg best!! anak2 mmg taknaik naik, manjang berendam jer... siang mlm pagi petang kadang smpai naik pun sbb nk makan jer hihihi..

Irfa said...

aku pun suka pakaikan inai kat anak kenit aku ;)..suka tgk jari-jemarinya yg comel itu berinai.tapi itulah,baru je pakai sibuk nak basuh.huhu.belum sempat inai tu merah lagi

sharifah rosidah said...

Mak ai rajin nya wan pakai kan inai kat Ani, tau2 je lah budak2 ni tidur melasak je kan.

AEON bukit tinggi? Dah dekat dengan rumah aunty..rasa nya chef wan ada datang katt situ untuk acara alah lupa pulak tapi rasa2 nya pasal pertandingan chef tu kot.

Cik Eka said...

best gilerrrr...

nak jugak g sini.nak berendem kat swimming pool private tu.

tapi tula,sebab pd dokek somban,pegi pd mandi2 pehtu balik umah balik.. hahahaha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Kuat lg fila jln2

Anonymous said...

Acih nampak mcm tembam sikit kan.. pandai betul akak jaga anak2.. si Ani tu plak..rasa mcm nak gigit montot..muhahaa

Anonymous said...

pak radie pi mana?

ibuhebat said...

bagusnya wan. dah kenal cucu.. bwk bekal nak mkn lps swimming hehe

JMR said...

tang private pool tu yg best tu..mandi berdua ngn bini pon best nih..hehehe

FaiiYatt said...

gerammmmmnye tengok Ani..kalau lah Amani saya nanti tembam cam Ani jugak kan besstttttttt :P