Monday, December 03, 2012

Masakan Wan..

Ibu adalah segalanya kata orang.. Eh bukan kata orang.. kata aku ;) 

Masakan ibu tiada tandingan kata orang, eh bukan kata orang.. kata aku ;)

Ok dah start nak merepek.. Wan kan.. suka bagi jeles tau.. post gambar lauk-pauk dalam fb.. sentap hati mak tau.. Eh ada yang tanya Wan tu siapa? cubit kang.. lagi nak tanya Wan tu siapa.. Wan tu Omak Den.. heheheh... 

Ini lauk tengahari ni.. Amboi amboi amboi.... Saja je kan... Keroncong perot anakanda tau.. Tempe sambal garing, ikan goreng rangup, udang goreng, ayam masak lomak cili api, sambal belacan dan ulam...Wan masakkan semua ni khas untuk cucu-cucu Wan, Dhya and Acih.. dan jugak untuk Pak Long (Papa Dhya) yang anje anje anje.. ptuiii.. hahahha.. manja sangat laaaaaa *matakeatastangandidada*

Kalau tengok Pak Long makan al-seram.. nasi macam gunung.. habis plak tu.. hellooo perot tu dah membukit.. gym tak pegi.. tak seram ke? Eh Ani kan dah pandai borak.. semalam Ani cakap macam nie,.. "Mama.. Pak Long kan buat camni... Huwaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh".. muahahahha... Abang aku memang suka tengah-tengah baring tetiba menjerit rasa nak tampa je..mengeliat + menjerit.. sampai buat orang tekejut-tekejut.. tensi ok.. 

Ini lauk haritu... udang masak lemak cili api (fav Acih n Dhya) kemain banyak lagi makan.. betambah-tambah.. ikan goreng cili untuk Pak Long.. Untuk Mama Filla sila pandang je.. cissss.. 

Ini lauk sebelum gi PD haritu.. siap bawak bekal.. biasalah jalan ngan mama memang cenggitu.. siap bubur kacang pon bekal.. hahahah.. daging asam podeh, ayam goreng rempah ngan sayur campur.. siap sambal belacan (tiada dalam gambar)

Aku bersyukur jugak tak duduk ngan Wan.. kalau lah duduk ngan Wan.. mungkin korang dah tak kenal siapa Fillanie.. muahahahha... makannnnnnnnnnn je kang.. hahahha... 

Ingat Wan je boleh eksyen? Fillanie pon boleh okeh... Jom tengok lauk Fillanie masak ;)

Sup Ikan Merah.. ngeh ngeh ngeh.. tutup mata je masak nie.. kuakakkakaka... 

Sambal Telur.. aku tak hidup kalau x de sambal.. Dah itu je aku masak... hahahah.... Balik-balik lauk itu.. Tak pe.. Tak pe.. ko tengok.. aku dah plan dah apa nak masak malam nie.. ada beli petai.. nak masak jenahak masak lomak cili api sebab tengok kat blog hotmama haritu ;) sibuk je nak tiru hotmama.. hahahah.. Ceera, aku dah beli bahan-bahan nak buat pizza.. ni pon aku tiru jugak.. ada sapa-sapa lagi nak bagi aku tiru.. meh meh mehhhh... hihih..

Gambar sekarang dah campur aduk dalam phone.. so kita masukkan lah gamba Ani tengok bola ngan Papa.. Ani suka tengok bola ok.. kang dia duduk chair sebelah, Papa sebelah.. bersila komen bola.. Dia pun sama naik "Lariiiiiiii.. sepak... alaaaaaaaaaa".. amboi ko over yeh gmok? 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

23 comments:

Amanda Suria said...

apapun..ani yang buat i rajin singgah ke blog ni....hehehe...she is damn cute..rasa nak gigit..boleh?

masz said...

comelnyerrrrr aniiiiiiiii...........

araa cruch said...

HAHAHA !! handsome la ani tuu . omg! ANI GEGIRL :D

:: Mrs.Eady :: said...

ya allahhh sambal telur!!!

beta kupu said...

kak filla nak tny, yg ulam tu, klu xslh ade Cauliflower, bley mkn mentah ea?

Chekgu Azrine said...

sambal telur pecah tu menjadi sangat..nampak sedap dia kak fila..hehehe

Filla ~ Kasihs said...

beta kupu: celur dulu ;)

Ayuni Dati said...

tetiba rasa macam nak uma ... nak mkn masakan bonda ku...

Aya Ariel said...

sedap3..

tp pandang je lahh...tak berani nak masak meriah2..mak is diet..muahahah..sian laki i..

Huda said...

geram la nengok si ani tuuuu

Kniedaz said...

Sambal telur sedap..Ani pun sedap..hehe

ibuhebat said...

aduh. dah lama tak makan masak lomak cilip padi ayam ... kena masaka nih.

mrs kayrul said...

kalau kita duduk ngan wan macam nie pun boleh gemok nie...semuanya sedap2

Siti Fatimah said...

hahahaha... i love read your blog buat ku happy je bila baca apa yg aku nak taip nie yg penting blog u best :)

Anonymous said...

Akak boleh tak taruh tag recipe kat sidebar sebelah ne? heheh senang saya nak cari resipi2 akak yang akak pernah post kan :)

Su Hashim said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

hazanis said...

sedapnya sup ikan merah tu. :))

MyraQhairel said...

kak..nak jujur dgn ko ni kak..apa2 pon pics lauk2 wan tu jgk yg terBaekkk...hahahah..terliur dibuatnyaa..jeles okeh..lagi satu...gmok tu tatap comel..wat entri makanan letak gambar si ani yg omel tu takpe kak..ko tak yah pening2 kepala okeh nak snap gmbr lauk...huhu.ohh syg kat ani...wish preggy gegurl comel mcm ani..still tak boleh lupe statement ani dia tegur ko solat tu kak...

Misz Mieza said...

Amboi, meriah lauk2 wan masak.. Terus berdondang sayang perot den.. Saje je tau kasi orang meliur.. Huhu~~

mc laa said...

ani yang comelll bersama mak dye yg hOTT !!

shafa said...

Masakan ibu mmg da best! Semenjak duk umah parents mmg mak yg msk tp anak sendiri mkn masakan nenek...xpe nnt dh blk kerteh blh lh start msk untuk anak plk...hhheehhee...

Sofea Rayhan said...

kak, i love to read your blog, always fill my day with interesting info. kak, always update your blog k..

hOtMaMa said...

Kehkehhh.. elok la tu.. kt blog elly pun sebut nama aku.. kt blog ko pun sama.. tersodak den! kahkahkah..

buat arr.. sonang jo.. pojam mato dah siap gulai ko.. hihihi..