Friday, December 28, 2012

Entry Longgok

Saki baki gambar dalam phone so mari kita tepek di sini ;)

Masa ni lari gi Sunway Pyramid jap lama gila tak pegi sini.. Sekolah dah nak bukak, saja bawak budak-budak ni jalan-jalan sikit.. boleh beli bday present saudara mara dan kawan-kawan yang tertunggak jugak hehe.. Lama jugak tak makan kat Tony Romas.. Teringat Pak Radie suka makan rack tu.. 

Budak kecik ni apa dia tak suka? semua sumbat hahaha.. 

Acih pulak memang penggila segala bun ke roti ke french toast ke.. boleh habis dia tenyeh ngan butter.. makan tu je sampai kenyang.. tekak anak macam2 kan? Ani tekak aku.. semua dia telan.. Acih tekak apak dia pandai memilih-milih.. 

Fish Fillet.. kids menu dia boleh tahan gak mahal.. small portion plak tu.. dulu rasanya ada kids eat free? oh ke ada hari-hari dia kot.. kecik ni je rm16 kot? sekali sekali boleh, hari-hari rabak. 

shrimp scampi pasta (linguine)

Papa ini jelah pon kalau dia order..

with my lovely daughters.... 

Ani over. 

Sempat curik makanan mama.. 

adik and kakak.. Ani matomato ni kalau tak buat muka tak sah.. grrrrrrrrrrrrr... 

Ni breakfast weekend.. time ni tengah rajin.. asik nak masak je.. Nasi Goreng Ikan bilis letak belacan.. kononnya lah.. padahal haritu kat office ada order catering.. ada sambal belacan pedas gila.. banyak so tapau.. ahahhaa... so bila tumis bawang + ikan bilis tu.. masukkan sekali sambal belacan.. pedas bedesing nyam nyam.. elok lagi masak kat umah.. boleh ikut tekak selera sendiri.. 

Hari tu ada beli labu sikit.. teringin nak makan labu masak lemak.. sampai nak kecut dah labu tu..hahah.. baru reti nak masak.. goreng ikan sepat masin.. phewwwwwwwwwwwww... 

Lantak lah cerita dah macam rojak kan..hahha.. Ini bila ntah.. tapi dah start sale for cristmas dah pon.. Aku kan penggila cadar hahahaha.. masa lunch time lari gi Ausinno.. tak de pon niat nak membeli.. tapi bila dah masuk terus terjebak.. ni yang nyampah nie.. Eh pastu tejumpa reader.. mari snap gambar dengan mak buyung.. hihih.. 

Hahaha.. kegilaan.. tapi yang beli kat Aussino seketul je ada 50% less kot.. haaaa.. lawa tak pilihan mak? muahahha.. warna light brown.. ada macam daun-daun brown sikit.. huwaa tak sabar nak tukar... kalau takat sarung bantal ngan bedsheet aku tak kuasa nak beli kat Aussino sebab mahal... plak tu asal nak beli takde kaler dah.. sold out manjang.. so yang 3 warna sarung bantal tu beli kat Hauz Depot Damansara.. kewl gila lps less tak sampai RM10 dapat 2 helai sarung bantal.. hahaha..Fitted Bedsheet pon murah kat sana ada less.. belas hinggit je.. hahaha.. 

Aku kalau katil, bantal mesti ada 4.. 2 plain, 2 lagi yang corak (guna macam assino tu) kalau gi Aussino mesti amik queen size quilt cover set siap sarung bantal 2.. so nanti aku match kan dengan bedsheet plain ngan sarung bantal plain... gitewww.. pastu licin-licinkan dia.. pastu sayang sangat nak tidur kat katil.. rasa nak tidur kat lantai.. gila saiko.. pastu tengok Ani syok je telompat-lompat atas katil.. Hoih geram betul lah budak kecik nie.. 

So itu saja cerita saya.. anda apa cer? muahahah..





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

NenetPenne (NP) said...

harrodys bag reader sama mcm bag i... mesti beli kat harroyds tu...

Nad @ MamaZN said...

Cer tgk katil jap, hihihihi

Chekgu Azrine said...

Borinkla cuti sekolah ni..hubs keje..maka dok rumah ajer..

Irfa said...

aku baca je ;)

Hayati Sakaria said...

syiok & best.. walaupun entry longgok bukan senang nak karang ayat.. :)Seronok tengok Family u yang happy n gila2.

Hayati Sakaria said...

Best & syiok bila baca. Bukan senang karang ayat untuk entry longgok ni.. :) Seronok tengok family u yang ceria & happy.

peej said...

haha aku baru je terasa nak keluar sorang2 beli cadar. n nak aussino. sbb suka cotton dia sedap. tp saiko gak la demam2 nak keluar sorang2 shopping cadar tetiba. hahaha.

sharifah rosidah said...

Husband aunty boleh ke dia cakap tommy romas tak sedap....orang makan ok je.


Aussino, aunty pun suka beli cadar kat situ...suka mix and match.

Anonymous said...

Pic yang tulis 'Ani over' tu sangat lah menghiburkan hati ini. Haha. Si comel

nurlita rustam said...

nak nasik goreng tuh...:))))))...

TechKini.com said...

semua makanan, terliur dh...

Tech Kini

Haris Zuhaina said...

As Salam
Ani matomato tuh bila nak p 'tembak' subang???