Friday, December 21, 2012

HANGITTTTTT...

Pernah dapat panggilan hangit? Aku baru dapat semalam petang.. tapi bukan dari HotFM.... petang semalam  aku receive call kat handphone.. so tak de syak apa pon walaupon tak kenal tu nombor siapa.. terus je angkat..

Caller: Hello, Assalamualaikum Puan Fadilla?

Fillanie: Ye saya, Waalaikumsalam...

Caller: Puan saya call ni berkenaan Loan untuk bersalin...

Fillanie: Loan bersalin???? Err Loan apa?

Caller: Puan sekarang dah mengandung berapa bulan and bila due?

Fillanie: Jap jap jap... Ni loan apa pulak ni? wrong number kot?

Caller: Eh tak, suami Puan yang nak buat pinjaman untuk bersalin...

Fillanie: Hah???? buat loan untuk saya nak bersalin? bila pulak, saya tak tau pon? Kat mana dia buat?

Caller: Oh suami Puan, Encik Radie kan?

Fillanie: Ye, dia jumpa encik ni kat mana? sebab dia tak cerita kat saya pulak?

Caller: Hari ahad lepas dekat Expo Muda Mudi

Fillanie: Expo Muda Mudi? Oh yang berbasikal tu ke?

Caller: Ye ye.. masa tu kita ada bukak kat sana..

Fillanie: So, dia apply?

Caller: Suami Puan bagi nombor Puan kat saya, dia minta saya sendiri yang call Puan tanyakan tentang Loan untuk bersalin..

Fillanie: Loan untuk bersalin? oh ada ke? nak bersalin pon apply loan?

Caller: Ada kalau Puan amik Loan tu dengan kami.. kita ada hadiah menarik jugak.. kalau Puan bernasib baik boleh dapat sebuah rumah dan tiket percutian... bla bla bla..

Fillanie: Hahaha.. jap jap jap.. ni loan apa nie? tak pelah saya tak berminat lah.. 

Caller: Ye ke Puan tak nak? Kalau macam tu tak pe, saya akan call Encik Fadil.. Nama Fadil ni pun suami Puan jugak yang bagi.. Puan kenal Encik Fadil?

Fillanie: Ntah? Ada lah kenal Fadil, kawan suami, Fadil tu ke?

Caller: Ye ye.. Saya Fadil..

Hahahaaaaaaaaaaaaaaa.. Bongok nak mampos.. aku ketawa sampai lari masuk bawah meja okay.. nak pecah perut.. Bodo nye Padil.. 

Tekono Makincik..

Sebab dah terkena kan.. Maka kita serang balas balik.. maka terlahirnya entry pada hari ini untuk menayang muka Encik Fadil pelakon popular Malaysia..Silakan jamu mata.. bye. 

Siapa bercita-cita nak jadi pelakon, sila contact beliau ;) 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

24 comments:

Irfa said...

kalau aku pun mau pecah perut gelak
dalam nak gelak tu marah pun ada jugak..emm muak cam penah tgk tp dimana ye

mama maman aka yana said...

kelakar.. nak bersalin pun buat loan.. kikiki..:)

Ayu azmir said...

hikhikhik... panggilan hangit...

Anonymous said...

hahahhaha...so funny..terkezut gak matik² hengat mmg ada skim loan tuk bsalin..wakakaka...

Makbed said...

hahahaha... klako gile.~

araa cruch said...

hahaha ! omeyy giteeww . kesian kak filla .. aritu sy pun kena juga n mmbe .. lagi kaw2 tahap nak nanges . sy tak apply loan tetibe cakap payment loan sy tertunggak ..

Cik Eka said...

hahahahahaha

sian akak..

kalo eka pun malu jugak lari bawah meja.. hahahahaha

Anonymous said...

Kelas Filla hadiah loan bersalin tu...hehehe kurang asam ek pelakon tu kaco ko.

-Yatt_o

Sue said...

Kak Filla, dh check up td kan? dah tau gender baby x? sorry lari topik..hehe

Mimy Hamid said...

heheh lawak lak ..eh fadil ni ayah dia bestfren abah aku...tapi aku haram tak kenal dia...abah aku je asik cakap bila dia berlakon ni anak pakcik syawal tau...kawan ko rupanya

Ayu sukatiakula said...

kelakar laaa.. nak bersalin pun ade loan ye. cmne la bley terpikir idea tu nak kenakan orang

peej said...

aku cukup benci dpd call mcm ni. kawan2 nak mengenakan kita. aku kadang dpt call konon aku ni kekasih lama dia dah dilupakan. padahal kawan sendiri. kong ajo tau menakutkan orang.

tapi memang lawak. melampau siap ada loan untuk beranak. heheh.

Sue said...

hahaha kelakar.. mula2 cam bengang gak..ade ke approach org pasal loan bersalin. pastu siap bole menang rumah lagi tu... sabar je laa..sib tak terberanak ekkk filla

Chekgu Azrine said...

haha..loan bersalin?kelako!!

JMR said...

leh apply loan nk jadi pelakon la plak nih..hehehe

Jazica Albek said...

hahahaha sy baca pun tergelak kak pilla! ;))

Anonymous said...

Dia pelakon drama spektra dulu dulu kan..

IEJA 3SHA said...

Haha...lawak...den pon gelak gulling2 ni.
Sok2 filla kenekan dia pulak..
Firs time dengar loan bersalin.

Krisz Hanna said...

hahahaha kelakar giler,,
panggilan hangit!!

sharifah rosidah said...

Hahaha kelakar lah Filla....eh macam pernah nampak muka pelakon ni.....ahahaha.

Shasha Mohamed said...

Loan untuk bersalin?
Hehehe... ;)

Aya Ariel said...

dah nama pon pelakon..belakon je lah kejenyee..hahaha..

sian akak..nasib baik tak teberanak asik gelak jer..huihuihuiiii

Anonymous said...

dulu fadil ni keje cafe kat uitm shah alam kan, nak norat kawan sy.dgn sy2 dapat teh0ais half price..*tetibe

eda said...

cam real je memula kan..nak tau gak tol ke ade loan g2..huhu