Tuesday, December 11, 2012

Kisah Pregnancy lagi..

First of all, terima kasih email nak order cardigan berpusu-pusu masuk.. dahlah tak publish time orang gaji..kahkahkahhh.. bukan apa.. sebab time korang gaji tu.. time tu Elly outstation.. dia yang kena pos pon.. tapi takpe.. stock still available.. jangan risau.. eh tapi risau sikit.. sebab satu colour tu dah dekat-dekat nak sold out.. muahahha...but don't worry, aku boleh letak kat waiting list.. so siapa yang tak bayar lama sangat kita open order utk orang yang dalam waiting list dan nak bayar copek ;) Entry Kimono tu kalau dah hilang dari pandangan sila refer kat sidebar banner ok ;) 

Dah letih dah nie.. dah lama takde cerita pasal diri sendiri.. Hari tu ingat nak cerita pasal gi Klinik Kerajaan.. Untuk pengetahuan walaupon ini my 3rd pregnancy, tapi ni baru first time check up kat Klinik Kerajaan.. hahah.. Saja nak try tengok.. tapi at the same time selang seli ngan DEMC.. sebab kalau gi DEMC boleh scan nak tengok baby.. tapi malangnya baby tak sporting.. tak nak tunjuk pulak boy ke girl.. Time Acih dulu awal lagi dah tau girl.. time Ani lambat sikit.. tapi everytime checkup dulu Doc dah cakap macaaammm girl.. tapi tak confirm.. sampai 2-3 kali Doc cakap gitu.. so aku dah rasa memang girl lah tu.. sampai lah dah berapa bulan yek? 7 kot Doc confirmkan yang baby 2nd tu girl.. Lahirlah Ani ke dunia ini.. hahaha..

So yang 3rd kita tengoklah nanti cemana.. Aku redha je lelaki ke perempuan.... Ok citer pasal gi Klinik Kerajaan.. kalau sesiapa yang tengah pening nak decide checkup swasta or kerajaan.. terpulanglah hak masing-masing ;) Tapi i tell u, kerajaan sekarang not bad service dia bagus.. takde kau nak tunggu lama-lama sampai kematu bontot.. laju je.. datang awal, amik no.. terus urine test.. duduk jap.. check BP.. bla bla bla.. laju je.. sangat sistematik.. Nurse pon mana ada garang? lemah lembut sangat pon taklah.. tapi kelaka sebab waktuu checkup diorang duduk ramai-ramai dalam bilik tu.. so sambil dia borak dengan kita, dia borak ngan kengkawan nurse dia.. aku pon terhibur dengar diorang borak.. hari tu lagi best sorang nurse belakang aku tetiba je "Alamak aku rasa aku mengandunglah.. dah lewat seminggu".. hahaha.. pastu kengkawan pon usik.. "Tulah patut lah aritu ko datang keja tak pakai bra".. Eh? apa kene mengena??? muahahah.. tapi still rasa kelakar lah.. 

Kalau kat kerajaan..masuk je kandungan 7 bulan.. kena minum air gula.. ni first time aku minum air gula.. bila dengar orang cerita hazab gila minum air gula tu.. aku lek jer.. sebab ai kan tong sampah.. so malam sebelumnya aku minum air masak je.. tak minum yang manis.. makan pon awal kul 8 malam.. pastu pagi-pagi buta kul 7.15 dah terpacak depan klinik kerajaan.. check urine.. terus gi makmal.. masa kat makmal nurse amik darah kat pelipat tangan kanan.. pastu dia suh gi meja belakang bancuh air gula.. hehe.. bancuh sendiri ok!! ada satu paket gemok serbuk (gula).. so tuang air 1/2 cup.. tuang serbuk tu.. kacau.. warna purple.. rasa ok je macam ribena tapi manis lah.. laju je gedeguk gedeguk aku telan.. hahaha.. pastu dia suruh lepak mana-mana, after 2 hours datang balik nak amik darah.. huhu.. dia cakap jangan tidur or buat kerja berat.. ok..

Aku gi mana? aku gi kedai jalan kaki dari klinik tu.. turun bukit.. beli barang dapur.. kuakakka.. berpeluh-peluh memikul naik bukit nak letak barang dalam kereta.. hahah.. lepas 2 jam amik darah.. huwaa time nie sakit sikit.. pas selang sehari.. amik kau.. pelipat tangan yang dia amik darah sakit tu lebam besar.. dia salah cucuk ke apa..sebab yang belah kanan ok je.. pastu gi bilik lagi satu.. dia kata result ok.. kencing manis takde.. BP jugak ok.. Alhamdulilah.. yelah.. bila pregnant dengan umur dah lebih dari 30 tahun, ada keturunan kencing manis dan darah tinggi, possibilities utk dapat semua penyakit tu masa pregnant sangat tinggi.. tapi Alhamdulilah aku ok.. Oh pastu kena amik pulak jab utk kancing gigi.. Hoi sakit lahhh.. Lenguh 2-3 hari tangan tau :( 

Berat sekarang ialah 63kg kot? tak naik banyak sangat.. eh tapi ni baru 7 bulan.. aaaaaaa.. takut... masa pregnantkan Acih aku gemok sangat.. hahaha.. double chin.. mata tak nampak.. muka jadi ketat.. x de dagu ok.. hahahha.. masa Ani badan naik jugak.. tapi kalau kedepan muka still ok lagi..hahahha.. tapi dah nak dekat bersalin tu gemok jugaklah.. So yang ni aku bajet dah nak bersalin baru gemok lagi kot? huwaaa.. takut..

Comel? Ni masa mengandung Acih.. memang style dagu.. seram gila.. hahah..

Pregnant Amaani.. OMGGGGG... aku sendiri takut tengok perot ke bola dalam tu????? muahahhaa.. 

Pregnant baby no.3 (7 months) 

Ok sambung lagi cerita...So aku dah cakap kat Klinik Kerajaan yang aku continue terus je kat DEMC since In sha Allah nak bersalin kat sana terus.. dioarang ok je.. takde plak nak buat muka nyampah ke apa.. hihi.. siap nasihat lagi.. "Ni dah 7 bulan persiapan barang-barang baby sepatutnya dah ada nie.. dah ada ke baju baby semua dah beli?".. hahahahhahaha.. (gelak dalam hati) "Tak beli apa pon lagi".. "Haaa, dah start siap-siap ye".. "Baikkkk".. hehehehe.. tak de maknanya.. sok dah 9 bulan beli lah.. hahahha.. takde baju kita bedung je terus habis citer.... 

Ok lah.. panjang pulak cerita harinie.. Jangan boring yeee hehehe..





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

19 comments:

Aya Ariel said...

kak..aku tetiap kali preknen..baby masuk 7 bulan brg2 keperluan nak g sepital sume dah siap2 dalam keta..sbb time ngandong lasak..suka pegi sana sini..kang terberanak..takdak hal sebab everything dah ready..alhamdulillah..tiga2 baby i kuar after 38 weeks :)

Byzura Mj (By) said...

paling berseri masa Aani. hehehehe. maintain kurus. jeli!

Cik Cammy Lia said...

mak aihh takutnye sis tgk perut sis masa ngandungkan Ani tu.hehe. mcm nak jatuh je perut tu.. ekeke..

zoora qushairi said...

:)
comel je mummy ni la.

betulkan klinik kerajaan ok dah servise dia.nurse pon ok je.

selamat bersalin nanti yea!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

filla, perut u masa pregnantkan Amaani tu serius....hahahaha..mcm u gantung baby tauu..mcm pakai kain carrier tu!! haha demok Amanni!

amaniammar said...

Alhamdulillah semua Ok
mula tgk muka time ngandung acih tu dua kali pandang ok...
serius beza giler..bambam...
tp ms tomatomato n 3rd preggy ni ok lg..
muka tu x byk beza bambam
then pewot pn chumel lg this preggy..npak kecik skit..(my instinct rsa cm boy..x thu r..teka je ni..tp x da money nk drop..hihihihihi)

apepn smg perjalanan kandungan hingga kelahiran semuanya selamat...tomatomato makin ligat x..lma x update Double Kasih ni...

Ayu azmir said...

cutenye dan ayunya pregnent sekarang

JMR said...

pehhh..gmbr yg prgnntkan ani tu mmg unik..mcm bwk bola pon ada..kihkih

sharifah rosidah said...

Aunty pun bersalin kan ketiga tiga anak aunty di hospital kerajaan...ok apa first class dia bagus Sangat...tak tahu kenapa orang complain tak best...aunty tak pernah ada masalah atau kena maki hamun dengan nurse, semua baik baik aje.

Masyaallah tengok perut awak masa mengandungkan anie tu sebijik lah perut aunty...mak ai ketiga tiga pregnant tu perut aunty besaaar sangat.

ibuhebat said...

takpe.. yang panting mommy n baby sihat.. ye dak :)

Chekgu Azrine said...

semoga terus sihat ye k.fila..chomel akk ngndung kali ni..mcm saya 3 pregnancies b4 semua girls..perut beso..ramping time ngndung yg no4..dpt jgk boy..udah2..tutup buku lak..haha

Anonymous said...

OMG.. kemain melayut perut tu time kak ani..ani..oh ani..haha..

Anonymous said...

org skrg dah senang. kualiti hidup tinggi. kerja swasta beri insurance tu mampu. kalau pencen cam kawan saya pegi gak spital kjaan. duit nak bayar semua mahal..
masa tgh keja boleh la complaint

misz anis said...

ya allah kak..masa ngandungkan ani besar nye perut...akak tengok seram, saya tengk lagi seram..hahaa..xpe..yang penting maintain cun..xgitu??haha

C!kpuanmuda® said...

yang mengandung acih tu, kalau jumpa tepi jalan memang aku tak kenal.. eh.. ke buat-buat tak kenal? muahahahah cabott!

Puan NuNu.. ;) said...

ok, xpecaya tgk gmbr2 akk.. tkut plk pk mcm mna perut i 8, 9 bulan nnti..

mrs kayrul said...

kayrul dulu takut nak belek2 muka ngan badan kat depan cermin...dah macam tong drum....tangkap gambar jer tengok tak cantik terus delete..hahhaha


serius seram tengok perut kak filla masa ngandung amaani...dah macam ani nak terkeluar jer...

kathy jem said...

Haiyoo seramnye tengok ko mengandungkan acih..hehehe

Ari Isfuzzy said...

Memang jenis perut besar kan... apepon, Alhamdulillah... Leecha pon dh selamat lahir... Syukur2....