Tuesday, April 12, 2011

Sesuci Embun Pagi...

ini takde double-double meaning.. memang aku nak tunjuk embun pagi pon..muahahah.. Pak Radie yang snap gambar-gambar ni using Lumix LX5.. ni gambar nak menguji tahap keterror-an kamera ke.. atau ko memang pencinta flora??

kalau korang nak tau la.. aku memang suke tengok benda-benda mcm nie.. ni salah satu terapi.. sebab nak gi shopping takde duit.. so kita cari alternative lain yer ;).. bila tengok keindahan alam semula jadi.. tetiba hati jadi tenang...

aku ingat mamat ni gi spray ngan air.. hahaha... rupanya memang embun real..

kagum?

aku tak leh tengok kemboja.. terbayang bali ;) seriously pokok aku paling suke ialah pokok kemboja.. sebab bau dia harum... dan bentuk pokok ni mcm cantik sangat..

cantik kan?

ni taman umah Atok and Wan sebenarnya.. Atok Brahim ngan Wan memang suka pokok2, bunga2.. so dorang memang rajin lah gi melawat nursery.. usha-usha pokok... nampak pokok kemboja tu? tak sabar nak tunggu dia besar...

damai hati tengok nie... terus rasa insaf dengan kebesaranNya..

kat bahagian luar

setting b&w




ni salah satu pokok yang aku minat ;) tapi akar dia berubi-ubi dan beranak pinak dalam tanah..

ni comel kan


belah kanan tu pokok doa.. Wan citer dia tanye tokeh nursery tu kata RM25.. bia betik? tak tanya apa lagi.. terus suruh angkut masuk kereta..hahaha.. takut dia salah letak harga ke???

*teringin nak ada taman sendiri.. tapi umah baru tu nanti takde tanah.. camno*




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Ummi M.I.M said...

salam..
wahh lagi hebat dari dslr ni gayanyer.. hehehe

Apiz Kamarudin said...

not bas..keep it up :D

Aya Ariel said...

akak..entry sebelum nih lagi aku nak cakap yang..
umah wan ngan atok braim neh siyes giler chantekkk!!!
peeewwwiiittttt!!!!!!

b a m b a m ' s said...

tanam dalam pasu lar.. hahaha..

kelipkelipchumel said...

sejuuuukkk mata memandang. nampak gayanya macam mmg best lah kamera tu.

Shinnaz Ahmad Rasid said...

tak boleh jadi ni! lawa sgtttt!!! nak jugak Lumix X5!!

| Cik Hani | said...

cantik ahhh...pandai pak radie snapped. cun!

irmafittaputri said...

kak...chantek la...setting micro...halus nye pokok2 tu jd nye...FYI: laki sy dh ari2 dok buka belog akk..sbb nak tgk pak radie nye beskal nye update..terkekek die baca belog aku..aku yg confiues jdnye..apa ke hel..

Iela Fazielah said...

serius lumix LX5mmg mantops! xpe filla... dpn rmh ada tman kecik..still leh bercucuk tanam..xpun dlm pasu..huahuahuaa...

aizeepesona said...

suka sangat nengok gambar embun di atas daun tu..embun jantan ker embun betina tu..heee

Cikyan bini MrRuffey said...

kak pilla..pokok kemboja tu cam cite kemboja putih pulak...eii takut memlm ade antu..haha..tepengaruh sbb byk bebo tgk tibi..