Tuesday, April 19, 2011

Andai Ku Tahu...

ANDAI KU TAHU by Ungu


Andai ku tahu….

Kapan tiba ajalku…

Ku akan memohon tuhan tolong panjangkan umurku…



Andai ku tahu…

Kapan tiba masaku…

Ku akan memohon tuhan jangan kau ambil nyawaku…

Aku takut akan semua dosa dosaku…

Aku takut dosa yg terus membayangiku…



Andai ku tahu…

Malaikatmu kan menjemputku…

Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…

Aku takut akan semua dosa dosaku…

Aku takut dosa yg terus membayangiku…



Ampuni aku dari segala dosa dosaku…

Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…

Aku manusia yang takut neraka…

Namun aku juga tak pantas disurga…



Andai ku tahu….

Kapan tiba ajalku…

Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…

Aku takut akan semua dosa dosaku…

Aku takut dosa yg terus membayangiku…

Ampuni aku dari segala dosa dosaku…

Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…



ok ini bukan lagu jiwang.. atau mood aku tengah jiwang ke apa..tapi sesungguhnya inilah lagu yang aku dengar berulang kali tapi tetap LIKE.. rasa menyentuh sampai ke lubuk hati.. lagu berunsur ketuhanan tapi sangat menyentuh jiwa...

kadang manusia yang degil.. manusia yang berhati batu nie.. cakap orang tanak dengar.. nasihat orang pon tanak dengar.. mungkin dengan ada lagu-lagu mcm nie boleh melembutkan hati dan membuka pintu hati kita.. kang suh dengar lagu nasyid  ko boring plak kan???... aku paham sangat manusia yang tak leh ditegur.. i mean bukan tak leh ditegur.. tapi cara menegur tu tak menusuk hati... sebab aku mcm tu ke? muahahahha...

ok jom kita hayati bait-bait indah lagu nie... LAYAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNN...





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

Aya Ariel said...

haku pon soka lagu nih :)

| Cik Hani | said...

layannnn...pepagi dgr lagu nih syok. syahdu.

sheila said...

lagu ni mmg best...nak nak yg version Ramli Sarip tu..lagi perggghhhhhh tangkap sampai ke jantung sumelah

Rine Aziz said...

sy memmang sukaaa lagu ni..everytime dgr mmg syahduuu...layannnn

Lia said...

kak fila.. sy antara peminat blog akak.. mmg best la.. suka sgt layann... wpun silent viewer tp mmg selalu buka akak nyer blog... lain dr yg lain..

Anonymous said...

filla,tgk citer 2 alam.lg feeling dgr lgu nih..uhuk..uhukkkkkkk..

Anonymous said...

teringat kat arwah adik everytime dgr lagu ni : ((((
-ur silent reader, linda-