Wednesday, April 27, 2011

Futsal Tournament

Futsal ni office nye acara jer.. Kelab sukan yang buat.. tapi kan sekarang jabatan ktorang dah besar.. so boleh lah friendly cawangan ;)

to be frank this time tak sehangat last 2 years.. dulu semangat giler dow.. training tiap-tiap minggu.. masa tu kan takde anak kecik.. so galak ler sikit.. kali ni susah ler sikit.. acara ni 23 April (sabtu).. buat kat kelab komuniti kat Cyber tu jer.. tapi awal pagi subuh gelap dah bangun.. nak siapkan budak-budak lagi.. harus lah angkut semua sekali... yang Pak Radie ko tu.. hari jumaat malam aku tanye "Paaa.. cemana ni? nak bawak budak-budak ke atau nak tinggalkan kat umah mama ke? or awak nak jaga kat umah jer? boleh ke awak jaga dorang ni?".. pastu sibuk suh anto umah enstek.. pastu dia pon tanak pegi tengok...

wife : takkan awak tanak tengok ma lawan?

pa: pegi jelah main.. perlu ke nak tengok?

wife: ooooooooooooooohh.. ok, yang main futsal jiran sebelah umah ni kan? lupa plak!!!

*terus jalan laju-laju masuk bilik sambil nangis sedu sedan..konon merajuk*

huh? nangis? merajuk? taklah... hanginnnnn jer... dan-dan sibuk nak ikut jugak pegi tengok.. tepaksa yeh? hahahah..
anakanda Acih Amaani demam.. tapi nak wat cemana... angkut jugaklah.. anakanda Acih Aleeya tu hah kat belakang aku.. sibuk kaler-kaler...

warming up session

gitus..

weh orang dah kedepan ko kebelakang plak..

hahah cer tengok gambo ni.. sapa paling comel KECOH?

ok ni short brief dari ref..

tingin nak dapat gold

bersama anak kecik dan anak besar..

Amaani suke jer tengok orang main bola.. bila goal orang tepuk tangan dia pon sama naik tepuk..haha


hahah tak leh tahan tengok gambo ni... ini sekali amaani sepak.. tecampak akak dia.. hahaha..

Kak Acih.. memula excited.. lelama dia buat perangai sbb bosan...

team kami Power Puff Girls.. ntah biler ada nama ni ntah.. tau2 dah ada nama dah.. first round menang 2-1.. (mak goal kan 1) syukurlah ada gak sumbangkan satu.. sambil menghapal gawang... tanak terjadi kes konpiden ingat gawang lawan tu gawang sendiri.. kes tu 2 tahun aku kene kutuk.. muahahhaa...

masa game first round tu nak start, Pak Radie dengan Acih takde... sebab Amaani berry.. so gi toilet.. tapi lama giler... padahal dia bukan tatau game aku nak start dah.. tensi tau... tensi!!! rupanya bawak anak gi main buai.. boleh?

sib baik yang 2nd round dia ada...

game nak start..

muahahahah.. geli i tengok gambo sendiri

muahahah.. ni lagi lah.. ko buat apa tu? tekengkang kengkang disitu..

dan lagi..

pompuan suke nooooo main longgok-longgok kan?

eh tu aku ke kuda? pony tail..

muahahha.. zalim Pak Radie ni tau.. amik gamba kaki aku sepak bola jer?

dan berakhir lah pusingan ke 2 dengan markah 1-0 (yeay second game pon menang)



pastu sibuk melayan anak... suap anak makan.. biasalah kalau bersukan bawak anak-anak... ;)





suke tengok gambo nie..muahahahha.. tengok muka Acih tu... sebab asal adik nangis jek terus mak dia jerit "Kasihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. nape adik?".. padahal adik ni yang hover.. sesikit nangis... bijik2 hitam kat padang ni pon semua nak masuk mulut.. ko tak bagi dia melalak kat situ..

yang otai kene duduk bersila.. belakang tu semua adik-adik muda remaja..


team lelaki yang pegi final...  

Acih dah bosan...

penyampaian hadiah/pingat

anak aku dah bertukar tangan dah..


Ya ampun... dasar kepoh tul mak kasihs nie tau.. muahahahahha...

ko tengok muka Amaani tu.. susah giler nak sengih.. moncong jek.. kalau tengok orang tu.. atas bawah atas bawah.. kerek ko yeh? cuba tiru mcm mak ko nie.. nampak orang sengih-sengih sampai telinga... pon orang kata sombong T_______________T


sekian saja berita sukan minggu ini.. petang ni ada friendly match lagi.. dah import Wan tolong amik budak-budak..hahahahahha.. i lap u Wan..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

| Cik Hani Alani | said...

curlasss ko kakkk...anak 2 tapi tetapp maintain. ehehehe geram sunggoh lah tgk dak amaani nih. akak acih da mcm beso tgk...ehehehe.

Nurul Shahirah Azlan said...

hahahhahah!!! geli hati baca entri ni...suka giler tengok si amaani ni..geram..debab..mcm nak debik jek!! heheh..

Aya Ariel said...

sonoknye leh main putsal..
aku pon tingin gak..tp bila memandang bodi??
cuba lah sedor diri sikit..jogging 2 round pon dah semput..fuhhh fuhh ffuuuhhhhh...

AYuNG said...

caya la kak...
masih aktif besukan! :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

aktifnya. walaupun...ada 2 handbag bawak jugakk and pak radie kira sporting lah kan nak teman kat situ tengok wife sukan. bagus-bagus!

mamasuri said...

gila kentang..comel giler ko beraksi ...hehehe..secomel amaani tu..hehehe...bagus ahh anak dua leh main futsal..aku anak sorang..ajak g jogging pun aku pkir berpuluh2 kali..huhuhu

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

liz said...

ngee..org kt pic 2nd last 2 blh upah jd penjaga budak..smpi dua2 tgn nk kendong..

SHA to the KEY to the RAH said...

terbaik laaa.no wonder you still have a good shape! :D