Friday, April 15, 2011

Memang KEPANTANGAN okay..

Hari ni ada pelajaran baru untuk adik-adik semua...

call me gedik or watsoever... takat salah sikit-sikit ko nak kecoh pe hal?

ini dari dulu adalah kepantangan nenek moyang aku yer.. kalau ko keje, isu salah tulis nama adalah BESAR ok... KESALAHAN BESAR!!! ko ingat senang apa mak bapak bagi nama kat anak memasing??? tetiba ko sedap-sedap salah eja nama orang.... tak boleh mcm tu ok!!!! sapa yang suka amik ringan benda mcm nie please take note yeh...

Kalau ko bekerja lagi lah ko kene sensitif benda mcm nie.. lagi-lagi kalau ko nak type/tulis nama orang-orang atasan nie... TAK BOLEH salah tulis nama or Gelaran yer.... aku ni yang orang kecik-kecik pon melenting kalau nama aku salah... cuba amalkan sikap alert dengan benda yang ko rasa remeh temeh... sebab aku tau ramai jer orang tak kisah.. "ah lantak lahhhh... janji aku bahagia" ... bahagia kepala hotak kau....

itu je pelajaran hari nie.. jangan main-main... nama i FADILLA, bukan Fadila or Fadilah or Fadhilah... nak panggil FILLA ok je.. FILLANIE pon ok..




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Nour Eyza said...

sabar akak.memang selalu org salah tulis nama ni. kalau saya pun tak suka. tapi biasalah, org buat kerja ikut sedap je..huuuu

anis said...

hahaha ye la mmg kepantangan datuk nenek kita la kalo org simply tulis ejaan nama penuh kita salah i sokong u filla.. nama penuh u mcm nama komersial that why org ingat nama penuh dia ke ni mcm nama artis je ni?

Emma Muzaffar said...

Double like this !!!
sama macam i , kalau orang eja nama i Ema ... mmg makan dalam ouh sakit hati die .. sbb ejaan yg betul Emma :)

btw, entry ni mmg best !~

sheila said...

yes..stuju sangat. orang2 yang keje kat bahagian print memprint..atau type menaip ni kenalah lebih meticulous.

aku ms buat sotbranak anak aku dulu pun camtu.. dia ada kasi yg draft..kat draft tu elok je..skali bila print apa pasal IC aku cam tonggang langgang je. cissss

Emie Jipang. said...

sy pun. manjang jer ade org salah eja, ujung ujung jadi do re mi.

| Cik Hani | said...

okay kak, noted. sokong sgt-sgt...memang pantang org slah eja name. especially name ayah. mcm hani name ayah ma'amor. tapi dtg org laen dok bahan makmor la, mamor la, ma'mor la, makmur la. aku memang hangin.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hari ne filla mcm bad mood so tak nak kacaula..baca je

irmafittaputri said...

sabar buk filla..bunyinya macam nak renovate rumah nih...update..update

J.M.R said...

sama la..org eja nama aku, tertggl 'D' satu pon rasa nk lempang je..

J.M.R said...

sama la..org eja nama aku, tertggl 'D' satu pon rasa nk lempang je..

dUng DuNg ChEy said...

serius!! saya pun macam ni..dari dulu lagi memang orang selalu salah eja nama saya..bukan salah eja sebenarnya..sebutan dah betul cuma nama saya ejanya "aliaa" tapi selalu dieja "alia"..o0h,tertinggal 1 "a" pun sudah mampu membangkitkan kemarahan saya..nampak remeh tapi itu memang KEPANTANGAN saya jugak hehehe.. =)

Aya Ariel said...

waaaaahhhhhhhhhhhhh.........
bekeng gilerrr!!!
tau tak bekeng tuh mende???

Cikyan bini MrRuffey said...

panggil kak filla boleh??tapi macam kumpulan kapilla plak dikir rambong..btw kak filla mmg sweet..hehe

green apple said...

lama aku nak tanya...tang FillaNIE tu mana datang?
NIE tu.

Filla ~ Kasihs said...

green apple: NIE tu sebab aku kan manja getik.. nie filla nieeeee.. nie lah filla nieeeee.. nieee nieee nieeeee... *lempang skali*

Aya Ariel said...

kak fila..
ko manja getik sama cam laki aku..
ko nyer filla nie..
dia pulak..
kroller..
KROLL + Lerrr...
kuaakkk kuaakk kuaakkk..
*lempang 2x*