Monday, April 04, 2011

Chic N Pop Bazaar @ Jaya One, PJ...

Hari Sabtu pegi Bazaar dengan adik bucuk cayang Kina and friends.. giler sanggup hambik akak dia ni dari Melaka tuuu..hahaha... cayang kina!!! sebenarnya 50-50 nak gi ke tak.. sebab sian Amaani nanti nak susu ngamuk-ngamuk konpem apak dia panik.. sian apak Acih nie.. macam tak penah ada anak okehhh.. boleh panik plak..

tapi hati kata nak pegi jugak! so pergilah saya..

thanks to Kina sebab rajin amik gamba akak.. (gambar campur2 ok.. ada yang dslr dan ada yang lumix) masa sampai tu agak jakun sikit sebab tengok all the stylo-mylo ladies kat sana kan.. aku mcm fuyoooohhhh.. ni dah mcm pegi fashion show pon ada ;)

Kina driver kecik cinonet ngan adik-adik comel kat belakang tu.. giler ko tau.. umur yang belakang tu 21 tahun.. huahahahahah.. terus rasa diri adalah kertu.. muahahahha...

@ the bazaar.. sekarang kan tengah trend vintage gitew.. tapi aku cannot go lah with the vintage style.. tak sesuai plak.. ada yang orang panggil aku makcik kang..hahaha.. tapi ada few designs tu cantik gak ;)

accesories.. lawa gilers kan? saja tanak tengok..nanti tengok berkenan pastu nak beli.. kalau beli nanti habis duit aku.. aku kan kedekut? hehehe

baru nak start jalan, ada plak yang berkenan kat cik kina nie hah.. amik gambo kina ngan interview sikit.. kina kan stylo.. heheh.. terus aku dok tepi jadi photographer sajer T__T

style tak? longgok dalam bag balik kampung sajer...

ramai tul kengkawan kina.. lagi sekali mak jadi photographer sajer..

ni booth kawan kina..

kengkawan kina.. lawa-lawa gitew.. dah mcm yuna haku tengok.. warna warni .:Like:.

aku berkenan kat booth nie.. ko tengok spek giler oldschool okeh.. mcm spek mak haku zaman 70-an!!!

giler tak prasan rambut dah semak samun.. hahah

auwwww.. comel tak? sekarang leh panggil i MAKCIK.....

style tak kasut dia?????? tu baling hanjing.. arwah okeh!

yeay telah merembat gelang satu kat sini.. cer teka cer teka yang mana idaman kalbu???

oh cafe nie pon style kan? cozy gitew..

ok ni booth jual camera.. comel gilerrrrrrrr! tu yg kecik giler tu camera ok!

sekarang trend eh kain lace nie? kina rembat satu.. mak tak leh.. aku kalau pakai nie.. pak radie takut ngan aku kang...

raksasa amik gambar ngan budak comel, eh silap, budak comel amik gambar dengan raksasa ;)

hah hamik ko... tarik napas tahan.. ok kina snap sekarang!

lapau.. makan sat..

peace yo!

kina naper comel sangat ni kinaaaaaaa!!!

mee goreng mamak, telo mata satu!

pic by kina

this one olso

this one olso

this one olso.. lawa tak jacket? *shhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kina diam tau*

with kina's friend

mak nenek in da house yoooooo!

Acih kata 'mama auntie kina comel kan?'

us

peace yooooo! eh apahal dok yo yo yoooooo.. ko ingat ko muda remaja nak yo yo?

ok ni gambar Kina with udak ucuk gembo-gembo...

thanks Kina, Irna and Mira... amacam? blur tak akak ko nie.. muahahahha... baru jumpa kejap korang dah tau kebluran haku kan..hahahaha.. nanti kita jumpa lagi yer korang!!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

sarah kalam said...

cntikkk kak filla..mcm same je dgn yg twenties tu kak..

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

Yeay. Sebab sayang akak lah sanggup ke presint9 ambik akak ni haa! Next time kita pegi lagi bazaar mcm ni eh. Bring more cash. Mampos pak radie marah kang ni. Rindu dah kat triple kasih tu. Ailebiu!

Aya Ariel said...

kak..
ko simpan kat mane perut ko?
kempis jer
(statement dengki..huh)
lalalalala

C!kpuanmuda® said...

FINE! aku jeles sekarang!!

my everything said...

waaaa jelesnye tengok perutt u lepeerrrr jeeee eh...cecite cecite mcamane buat tu??? :-p

akuiwana said...

eh nurulcakapcakap!
btw smua nmpak mcm twenties trmasuk kak filla!style sgt.tk nmpk mcm dh kawen pun ;p

| Cik Hani | said...

wiwittt...ko memang da bomb la kak filla. tk mkn usia okay.

nasazfrog... said...

Kat JB tak tau la kat ne ade jual menda2 cenggitu....

Shinnaz Ahmad Rasid said...

filla buat entry hair bun u tu. I suka lah buat rambut cenggitu. ajar-ajarin.

auwcak said...

i like pic u yg 'mak nenek in da house'...badan slim mcm anak dara okkayy

Anonymous said...

nmpk muda filla kat sini! i sukaa! :) Btw,kila tu ur real sis? cousin?

happy2gether said...

Filla, giler gempak tmpt yg ko citer tu....mmg semua awek2 tu cam ala2 Yuna dah aku nengok, ko kena anjurkan kelas lilit tudung cam kwn2 Kina tu...aku nak gak belajar lilit gitu, leh berangan aku ala2 20s gak...ahaks..bila2 nanti ko bwk aku gi sini bleh?nak ituttttt....

EriNia said...

akak, tips badan slim macam akak boleh x??lepas tue nak tau bazaar nie area PJ mane yea??hik90..

Filla ~ Kasihs said...

meh menjawab persoalan korang..

1. bazaar ni kat jayaone, PJ.. dekat hospital universiti..tp tak selalu ada kot? diorang pindah2..

2. bun? sanggul mak nenek tu? muahahha.. shinaz, tu sanggul nak gi bilik air lah.. amik semua rambut, pastu pulas... pusing2 ketat2, then ikat jer sanggul tu.. aku kalau panas mmg suker bangat buat gitu.. selesaaaaaa..

3. apa lagi soklan? oh perut??? korang nie.. aku dah ajo dah.. tarik napas, tahan.. dah snap leh lepaskan napas laju-laju ;) paham????

mai, kelas lilit tudung? muahahah.. ada few bloggers buat video pakai tudung tu.. cekidout!

NaniRostam said...

Salam Aliya....Aliya menten vogue gitu.

Tang baju kain lace dari kecik pun kak nani tak pernah suka. Kak Nani rasa hanya pengantin jer kot sesuai pakai itu pun kena buat gaya kebaya vogue.

Kalau buat baju bese bese macam nampak mcm tak betul.

aizeepesona said...

orang dah cantik..buat sanggul mak nenek & rambut semak samun pun cantik..

N3 yang nih nampak glamerlah filla...hee..i like..