Monday, April 04, 2011

Amaani in da house!

yo yo! it's me again.. Amaani in da house! hihi...

Alhamdulilah.. kulit amaani dah kembali seperti dulu.. dah putih gebus lemak berkrim disukai ramai..hahah.. mama rajin sapu betis amaani ni hahhh.. tiap-tiap kali tukar pampers jek mama sapu... rimassss okeh.. rimasss amaani ni tau!... mama suka paksa-paksa.. Amaani tak suka time pakai pampers.. cepat-cepat amaani nak lari.. tapi mama lagi cepat.. mama tangkap jer kaki amaani pastu mama tarikkkkkkk je... mama ingat Amaani ni kucing ke?

pastu mama sapu cream kat kaki amaani ni.. patut lah amaani rasa kaki amaani dah licin jer sekarang.. dah besar leh amaani jadi miss world...

Papa yang suke amaani pakai mcm nie.. Papa cakap bukan macam boy pon.. dia suka sebab nanti amaani tak de peluh-peluh.. dia nak amaani selesa.. naper papa? pakai gown boleh bepeluh ke?.. papa cakap gown nanti amaani rimas sebab ada renda-renda..ropol-ropol.. nanti amaani peluh-peluh gatal.. ye ke papa? mama tak cakap mcm tu pon?????

Amaani ikut jerlah papa.. sebab amaani kecik lagi.. nanti Amaani dah besar sikit, leh suruh Kak Kacih ajar cemana nak pilih baju.. Kak Acih kan cerewet giler babas?!!!! *Give me five Kak Acih!!!!

Sabtu pagi ada parent-teacher meeting... Teacher nak gitau papa ngan mama pasal Acih kat school.. sempatlah Amaani yak yak dulu kat school Kak Acih.. sajer jer Amaani nak bagi mama buat keje sikit ;)

pastu papa ajak gi Alamanda... kedai pon baru nak bukak tapi Amaani dah sampei... Mama kan gedik? so mama cakap nak minum kopi.. nak gi starbucks... so papa pon layan jer...

Amaani suke tengok Kak Acih ngan Papa main menatang nie.. Amaani pon sempat lah gigit kepala kuda tu.. SEDAP!!!

pastu mama marah.. Amaani memang suke bagi mama marah... sebab mama kalau marah comel macam raksasa.. mama jerit.. Amaani jerit balik... pastu mama cakap Amaani ni kecik-kecik kuat menjawab.. kecik-kecik dah pandai melawan.. eleh mama ni lekkkkk arrrrrr!

pipi amaani ni kan.. mama selalu cium-cium.. Amaani suke kalau mama cium-cium.. tapi Kak Acih suke cubit... sakit tul hati amaani ni tau.. amaani leh jerit marah je kalau Kak Acih cubit.. tunggu amaani besar sikit lah.. berani nak cubit?

tadaaaaa.. gigi amaani dah ada 4 batang ;)

gigi atas hari tu seketul jer.. sekarang yang sebelah dia dah keluar jugak.. yeayyyyy boleh gigit mama!!!

ok amaani tak leh cakap banyak-banyak.. penat okayyyyyyyyy... nanti mama update blog dia.. nie sajer jer amaani kacau jap ;)





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

DiyanaRosdi said...

Comel nya Amaniiiiiiiiiiiiiiii..... :) muah2,cium pipi pau cikit

mamayiyen said...

Filla! nanti check blog ye..ada gambar KITA :) hehe..

Ummi M.I.M said...

ya Allah.. geramnyer dengan amani... geget buleh.. hahaha..

| Cik Hani | said...

daku memang geram dengan dak amaani ni taw! aummmm.

Mrs Lee said...

comeynyer amaani......like my daughter.....

b a m b a m ' s said...

geram betol lar ngan dak amaani nieeeee... kisss sikittt! ehhehe

Axieda'great said...

wah..
amani dah tambah gigi ye

kamalnzura said...

salam, baru terjumpa blog ni...
nak tny, guna cream/lotion/ubat apa ye utk baby eczema.?

jumpa dgn doc mana ye?

anak sy eczema...kat muka yg paling teruk sekali..kesian sgt kat dia..
kat tgn ada sikit...

Aya Ariel said...

tengok amaani..tringat kesya..
tengok kesya..ingat kat amaani..
hehhee..
haiihhh..budak nih makin lama makin iras acih..

yantz-yeem said...

alooo tomey2 nya...bets nya kalo dpt picit2 pipi tu...alhamdulillah kulit amani dah lembut tulus mulus yea...lagi bertambah le kegebuan budak sorang nih!!!

Filla ~ Kasihs said...

tq kakak-kakak semua... eh ke auntie????




kamalnzura: leh check kat entry nie http://kasihaleeya.blogspot.com/2011/03/amaani-dah-eczema.html

Cahaya Puteri said...

comelnyeee amani..mnitik air mato den tgk kecomelan anak kak filla..T_T..;D