Monday, September 12, 2011

(SAMBUNGAN) RAYA UMAH KAK NANI ROSTAM

 Setelah terpaksa menggunakan toilet OKU... eh? hahah.. tak baik citer toilet walaupon ini sambungan entry... ok kita sambung entry yang anti-klimaks aritu yer.. tapi korang kene scroll down lah untuk sambungan tu di Bab 2.

 pembuka bicara.. bersama anak dara Kak Nani.. eish geram betul.. leka bersembang, takde pon gambar berdua ngan Kak Nani.. ngan anak Kak Nani pon boleh lah yer Hanis..hewhewhew..


*

*

*


Bab 1 


Hari tu dok bersms-sms ngan Kak Nani... eh ada ke orang tak tau Kak Nani sapa? hahha.. mak Hanis Zalikha lewww sapewww lagieewww... hew hew hewwwwwwwwww... 

haha tu Hanis Hew Hew Hewwww ok.. tapi aku dok sms ngan Kak Nani... ajak datang raya umah.... aku ni macam eh nak pegi ke tanak.. nak pegi ke tanak... ai kan pemalusssssssssss... hahah... tapi yelah, ni kan hari raya.. orang jemput haruslah kita datang.. lagipon memang tak busy sangat.. yang tak busy aku lah kan.. Pak Radie dah cakap Sabtu je boleh keluar.. Ahad tak boleh... dia nak siapkan keje Ahad.. baik boss... 

So Kak Nani kata datang ler tengahari.. aku bajet tengahari tu dlm pukul 1.00.. sms Kak Nani cakap nak dtg dalam kul 1.00.. tapi Kak Nani suh datang kul 2.00.. ok boleh jer... memang nak buang masa jap kat Alamanda.. nak belikan spender Acih.. habis dah longgar... sekali bersin terus londeh ke lantai.. harharharrrr... #wahgelakkasarnampak

***  


***



ok pastu meneruskan perjalanan ke umah Kak Nani... guna GPS yoo.. hahah.. Pak Radie tanya malam tu.. Eh nak pegi umah Hanis tu awak tau ke? tau tau tauuuu.. guna gps.. hari tu kan amik kek? heheheeeee...

serious Acih dah anak dara kan? dah 6 taun dah dia.. tak sangka anak dara aku dah besar.. seronok tul bila borak ngan dia.. ada masa dia sporting.. ktorang boleh gelak-gelak pecah perot.. berdua je.. seronok tu seronoklah.. tapi pastu mak sentap.. sebab eh, apasal aku sembang ngan budak kecik ni mcm sembang ngn orang tua siap boleh gelak pecah perot dua-dua ekor? anak aku dah tua ke aku yang tua???? #sentap

bila tepandang muka kenit ni terus rasa muda balik.. huahahaha... nasib ada 
penyelamat.. 


Amaani nit nit nit


gedik tul budak nie.. dah pandai posing u olls... hahah.. berkat ajaran ahkak dia la nieh.. 

oh muka atas tu kalau dia nak agah kita "auuuummm aummmmmm".... auwwwwwww serammmm mama takuttt.. tolong T__________________________T

OMG mama please, tu pon seram kewwwww.. hewhewheww.. raya umah Hanis so kena hewhew sket..haha






giler ok... perot aku tak sedap time nie... Pak Radie tanye, nak gi toilet? aku cakap takpe.. ok... cuma macam senak-senak jer... sekali ko tau.. masa kat Tol dia boleh sakit to the max.. gila okeh.... aku bepeluh-peluh nie.. siap tutup aircond semua.. boleh plak SmartTag tak topup.. hangin aku... beratuq panjang gilak.... sakit hati aku....

Pak Radie hulur apa mende tah suh sangkut kepit kat pinggang kain.. oh katun rubber yang sangkut kat phone tu.. pastu terus berzikir 'kepalakobotak-kepalakobotak'.. eh anyway, sapa yang pepandai bagi zikir tu ah? hahahahah gile tak logik.. tapi sebab takde pilihan.. belasah jelah.. sampai je petronas.. terus gi toilet.. toilet penuh yang ada toilet OKU je.. ok mahap ye, i terpaksa....... 




Bab 2

Sampai je umah Kak Nani hujan gerimis lah plak... pastu macam kelam kabut nak turun... so turun lah kami berpayung barbie Acih yang kaler pink comel tu.. pastu Acih tanye "Mama ni ke rumah kakak cantik".. yelah Acih... kan mama amik kek dulu ingat tak?"... 

Sampai je kami disambut mesra oleh Kak Nani.... dan pastu satu group kawan-kawan Liyana anak kak nani pon beransur pulang.. dan tinggallah kami sajer.... Amaani paling teruja bila dia nampak cat... huwaaaaaaaaaaa.. comel giler kucing-kucing Kak Nani nie.... ada 7 kot? semua bangsa comel-comel terkembang-kembang ekor memasing... menggelupur Amaani tengok cat.. hahaha.. kalau kat umah asik dengar suara mama je dok menipu "meoww meowww meowwww".. pastu Amaani pon pandai menipu buat-buat cari kucing bawah meja... padahal ko macam tatau umah kita takde kucing... hahahah...

Hah... dah lah lom makan apa pon lagi... elok plak Kak Nani hidang memacam ni ha... heheheeee... nasi impit buat sendiri tu sedap lah Kak Nani... walaupon lembut.. tapi filla memang suka yang lembik-lembik..  ;) ada ayam masak merah yeh?, ada nasi minyak, kuah lontong, kuah kacang.. semua buat sendiri ;) satay je tak buat sendiri.. heheh... 

pastu kak nani pon join makan sekali ngan Alisya... macam-macam sembang... naik syok plak..hahaha... tak lama pastu Hanis Zalikha hew hew pon turun.. katanya demam... sian dia suara rawk-kapak-sudah.. haha.. tapi takpe, mcm tu lah seksi auwwww.. 

Ok sambung lagi sembang... sembang dan sembanggg... kes bersalin tak sempat gi hospital pon ada.. terbersalin keluar kat atas pasir.. ish ish ishhhhhh... betapa senang nye bersalin... yeke? 

pastu agak-agaklah kan nak bergambar sakan... malu lah plak nak hover-hover... ngeh ngeh ngeh... pakai phone pon jadiklah... 

with beautiful Hanis.. amik dua kali.. sebab yang first, muka seram sikit..hehe.. 

Hanis memula dia turun dari tangga.. terus aku rasa kemetot sebab dia tinggi lampai.. pastu ramah-tamah.... so takde lah kami terasa janggal sangat.. Kak Nani pon sempoi je borak... 

Pak Radie snapkan... anggun kan Kak Nani.. slim je orang dia.. 


choc moist cake dengan srawberry godang-godang ;)

alaaaa.. Pavlova stok cair dimulut tu tak snap!!!!! punyelah lembut pavlova tu.. sampai collapse dia kat atas tu.. hahahah... giler haku nak menghabiskan kek2 yang Hanis amikkan.. balik terus tukar baju longgar.. phewwww baru leh napas... hahaha... 


kes dengan Alisya yang paling best.. sebab cakap kat Acih, "Kasih ni lah kakak yang Boboiboi tu"... pastu Kak Nani ngan Hanis panggil Alisya suruh buat dialog Alisya dalam citer Boboiboi...

"Hai, nama saya Yaya, saya boleh terbang"

hahahah.. terpegun Acih ok.. sebab dia memang tau citer tu.. so dia taulah Yaya tu ada power boleh terbang.. sampai dalam kereta, sampai ke esok hari Acih dok ulang dialog Alisya tu.. hahahahah... aku pon cakap, "kasih kalau nak jadi macam Kakak Alisya, kene belajar pandai-pandai, kene boleh membaca.. nanti boleh pegi casting jadi kartun ok"... hahahah sekarang dia gigih membaca, mengeja... good girl Acih!


"Hai Nama Saya Jaguh"

ye ke jaguh? ke jagung? eh, jagung tu Hanis suruh pegi beli dutch lady jagung, dia kata sodap.. ini Jaguh.. comel gilak... gebu je bulu dia.. Pak Radie cakap, satu hari nanti dia akan bela gak kucing.... nanti kalau Jaguh dah kawin, pastu ada anak boleh bagi Kak Filla kay? eh, tapi nanti aku kah yang kena bersihkan yak yak dia?

Woih, nampak sangat ko kaku keras... tu bukan peluk manja.. tu mencekik kucing nama nye T______T

tapi takpe, Jaguh kucing yang baik.. katanya, kita buat apa pon dia redho.. hahahha... 



ok sekian sudah cerita fillanie... rasa seronok beraya umah Kak Nani... makan sudah, sembang sudah.. moh ler kita balik.... buat Kak Nani and family, terima kasih menerima kami sebagai tetamu... yang pasti rumah dah siap, Kak Nani & family kena datang ok! filla invite khas nanti.. ngeh ngeh ngeh... 


dan terima lah gambar ini khas untuk anda semua... 






































































































































*

*




























































































































*

*





























































































*

*








Acih with Kak Hanis cantik... Acih kontot je jari ko Acih.. 






*saat saya publish entry nie, bersamaan dengan 13 Sept 2011, ialah hari lahir Pak Radie yang ke 35 tahun, happy birthday Pa, Ma dan Kasih-Kasih awak semua sayang awak*





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

25 comments:

NP said...

i pun kalau tak tahan nak teryakyak akan tutup aircond sebab kesejukan aircon akan membuatkan bulu roma i naik...

pastu akan cakap kepalalutut kepalalutut... sambil pegang kepala as lutut dan lutut as kepala...

wahhh amaani..so gediksss oneeee..hew hew hew..

sila sambung entry dengan kadar segera...

sekian. terima kasih. jasamu dikenang... hew hew hew.

*Hani Alani* said...

huk aloh...potong. ahahaha.

R.R.Z said...

"kepalakobotak?"
menda ape tu kak?

NuNu EeRa said...

amani pny pose tu bkn mcm acih tpi mcm ahkak filla je.. huhu..

liz said...

lain kali tekan pusat..dah penah try..boleh la tahan kejap..

sebab saya ada penyakit naik kete je sakit perut..selalu pagi la..timing bery dalam 8.30 camtu..biasa otw ke ofis..laki saya yang ajar sebab dia hangin bini taknak bery kat umah sebelum kuar..

yela kuar umah kul 8..timing bery 8.30..salahkahku jangan salahkanku..........

Aya Ariel said...

aikkk..

syok2 baca dah habis??

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hehe..memacamle u filla..amani ne tembam betul!! makan apa ne??

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Ish..sambung pulakkk!!!! haha

peej said...

aaa tertipu. entry separuh jalan.

Muhammad Al-Afiq said...

yg baju pink cenonet tu geram plak tengok nyer..dah pndi posing bagai yer...makin comel si amani tu...

De' Nurul said...

nyampassssssss. dah letih gelak sekali eh habis!

De' Nurul said...

nyampassssssss. dah letih gelak sekali eh habis!

kiranajoe said...

suka ati je bersambung...orang dah excited dah.eh.tiba2 hangin, boleh? :p

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

Pak radie pon ada zikir tu. Haha. Kina dulu selalu buat. Anwyay, amaani makin gedik!

Noor Azwa Abdul Wahab said...

eiii...tgh nak klimax baca..tiba2 abes..nak tau citer kat rumah kak nani pulak!!!!

Uncle Lee said...

Hi, you really got great looking kids, the big girl sure has her mom's traffic stopper looks too.
Have fun, and keep a song in your heart.
Lee.

ninie said...

Filanie...citer awak ni kalau tayang kat panggung ...'Negara India' sana nun...kena bakar panggung tau!!!!...
tetiba nak bersambung...anti climax sungguh!!!!

Normazita said...

kak..besday pak radie sama ngan saya..happy besday pak radie...sakan yo korang rayo umah anis zalikha...heheheheheheh

Normazita said...

kak..besday pak radhi tu sama ngan saya..hehehehehe..sakan yo rayo2..hehehehehehe

Cik Bambam said...

kelas kak fillaaaa!! ngan hanis lak tuwww~ eh kak.. bab 1 tuh akak LINK kan ajek kat entry bab 2 sudah..xyah ler copy n paste byk2..hehehehe..

Mimy Hamid said...

puas la ko makan umah kak nani..dah la pandai masak..look sedap..takpe ko tetap kurus..caya la cakap aku

Liyanaroxx said...

hanis zalikha tewwwww!!!

budaksenyumtakcantik said...

wow..entry paling best.gabungan dua owner blog favourite.suke.....

Aya Ariel said...

bestnye makanan..aumm..aumm..cat comell..amaani tak takut kucing ke?

NuNu EeRa said...

hanis jalikha yg cun.. mak die pun cantik kan.. jeles.. :(