Wednesday, September 14, 2011

FRAME...

Ramai yang was-was... dan ramai yang kalau nak buat frame.. nanti dia mesti tanya "Kak Filla, masih buat lagi ke frame?"... hahahah.. fadan muka haku... nie semua akibat blog Framekasih tak berupdate eh?

alalalla kuci kuci korang nieh.. manjaaaaaaaaa lah.... ai ni femalas hokey... ko tengok baper lama blog tu dok gambar kucing tak habis-habis T____________________T

takpe, kasi kucing tu glamer skit.. hehehe... camnie lah adik-adik, akak-akak, abang-abang... business masih berjalan seperti biasa... kalau agak-agak aku lambat sikit bagi feedback tu.. ko email jer lagi sekali.. tepaksa lah korang kene rajin sikit, dah haku pemalas kan? muahahahah... gile! boleh melingkup business camni dik.. jangan ikut style ahkak yer? kadang aku reply, pastu aku cakap aku kene tanye Pak Radie dulu.. (itu kalau pic korang aku was-was dgn kekualitian dia lah) kalau agak-agak sekali aku tengok, dah ok.. itu aku jek boleh confirm terus... paham? tapi yang aku takut.. kalau aku cakap, bagi aku tanya Pak Radie dulu.. pastu sampai tahun depan aku tak reply email ko.. muahahhaha.. itu ahkak terlupa lah tu dik.. ampun ye.. 

Tapi Alhamdulilah, rezeki tu sentiasa ada... walaupon aku jarang nak buat promo, tapi order from customers sentiasa ada ;) tengkiu korang... korang jangan taktau... aku ni kadang betekak-tekak gak ngan Pak Radie.. hahahah.. aku paham dia busy... kadang tu aku perlukan pertolongan dia untuk check dan approve gambar.. kang aku pandai-pandai ckp kat customer gambar dorang send tu ok.. sekali dia tengok tak ok.. ko nak mati ke? hahahaha... pastu bila aku suruh dia check, dia sibuk ngan keje2 yang ada dateline.. bila dia dah check, aku cakap, tolong lah reply sekali.. dah ko open attachment orang tu.. pastu tak reti-reti lagi nak reply? pastu gaduh.. dia tolak kat aku, aku tolak kat dia.. pastu ahkak pon hapa lagi "Nak buat lagi ke tak biz nie? kalau tanak, announce je, TUTUP KEDAI" 

terus member diam.. hahahhaha... macam tu lah adik-adik... business kecil-kecilan... apa pun kita buat kena lah rajin dan betul-betul... tak leh main-main.. kalau nak main-main.. ko berenti je buat business.. aku sayang Framekasih nie... banyak pengalaman aku kutip... dari aku tatau apa-apa, sampai lah tahap sekarang.. ingat lagi aku laki bini bincang berdua, serious ke tak nak mulakan semua nie.. disebabkan aku ni gambler.. so aku slamber je cakap aku ok.. dia takut-takut sikit.. tapi sebab aku push jugak, cakap we can do it.. Alhamdulilah semua berjalan lancar... 

so nasihat aku, kalau korang rasa korang ada bakat, ada idea, ada modal sikit... jangan takut nak mula... tapi kena ingat, sebelum ko bermula, ko kena all out.. bukan hangat-hangat taik kucing... kena minat juga yer.. kena yakin dan doa lah banyak-banyak.. semoga apa pun yang korang ceburi akan dipermudahkan olehNya..

ramai yang dok tanya, ada ke size lain selain size A3 tu? takde ye dik.. ada 1 size je... kenapa tak buat size lain? kecik sikit ke, besar lagi ke?.. tak boleh lah dik... nanti fening haku.. yang kecik nak charge baper? pastu korang order seketul, pastu haku nak hantar plak lagi.. tak balik modal dik....

ini gambar bulan lepas ke haper tah... ini contoh ye... 

eh aper citer pasal frame plak kat sini... heheh... ok nanti kita citer pasal lain plak ye.. citer hantu ke... citer pasal si polan ngan si polan ke... 

babai












EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 
SIZE THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

sHeeMa DeaN said...

kita suker jerk.. A3 pun ok jerk.. nanti nak order lagi.... peace :)

Aya Ariel said...

klaka la makcik nih..

NenetPenne (NP) said...

i nanti nak buat laaa satu... tapi tang gambar tu nak kasi dalam bentuk apa? kalau besar A3 tu berapa hengget?

lagenda said...

owh..kelewatan plak mak tau yg filla bley buat frame tuh. Cantek gak yek..

A3 berharga RM 65.00

NenetPenne (NP) said...

ok i dah pegi kat blog framekasih tu... dah tahu dah berapa hengget... nanti kiranya i just send thru email jelah gambar yang hendak diframekan tu kan?

Hana Hamidi said...

Kak filla, I tengah pilih2 pics kawen aritu nak buat frame nanti kalau dah decide I will send you an e-mail k! love your blogs, btw.

JMR said...

x smpt2 lg nak order frame nih..

nak kena mantapkan lg promo nih..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sudah ala2 model di situ..mesti kasih yg amik gambar

Anonymous said...

filla hari tu ada selebriti tanya, kat mana kak zai tempah frames.. so kak zai dh promote blog frame filla tu.. tak tahu la dia ada call filla or not...

-kak zai-

Alicia said...

hi filla,

selalu masuk blog u ni tapi jarang mengambil tau pasal frame ...hehehehe...

OK...let say kata i nak buat frame gini....camner erk...RM 65 termasuk kos amek pics bagai ke? dlm satu frame leh letak bape org punyer gambar? thankss

Filla ~ Kasihs said...

thanks kak zai ;)

alicia: rm65 tu collect by hand.. set jumpa mana2.. utk poslaju cost nye rm15.. one pic for one frame ;)

NP: email gambar jpeg file..rm65..yes send ke framekasih@yahoo.com