Thursday, September 29, 2011

Perkahwinan Norman Hakim dan Memey

Tipulah kalau ada orang kata Memey tak cantik ;)... hahaha.. cantik sesangat.. sila jangan sakit hati ngan aku plak yeh... dah memang dia cantik di mata aku so aku jujur lah... 

Tadi bukak blog Peej... terus aku teruja... sebab citer pasal Norman dan Memey jugak... sorry Peej aku mencurik idea kau secara terang-terangan.. ngeh ngeh ngeh... sebenarnya aku setuju 100% ngan pendapat ko pasal wedding of the year ni hah... 

dan seterusnya check blog Beautifulnara plak.. hahaha.. gile kepoci aku hari ni.. sowiiiii... 

Baju yang ditaja Vera Wang 

Ok, bak kata Peej, dah macam pokok krismas.. hahah.. aku pon setuju.. aku dah tak nampak muka Memey dah.. aku nampak sarat barat je... semak giler okeh.. Peej, ko kawin jangan nak gatal-gatal jadi pokok jugak yeh!!!! hahahahah.... 

ok pasal baju nie siap ada petikan ayat Chef Wan kata apa.. hahaha.. gile mulut Chef Wan laser ya amat... takut aku.. hahahahahaaaaa...

tapi kalau komen dari aku... biasa je... mungkin dia jadi mahal sebab Vera Wang kannnnnn.... dan mungkin pearl tu sebijik harga dia tah berapa ribu kan kan kan???? 

apa pendapat korang kalau tengok pengantin pakai cenggini? ermmmm.. pendapat ikhlas aku lah kan... tak sesuai kat Malaysia nie.. lagi-lagi majlis kahwin kan.. dan terang-terang kita orang melayu.. tapi bukan salah pengantin jugak.. dia ikut jelah kan.. kata ditaja.. takkan nak tunjuk diva plak.. ok jom sesama kita memahami apa yang bermain di hati dia... tapi mungkin pengantin dah kebal dengan kutukan masyarakat... apa lah sangat takat-takat orang nak kutuk baju dia kan? lebih dari tu lagi orang kutuk dia... lek jer pon? kannnnnnnn... 

dengan dayang-dayang kat belakang tu hah.. semak betul aku tengok... aku rasa ok kot kalau nak pakai seksi mcm tu.. tapi tengok tempat lah.. ni wedding orang melayu babe... ni aku pon dah membebel.. kalau mak-mak orang tengok? 

tapi kan.. bagi aku lah... nama pon WEDDING... kalau taste aku lah kan... tak kira kau india ke cina ke omputih ke... bagi aku wedding dress kena labuh... baru nampak ada kelassssssssssssss.... kalau senteng je aku rasa pelik ya amat.. macam tergantung pon ada.. macam kene kerat pon ada... dan terus nampak tak grand... nampak macam ko nak attend function biasa je.. padahalllllllllllllll... ko tu PENGANTIN ok... confirm lah kena LUAR BIASA dari orang lain... 

serious ramai gila yang komen kata Kate Middleton punya wedding gown tu lagi sopan dan menutup aurat... hahahahah.... adui lah kesian tul Memey... padahal dia cantik.. kalau kena gaya, kena baju... konpem meletop!!! tapi terima jelah.. sponsor kan :(

aku rasa ni lagi comel... nampak sempurna lah sikit sebab labuh...  

pastu dia salin baju ni yeh? aku tak follow lah sangat.. tapi ternampak jelah.. ni lagi satu kes tak cukup kain... ok fineeeee.. sebab tema pon apa? New York.. aduilah.. sapa lah yang bagi theme New York nie? tak sesuai okeh.... haha ko tu dahlah artis kontroversi... buat lagi kontroversi mcm nie.. telan je lah dik ye... kata sponsor.. so kita jangan salahkan pengantin... 

dah nama pon tema Omputih.. maka yang datang pon semua dah prasan omputih lah plak.. hahahahha.... ok bagus semua sporting... mungkin aku je tak baper nak taste omputih, that's why lah mcm rasa pelik je... tapi come on lah... pikirlah sensitiviti rakyat Malaysia ni hah...  

tapi gambar last nie Memey nampak sweet sgt... eh tapi Norman tu sweet ke? muahahahah... tak leh lah aku tengok lelaki pakai kaler-kaler nak sweet2 nieh.. hahahahha... 

well, Selamat Pengantin Baru kat Norman dan Memey ;)



*all pics credit kepada yang sepatutnya ;)





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

21 comments:

Miss Moon said...

aku pun tak beberapa kenan baju 1st tew tapi tak pa la kaki dia cantek hahahhahahahha

Ribbon Clown said...

hahaha..tak penah2 nak komen, rini kita komen.. ;p

baju vera wang tu bukan custom made tuk si memey ni pun.. si raflesia tu yg beli, siap buh mutiara dia seme.. and kalau sponsor/taja, baju tu jadik milik dia, klu tak silap lah.. so kira si memey ni pinjam je baju2 ni seme ;p

i tak suka wedding diorg nih...ok laser tak.. ;p

zeta said...

"adui lah kesian tul Memey... padahal dia cantik.. kalau kena gaya, kena baju... konpem meletop!!! tapi terima jelah.. sponsor kan :("..
<-- Betul sgt2 ape yg kau ckp tu..aku pon rasa cenggitu.. :p

aku.mamalia.wanita said...

pic yang last tuh, cam tak ngam jer baju memey and norman.. peach..... agak pelik for baju kawin kat malaysia... kaler tu *in* kot tahun ni for man

lagenda said...

entah..malas nak komen apa2 sbb kurenggg minat derang berdua ni. Kang terdrop komen bukan2 kang, bias plak kan..

hehehehe..

Mimy Hamid said...

setujukkk mcm ada yang tak kena..soriii aku tak anggap wedding of the year walaupun katanya berjuta mutiara tu..mata aku nampak murah...tak ekslusif pun..sian ko memey kena taja jadi gitu

InaAchik said...

Ni cara org Kristian nak sebar pengaruh kpd org Islam yg ilmu, iman dan jatidiri seorang Islam yg makin menipis... SEDEH mak nengok!!!

peej said...

takut kan mulut chef wan. tp apa dia cakap mmg betul. n aku ada baca. sebab apa singkat? sebab ni evening dress vera wang. bukan wedding dress. motip pakai evening dress je? patut la pendek kot. entah la. tapi sian kan pokok krismas. tp mmg tu kot target penaja. sebab if tgk pic tu. kau akan nampak brg kemas je. muka dah tenggelam. heheheh. mmg tak la aku pakai mcm ni. sbb tak mampu pun ye. hahahha.

Me said...

walaupun sponsor tapi pengantin boleh menolak n bagi idea sendiri... TAPI NAK PUJIAN kankankan

kenapa perlu tema omputih sedangkan kita ada budaya sendiri??? penaja jugak bersal yeeee.. pengantin kata janji dipoji n ditaja 12JUTA...

skunksenn zone said...

setuju sgt2..memey mmg cantik mcm muka korea2 hehehe tapi baju pangantin , make up dia buat dia overshadow kot..cm tenggelam aja hehehe dengan sarat cm pokok krismas...jingle bell jingle bell..hehe

AYuNG said...

crown dia tuh nmpak lagi besar dr kepala...Opppsss~~~ hehe

kema said...

yg penting dier dpt sponsor....

aper2 pun grand giler kan...

Ina Hashim said...

salam kenal Filla,

kut ye pun sponsor, takkan tak boleh bagi buah pikiran langsung 'sy nak pakai yg sopan2 ye...takmo dedah sana sini, boleh?'.....takkanla kene lurus bendul ikut apa yg org sponsorkan...isk

::Mamalyna:: said...

memang tak sesuai baju first tue... even ditaja pun, at least fikirler dulu sesuai ke tak ngan budaya kita... ni cam redha jer... sarung jer coz ia free:)

Cik Puan*PIE said...

dia pkai gaun senteng cmtu pasai nk tunjuk kasot tajaan tu la sis.kang org xnmpk plak kasot mahal tu. baju xcukup kain tu pun nk tayang rantai tu ha.kang pkai smpai ke leher, ape yg nmpk..hehe.adoiii, xkoser mak.

deeni said...

setuju la ngn filla.. mmg tak sesuei langsung la pkai bj seksi2 time weeding.. ikut adat la..walau di taja pun, tp kalau dh cmtu dia ada hak nk tolak.. lebih baik pkai duit sendiri je...leh buat weeding ikut tema sendiri... tak payah nk ikut selera penaja...

Anonymous said...

walaupun dress sponsor,boleh je pengantin request dress labuh. tak kena langsung gaya dress pendek ni mcm kat pict no 1. Org cina or india kahwin pun pakai dress labuh...cuma seksi kat atas ikut gaya neckline tu mcm mana.

kek yg ada gambar gambar pengantin tu pun mcm tak kena pada tempat. tak cantik sangat la.

Sally

SURIA AMANDA said...

sangat setuju ngan filla...mmg tak sesuai utk negara kita kan..tp nama pun di taja..paling annoying bridesmaid dia tuh...pesal seksi benor...

Anonymous said...

pesal la nak pakai seksi2, xkirala vera wang ke hape pastu nak tema new york la bagai...memey tu asal dari felda tenggaroh, desa je punnnn... hahah

aSmiDar said...

xsuka mereka..cehh..mereka kau..hehe

~ain said...

itulah 'balasan' yang dia terima sebab rampas laki orang.. ahhahaha.. laser tak? laser tak? hahahaha