Monday, September 12, 2011

AHAD kami...

selamat hari isnin ;) 

ini cerita hari Ahad.... korang buat apa hari Ahad? open house tak habis-habis ke? hahaha... aku dah habis meround sabtu.. so Ahad duduk rumah.. tak leh kacau Pak Radie..sebab keje dia belambak.. dateline harini.. tapi dia yang bagi mak harapan tau.. ayat dia masa kul 12 tengahari di hari Ahad.

"Kalau sempat ingat nak gi cari buku kat MPH ke mana ke, pastu leh carik kepala paip utk sinki dapur ngan lampu-lampu downlight sekali...tapi kalau sempat, jangan harap sangat"

haha.. selalu kalau dia dah cakap macam tu.. kalau tak sempat pon, aku akan make sure mesti sempat punyelah!.. so dengan yakin melipat baju sambil berdondang sayang.. baring-baring.. tapi keje umah dah settle..dalam kepala dah pasang plan nak try try ajak gi Pavi or Sg. Wang.. ada 'benda' nak dirembat.. haha.. 

tengok hari pon dah petang.. beranikan diri gi tanya "Pa, keluar kul baper ni?"... sekali dia jawab "Mana sempat nak keluar... tak jadi"... sambung soklan "Habis, nak masak lah nie?"... dijawab dengan tegas sambil mata kat komputer dia "Yelah"... 

maka berjalan lah dengan hati yang sentap, kaki yang longlai... pegi dapur tonggeng cedok beras masuk dalam rice cooker.. menci menci menciii... kami makan pukul 4.00 petang kot T_____________T tapi takpe.. sebab kul 10 pagi tu dah makan roti telur ;)


apa sayur aku kering kontang jek nie? hahaha.. kuah dia kat bawah... sedaplah makan sayur... suke suke suke... kenapalah laki ngan anak tak suka makan sayur? kalau dorang pon pencinta sayur.. kita makan sayur je hari-hari... boleh diet sesama.. auwwwww... 

selalu aku beli drument tu.. tapi tukar selera beli Ayam Goreng Pedas, Ayamas.. ingat kan kecik-kecik comel gak mcm drumet tu.. rupanya besar-besar penumbuk... tiga ketul cukup! 

masakan orang sentap lagi pemalas, sardin ;)


itu jelah.. pastu mandi-mandi.. siap-siap keluar gak.. laki ajak gi Puchong je cari kepala paip ngan lampu... jadiklah kan... dari tak keluar langsung.. pergh lonjak-lonjak Amaani dapat jalan.. tapi taktau kenapa semalam semua kedai tutup? baru pukul 6 petang dah tutup? Cina ada perayaan apa semalam??? mooncake ke apa ke? restoran cina je bukak semalam.. mcm ada celebration je? 

sudah nya kami menghabiskan masa di KEDAI SERBANIKA PUCHONG..hahahah... "Kasih, best ke kedai nie?"... "BEST GILERRRRRR MAMA"..... bagus anak aku.. kecik-kecik kita kene train bagi dia shopping kat kedai-kedai macam ni je.. hahahah... aku pon suka.. sebab murah-murah giler babe! dah lah macam-macam ada.. siap bersila-sila kat lantai kedai melayan anak-anak main toys yang macam-macam... kat sebelah kedai tu plak kedai untuk orang meniaga kot? segala pinggan mangkuk periuk belanga.. kat kedai ni beli towel good morning satu pemeluk, baru RM11 jer.. hahaha.. murah ok.. sebab utk orang meniaga kot? 

itu je cerita hari minggu kami ;)






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

syah9997 said...

kalu x silap den ..ade pesta tanglong kan? nursery sebelah umah den siap wat mkn2 lg ..tp bile nak nyalakan tanglong je ..hujan pun turun ..heheh ..kesiannnn ..

Mimy Hamid said...

sardin ko look gojes...resepi tak de ke

kema said...

org lelaki mmg cm2...kene ikut time dier...haha...dpt jln kt kedai pun jd la kan...dr teperuk kt umah...

Aya Ariel said...

heheh..masak sardin je ke? aku plak pose semalam..makan nasik kerabu ayam bakar jer..hihihi..gigih nih ganti pose ngan pose nam teros..hakhak

Pn. Zana said...

kedai serbanika puchong? kt mana tuh?

NeenaAnuar said...

hi sis... U looks very familiar to me.. I tak ingat sama ade you was my senior kat secondary school or at UiTM waktu I belajar dulu... anyway.. found ur blog from kak Moon & Kak D! :)

qaizara said...

salam. aleeyyyyaa comeeellll sgt3. nak adik mcm die. huhuhuhu T.T

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

jadila dari tak kuar langsung

Filla ~ Kasihs said...

syah9997: ooo patut arrr..

mimy hamid: pergh malu nak bagi resepi.. sadin bodoh je tu haha

kema: yes u're right!

aya: mak x leh posa ;)

pn. zana: erk? tatau... hahaha.. drebar yang bawak..haha

neenaanuar: a'ah yek, tapi tak tau kat mana.. nanti i gi blog u.. nak buat inspection.. hahah

qaizara: ;D

eda said...

hakak .. sbb ko la kak , eda bukak blog mu tetiap jam dr jumaat lalu .. asek tgk muke si beyonce yg tak gojes tu jeee .. hoho ~~~~
sb ko jugak la kak , eda akan carik sardin utk bukak pose arineh ... hahha ~~~

sHeeMa DeaN said...

KL ada pesta tanglong.. jalan ke KL sesak gila sabtu dan ahad

JMR said...

ni sbnrnya kisah sedih ke happy ek?:-p