Tuesday, September 20, 2011

Mission Completed....

 apa nye yang completed? mission... hahaha.. apa? pasal boots lah.. muahahahah *gelak syaiton*

pagi-pagi buta pukul 10.00am aku dah tepacak kat umah Atta.. memang janji kul 10 pon... sapa yang datang kul 11.30?? ok sebab kau lambat, so kereta kau lah ye... dan ko kene jadi drebar.. hahaha.. Anny lambek.. penat dah aku tebaring tegolek kat bilik Atta, tapi Cik Anny tak sampei-sampei lagi... 

kali ni ktorang plan nak gi Sg. Wang... pastu baru gi Pavi.. sebelum gi Pavi nak gi Uniqlo.. eh explain kemain detail lagi hahaha... kononnnnnnnn nak jumpa awal pagi subuh gelap, nak breakfast sesama kononnnnn... aku dah kebulur okeh... last2 terus je makan lunch... 

ini kan tebiat si Atta... suka belakon.... asal nak snap ada jek pose terencat dia.. muahahahaha.... 

gelang atta timbang kati.. sapa nak angkat tangan... 

lagi sekali teppanyaki hahah... aku suka sebab sedap.. lagipon aku memang ni je peluang nak makan benda-benda yang aku suka.. kalau ngan Pak Radie memang tak dapek.. sebab dia tak suka apa yang aku suka.. camne tuuuuuuuuuuuuuuuu...eh ice fuji tu sodap gils.. 

selepas selesai mentekedarah... meneruskan perjalanan cik natra nak beli iron rambut.. sebab dia beli kat kedai ni aritu rosak.. tak sampai setahun.. maka menyumpah lah dia berkati-kati.. ingatkan beli mahal berkekalan lah hendaknye.. rupanya meleset sangkaan.. lepasni sila abaikan peribahasa 'alah membeli menang memakai'.... boleh guna peribahasa baru 'tak alah membeli menang memakai' - sekian toceh.. 

si kerek ni siap suruh on jap.. kena try dulu kat rambut aku sebelum beli.. kang tak try.. balik umah dia rosak plak kannnnn... eh bagus lah plak.. rasa macam nak beli.. tapi nantilah.. bajet tak cukup T_____T

aku tak paham rambut atta ni.. tak buat pon kat kedai perm ke apa ke.. dia cakap tu rambut dia bangun tido.. kelas kauuuu mariaaaaaaa... bangun tido terus keluar kan? seluar dah konsep suar tido dah.. nasib colour blocking.. so nampak jugak lah in-trend kan.. kalau tak.. tak de bezanya seluar ko ngan sluar tido aku yang aku bli kat bandung.. tak sampai sploh inggit taaaa.. tak yah susah2 beli kat zara bagai.. cekik darah je.. kalau ko nak...nanti aku suh Pak Ratno pos.. muahahaha... 

kat rambut Anny plak... pastu terus buat satu kepala aku.. hahahah.. mesti bengang SA dalam tu kan? eh, sukati lah.. memang beli aper? hahaha.. 

baru aku tau hair extension gini ghopernya... 


meh ahkak plak try.. wow macam anak dara pingitan di pinggir desaaaaa.. 

hiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaahaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaahhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa *buat sound effect mengilai ala cik ponti*

pasni kalau ada extra nak guna cik ponti boleh email fillanie.. 

selepas dah membeli iron tu... jalan-jalan lagi... pergh boots kat sg wang ada renda-renda... ada riben-riben... kelas nyahhhhhh... tapi aku tak habis round lah kan.. aku pusing sikit-sikit je.... pastu takde yang berkenan di hati.. kami pon meneruskan langkah ke Pavilion.. eh tapi lepak-lepak dulu hilangkan dahaga.. ewah!


dalam bertiga, aku kan adik bongsu.. huahahahaha.. korang dah celebrate b'day memasing kan? adik belom lagiiii auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww... manja tak adik patah-patah tengkuk?

ok pass, boleh buat iklan gigi ;)

Anny Atta Filla 


lepas minum.. gerak lagi.. masuk zara... tapi tak de high cut boots.. budak-budak ni suh amik yang ankle boots.. katanya kat UK relekkkks je orang pakai.. cun gak.. tapi aku tgk harga dah sama mahal ngan high cut.... 





sempat berposing2 gitew.. padahal atta dah senak-senak perut sebab mak dia buat open house, tapi batang hidung dia pon tak nampak hahahaha... ok auntie kami balik sekarang jugak.... atta bawak balik bertin-tin fruit cocktail dengan harapan tak kena bebel.. muahahah.. tau takut eh? 

eh, hahaha aku lupa nak snap gambar boots.. nanti-nanti lah korang tengok yer.. nanti aku dah sampai korea aku snap lebih sikit ;D





sampai je umah Atta... mak Atta suh makan.. hahaha... nak makan nasik lemak, tapi nasi dia baru nak masak.. oh tidak ada rezki... rindu nak makan mak atta masak.. sebab time sekolah dulu, aku selalu tumpang makan umah atta sebelum gi tuition... mak atta memang terror gila masak!!! sumpah tak tipu... sambal mak atta memang power... lauk-lauk lain pon memang sedap lah.. memang kalau tangan mak atta je masak.. sedap! tatau lah kenapa.. hahahahaha.... sebab tu atta pon terror masak kot? menurun dari mak dia ;)

capati tu beli... tapi atta pandai buat capati okeh.. weh nanti kita buat lah acara masak memasak.. chef dia Cik Atta... tukang potong-potong Anny... aku tukang kacau-kacau.. hahahah.. ok next big plan yeh? nanti leh aku update blog... ada lah entry yang sedap orang nak baca sikit.. ini balik-balik gi bejalan kat mall.. macam dah tak de umah T_______________________T

oh ada capati.. ngan mak atta masak kari ayam.. hmmmmmphhhh apa aku nak cakap.. taktau lah nak describe kesedapan melampau kari ayam dia.. eh aku puji-puji mak atta pon bukan dapat apa.. auntie tak baca blog pon.. hahaha... aku siap mintak resepi ok.. sebab sedap gilaaaaaaaa!!!!! ok aku dah tau cara-cara dia.. nanti nak try... hahahahahahahha.... kalau ko makan capati cicah kari ayam mak atta nie.. memang menitis air mata... roti jala ke perghhh.. menangisss wa cakap luuuu...  

aku makan senyap je.. anny pon senyap je makan depan aku.. hahahah tau-tau licin.. ko tengok mak pegang capati macam pegang sapu tangan.. hahahah.. comot kat mulut boleh lap sekali..... hahahah... 

aku ngan anny tetamu pertama yang sampai.. hahaha.. tetamu konon.... padahal tukang hantar anak dara dia balik.. hahahahahhahaa.. tumpang makan sekali ;)

ok kita tumpang bergambar sekali kat hall bawah plak.. memang lawa umah Atta nie tau... kelasssss kau Taaaaaaaa.. hahahah... 

haku memang dendam kat Atta nie.. sebab balik-balik dia terus salin baju.. aku siap snap gambar dia tengah menyorok celah bantal... rupanya diam-diam dia dah delete.. cilakak tul.. aku balik umah tengok eh dah takde??????  sebab tanak aku kuarkan kat blog ko delete eh? Natra pakai baju kelawar pon cun apa.. hahahah... malu plak yeh.... tabik spring okeh........  aku pakai baju kelawar masa pregnant je.. sejukkkk jer baju kelawar.. sekarang aku kat umah pakai .. erk.. segan nak cakap....Pak Radie cakap aku macam atlit... hahahahahah.... 

on your mark.... get setttttt... gooooo...... PANGGGG... *bunyik senapang*

lalu buk pilla pon terkial-kial membasuh bontot anak, cuci pinggan mangkuk, memasak, mencuci kain... tak lepas babe pakai baju labuh... 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Bellmikenzo said...

Kak...kedai iron rambut 2 level bape eh kat sg wang?murah x??tengah nak cari 1 nie

kema said...

keeeeellllaaaaaaaaaaasssss ko filla...time to enjoy !!!!!

C!kpuanmuda® said...

aku peminat atta! ok bye..

NenetPenne (NP) said...

suka tengok ur fren atta tu...
dia mcm selamba tapi stylo..
ada orang pakai mcm tu pun nampak stylo

i wish laa kalau my two frens tu mcm ur two frens tu..

ni tak mentang2lah kita ni kecik dan rendah dan 2 orang tu tinggi ala2 model, terus kalau jumpa, jalan je berdua... kita ni ditinggal2kan kat belakang...

lagenda said...

seronok buk filla bertiga 3an yek!

Anonymous said...

kakfilla, anne ngan atta tu single g ek.. nakmasuk minang bole??? hehehe lev u all

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

jangan pakai rambut tue filla..mak serammmmmmm

Filla ~ Kasihs said...

bellmikenzo: tingkat 3 kot? yang RM180 pon dah ok :)