Wednesday, September 14, 2011

nak mintak pendapat...

selamat malam sayangggggg... eh tetiba faizal tahir... hai saya bersiaran lagi di bilik kerje pak radie.. dan dia jaga anak kat depan.. aku dengar bunyi kelentang kelentung botol susu.. tu mesti amaani main ketuk2 lantai.. hahah.. mak senyap jer kat sini.. sebelum ada orang jerit "hoooiii sudah-sudah lah tu".. baik aku diam-diam kat sini...muahahahah

so apa story ini malam? korang wat per tu.. hello hello? pelempang kang... takde idea sibuk nak update jugak... muahahah.... yelah kan? nak citer apa nie? jap aku pikir... citer hantu nak? eh tanaklah.. lagipon aku takde pengalaman.. dan aku tak nak lah pengalaman macam tu.. gila apa... mengumpat nak? nak ngumpat sapa? eh tak baik.. bedosa..

tatau lah nak citer apa.. oh bulan depan aku gi korea.. muahahaha.. tetiba je kepoh..auww auwww auwwww.. sukati mak lah kan... tapi tak bawak askar-askar wataniah tu lah.. sian dorang.. disebabkan kesian tahap melampau.. aku janji nak bawak dorang gi PD end of this month.. celebrate birthday Acih.. suka gila dia... siap request nak kek.. aku cakap ok boleh.. tapi cake one slice je.. eh demand.. dia tanak.. dia nak one whole cake.. kecik pon takpe.. janji bulat!.. tensi mak tau.. sebenarnya aku gi PD tu sebab takde beli birthday present utk Pak Radie.. so aku cakap nak blanja.. aku book satu malam.. tapi hotel aku pilih.. kang suruh dia, mampos aku.. buatnya dia pilih hotel satu malam lapanratus.. nak bayar ngan apa??? hahaha.... bekobar-kobar nie.. siap beli pelampung bagai.. nak bawak budak2 gi berendam kat swimming pool... hotel je aku bayar.. minyak kereta, tol, makan, beli kek Acih dan perbelanjaan lain aku taktau *pandang belakang, depan, atas, bawah* muahahahhaa....

sapa penah gi korea end of october? sejuk tahap beku ke apa? aku gi jeju island ngan apemende tah island.. pegi berlima, wan, atok, adik aku ngan pasangan paling hot di pasaran...ehem ehem..hihi...mak tak tau lah nyah... aku ni bangsa tak tahan sejuk... takat nak peluk pak radie tu.. hrmmmmmmm.... apa lah sangat kan? muahahahha... ada orang cakap sejuk sampai kering-kering bibir boleh merekah.. ye ke nok? arghhh takut... aku ni bangsa kalau telampau sejuk, nanti aku macam cramp.. pastu migrain.. pastu meleleh je hingus.. gile dasar gadis desa.. hahahah.... so sekarang tengah aim nak beli high cut boots.. bising Pak Radie.. muahaha... setakat pakai sekali.... lagi nak membazir beli-beli boots segala.. eh relaks la bro.. mana lah tau.. kot2 ai gi london ke pastu kan... impian kena ada babe.. so aku bajet nak beli jugak.. i donch care.. i nak jugak.. hahahah... kalau tak aku tanak beli.. sebab Pak Radie cakap pakai je yellow boots timberland yang dia bagi dulu... tapi hok olohhh... malas mak nak citer lah.. sekali ari tu aku pon try lah pakai legging pastu aku sarunglah yellow boot tu.. aku tunjuk dia.. dia cakap macam penguin.. oh so sweet lah laki mak.. kata mak nih macam penguin.. laki ko ada? pastu dia cakap "gile ke pegi tempat sejuk-sejuk pakai tights".. eh heloooo heloooo.. wa malas nak citer lah babe.... ko google sekarang 'legging with highcut boots'.. ko tengok sikit.. stylo ke tak? malas nak citer.. bila aku jek asik lah kene kondem.. legging tu memang sebenarnya utk pakai gi tempat-tempat sejuk.. kita kat malaysia ni hah jer sibuk jugak nak pakai legging... tahanlah begatal-gatal, janji style.. muahahaha.... kalau tak, kenapalah legging tu dijual kat kedai-kedai menjual segala barang-barang utk winter.. hah jawab lah?

aku pon tataulah apa nak dibawak.. yang aku tau, jacket, boots, socks, glove, snowcap eh panggil? shawl, vaseline, face cream, jeans, legging, thermal, payung... turtle neck pon boleh je bawak.. itu jelah kot? trench coat pon bajet nak pinjam bff... muahahahaa....


ok lah aku ada dua je soalan nak tanya.. kalau beli highcut boots, brand apa ok? aldo??? mahal?? kaler apa lawa? black or brown??????




lawa kan yang nie? Jennifer aniston pakai.. takde heels love love love ;)





comel nye si alba nie lah






itu je nak tanya.. sekian tima acih


BROWN OR BLACK?







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

37 comments:

Anonymous said...

2-2..black dgn brown..

shada said...

brown!

Alkisah said...

i prefer black

Anonymous said...

Brown nmpk lg cntik

egain said...

ko slim, so bole carry pakai mcm tu. my opinion kalau high cut lawa yg itam

~kiinaa~ said...

brown is gojes than black! ^^

NenetPenne (NP) said...

dark brown pun lawa
hitam pun lawa gak

tapi kalau u tinggi, bolehlah pakai boots paras lutut
kalau kemetot jangan pakai tinggi sangat nanti nampak pelik..nampak mcm tak seimbang..pakai takat betis pun kira ok kot...
kalau i, i lebih suka boots mcm jessica alba tu pakai...pegghh ala2 brutal gituh...

penah nampak satu mcm jessica alba pakai tu brand clarks, kat isetan the garden..masa tu last year ..tapi lepas tu dah tak ada dah...

brand lain kalau nak gak burberry laa

~♥ iella ♥~ said...

black kot...

AYuNG said...

brown la kak, bari nmpak kelassss..hehe..

syok nya nak p korea....:)

Susie said...

brown lawa kak filla...owesome...

SiTi said...

ct prefer black

[s.u.r.i.a] said...

brown please!

Nurizzah Majif said...

buk filla..
i vote for BROWN..
baru nampak vogue the vass..
BLACK ni mcm dah command la..huhu

^izzah_fendi^

Jan@Afzan said...

black is mystery!

lagenda said...

Kalo mak, sohih 2-2 sekali ke beli. Mana cukup 1 jer...hehehe

mama maman said...

Brown pun lawa.. black pun lawa.. 2-2 la beli.. hhheeee..

** br tau yg legging tuh org pakai masa winter.. hhhuu.. mama pakai kat umah je.. ahaks..:)

Anonymous said...

brown ok....

Mimy Hamid said...

vote black bebeh...

R.R.Z said...

brown kak, cun!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

brown pun lawa! lagi2 mcm Jennifer Anniston tu. lawa..lawa..tapi..kalau hitam...semua boleh match. hehe.

fila, bestnya pergi Korea, nanti update okey :)

harnidahussin said...

Filla..i baru jer gi korea last winter...krismas last year.. boleh check info kat blog i..entry Januari 2011..ada byk entry ikut hari..tapi panjang sket ler i menceceh kat situ..

http://harnidahussin.blogspot.com/2011/01/holiday-mood-special-ending-of-2010.html

kalau u tak tahan sejuk...beli long john la...boot tu..i pakai boot paras buku lali jer..tapi beli leather santa barbara punya jer pun...sbb sesuai untuk pakai kat mesia jugak...jadi tak der le rasa membazir setakat beli nak pakai kat sana..oh ya..boot i kaler brown nak kehijauan..hehe..ada gambar kat entry day 2...tapi tak nampak the whole boot la..

lotion, lip balm..habuan kulit kering...

disebabkan i pakai jeans jer..senang pakai long john kat dalam..

if nak pakai legging..ok jer kot...tapi tak sure tahan sejuk ke tak melainkan kalau pakai long john tu..

tapi..time tu baru autumn kan? kena check dulu weather forecast..agak2 la suhu berapa then decide la nak pakai tebal ker tak...

DaZzlingLilLy said...

voted for dark brown

NeenaAnuar said...

akak... best nya nak gie korea! kalau end of october rasanyer dia tengah musim luruh... I tak penah pegi korea.. but last May I dah pegi Melbourne during AUtumn... and phewww.... gilerr bapakk punyer sejuk! belum masuk winter dah 9 darjah celcius! bercakap mulut pun sampai keluar asap! ahahaha..

Before pegi ingatkan tak lah sejuk mana.. so memang dah siap bawak leggings nak pakai ngan boots! sekali dah sampai sana... hohoho.. memang I tak menahann nak pakai leggings sesajak.. Sehari dua jerk gagahkan diri pakai lenggings.. pastu dah tak sanggup.. sib baik lah I bawak jugak sehelai jeans.. so dlm I pakai leggings.. on top pakai jeans.. double layer lagi.. ahaha.. baru lah rasa tahan sikit..

But hidung I ade sinus.. memang berair jerk keje nyer.. asyik achooMM! achOOmm! sadiss taw.. glove and baju sejuk memang sangat diperlukan!

On buying those boots... I lOiiikkEeee!! Neena beli my boots kat Forever 21! and I chooose Black! :D

and you can refer my pictures @ Melbourne here...

http://neenaanuar.blogspot.com/search/label/Melbourne

yellow said...

cop jennifer!!!! (brown ler..)

umilia said...

klu boot lawa brown..klu kasut keje lawa itam..hehehehe..

FMT said...

bulan sepuluh autumn rasanya. benda paling tak leh tinggal masa autumn bg saya ialah glove and scarf. scarf balut kat leher time sejuk2 mmg nyaman. boots, depends on your jeans and top colours. I would prefer a black knee high boots cut. Enjoy your holiday.

elna said...

i pprefer brown....filla timne u pegi i rasa sgt sejuk tau....macam i, i memang tak tahan sejuk sampai darah2 hidung i tuk menahan sejuk...even i pakai long john...tak tahan beb....

i pegi tahun 2007,time tue time autumn nak ke winter...adusss filla memang sejukkkkkk wa cakap lu....i pakai tebal mana pun i still rasa sejuk sampai ke tulang....

korea memang best...jangan lupa pegi nami island yer...cerita winter sonata....

Anonymous said...

Filla,cant wait to see your korea trip photos and travel tips :)

Anonymous said...

kak filla yg gojessss....

kalo black kurang menyerlahhh..nmpak mcm biase2 jek...gojes jugak tp tahap gojes biase2 jekkk..

sblm ni dah gojes.. kerana BROWN, yu akan kelihatan LEBIH GOJES DR BIASE.. swear ni kakkkk...

skrg yu pilih la nak kelihatan lebih gojes atau tidak...

VOTE FOR BROWN!!!!!

Cik Bambam said...

brown lar kak filla oi.. :P

lawa pulak..kang daku pakai kat malaysia pikir buang tebiat lak ek.. :P

Anonymous said...

saya ader 3 boot tinggi hitam tu.tp kalau kak filla x kisah saya bole jual murah-murah.actually boot tu bapak saya yg punya.dia dulu polis trafik kt bukit aman.tp rasanya kaki kak filla bole muat kot klu pakai boot tuh.kilat lagi.amacam?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila pegi korea oktober lepas 2010-keja..
filla boleh jenguk ada tips sikit2 kat sini

http://kokoadik.blogspot.com/2010/11/tips-ke-korea.html..

ila pg 17 hari

Filla ~ Kasihs said...

alaaaa....napa tak leh masuk kokoadik.blogspot? ada malware!!! kenapa lately byk blog yang tak boleh bukak sebab ada malware tu? ada certain aku kene keluarkan dari list sbb takut kena kat blog aku.. anyone can explain???

Lenny said...

ha aldo best.. aku baru tgk kelmarin. dah kuar banyak high boots yg takder heels.. mmg sesuai bawak berjalan... sila beli..:D

pak radie ko jgn plak up rege reno pasal aku galak filla beli boots.. muahhahahahha

A.I said...

HITAM ITU GOJES!

Anonymous said...

Akak sy penah g korea dlm awal bln 11 autumn time tu tp tak g pulau..takat seoul jek. Temp dlm 9-11¤C. Agak sejuk la tp yg buat lg sejuk sbb windy. Mmg gigil n kebas2 tgn. Glove is a must. Sy ade beli gak long john tp x pakai pn but kalau kt island sure lg windy kn so better bawak. Tp kalau nk shopping winter clothes boots even glove etc better shopping sana sbb tgh musim mmg murah gile2 plus kt sane design mmg variety sesgt. Kalo g seoul jgn lupe g namdaemun n domdaemun ke hape lebih kurang la name die hehe. Rase cam x mau blk - ian

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

aik tak blh bukak?? mmmm.. caman nak tolong ne?? kita pun tak reti.. tapi ila pegi tue langsung tak bawak apa2 bju sejuk..last minute punya arahan....adala selai..itu pun bawak baju sejuk hubby yg nipis nak bawak tdo..takut2 rindu..bluwekk..... . tiap2 hari keja ila balik bilik je korek hidung..haha bukan taik hidung tapi darah beku dalam hidung..