Wednesday, September 07, 2011

BUSU TIDO UMAH ENSTEK...

Ni update raya ke 3 dan 4... Busu aku tido umah parents aku kat Enstek.... sapa busu?? alahh yang anak dia handsome-handsome tu lah.. tensi ai tau u olls nie... ingat sibuk nak tengok muka mak, ghopernya ada udang sebalik mee..

ok lawak bangang... eh tapi memang aku masak mee...

Wan buat nasi goreng... aku buat mee goreng.. memasing sila urus kuali memasing yer... giler semangat sampai tekatup-katup mata sambil memasak..hahaha... memasing nak lawan, sapa punye lagi sedap..haha..

hah tu dia... dua bungkus mee... aku kan chef.. so bahan-bahan semua dah siap... best giler... sambil masak "Ma, bak sini cili sos"... "Ma, bak sini fish ball tu".. "Sayur tu".... nangis Chef Wan tau.. giler kekwat!

Best dorang semua tido sini.. malam tu ktorang main bunga api... 'kitorang'????? sorrryyyy.... tak main ok.. kepala dia Pak Radie lah.. dia campai mercun masuk lobang longkang.. bedentum... begegar umah sebelah siap kuar asap... dasar kampungan okeh... pastu aku tatau bila masa dia campak mercun dalam lobang tempat sampah umah depan.. umah tu nasib lah takde orang duduk lagi.. ko bayangkan meletup dalam ruang sampah.. yang pintu dia zink tu... tepeghanjat anak aku tau... aku memekak takut pembesaran anak terganggu disebabkan kejutan yang melampau... hahahahha... 

bab bakar mercun.. bunga api.. ko bagi kat dia... jaguh kampung... dah lah dia tau aku ni penakut bunyi meletop-letop nie.. pastu pantang aku lalu memasing ready nak baling pop-pop.... ko tensi tak? aku tau lah pop-pop tu tak sakit.. tapi mak tak suke okeh... mak tekejut! Acih pon aku tengok dah tepengaruh gaya apak dia.. ada hati nak baling aku konon.. 

breakfast nasi goreng ngan mee goreng.. sebab pasni Busu ngan family dia nak gerak dah.. 

ok gambar tebalik.. nie malam..hahaha... sebab kazen aku hensem, aku letak lebih sikit gambar.... Wan ni suke nau melayan Acih ngan Amaani.. tapi Acih memalu kucing... eh sama lah ngan mak dia.. harharharrrrrrrrr..eh ramainye nama Wan... 

Amaani kemain happy yeh... 

ngantuk ye cik kiah?


gile lipas nie.. benci aku.. ni lipas tipu.. boleh tarik pastu lepas.. laju jer dia pegi... mampos wan tejerit-jerit okeh.. 

sian bila teringat Acih cakap mcm nie:

"Mama, Gigi Amaani cantik kan?.... Gigi Kasih tak cantik"

sabarlah nak, kita tunggu apa jadi kat gigi adik lagi 5 tahun... muahahahahahah.... 


suka kenit nie... mana lah tak suka... 

kalau dapat tengok omak dia melompat-lompat macam nie.. 



ok lah.. nothing much la... aku pon tatau apa nak citer.. Busu pon tido satu malam je... 


4 orang hero.. seronok tengok dorang jalan dengan bapak dia... tinggi macam galah memasing.. 

team lelaki 


family photo... cer tengok amaani.. hahah tejelir lidah.. kemetot je dia tekepit kat situ.. ko tatau.. asal balik Enstek aku dah ada kontrak duduk kat tangga jadi jaga... tangga umah ni dah lah stok ngeri.. keje dia turun naik tangga.. tak bagi.. dia bantai tunjuk perasaan begolek kat situ... 

sekian saja lah persembahan saya kali nie.. ada lagi ke gambar raya? rasa dah habis dah.. gamba preparation raya ada lah kot.. nanti-nantilah ye..

wassalam






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semangat citer raya2...

Aya Ariel said...

hehehhe..terrer ar masak kalo sampai terkatop-katop mata tu!!

amaani suka panjat2 tangga ehh?kang tegolek kangg..betelor plak dahi tu

Anonymous said...

hari tu masa sebelum raya nampak filla ngan anak beranak kat Alamanda.. dekat Watson sebelah Carrefour. maybe tgh nak beli vicks vaporub ke hape ntah.. macam familiar tapi tak sure jumpa kat mane.. rupenye blogger.. anyway, smalam tgk wayang kat GSC Alamanda.. masuk wayang, ade bau menyengat.. macam bau muntah gitu.. kite suspect, kat theater tu la Kasih muntah ek.. hahahahah!!!

NP said...

wahhhh handsomenya jejaka baju biru muda lacoste tu... hiks...*sorry mak tergediks...tapi gediks tak ada makna pun...*

cakap kat acih..tak per gigi tak cantik, nanti pakai braces yer...

JMR said...

apa-apa pon, gmbr amaani gk yg est..tu kalo tgolek kt tangga tu, haru gk tu..

ZanaNordin said...

meriah...
agak2 mee vs nasi goreng..mana yang habis dulu? keh keh keh keh
yang penting kerjasama gitewww

aku bab2 mercun nie kadang2 sakit hati gark...
kot yerk diaorg nak main pun
agak2 ler..awal2 kul 8 ke 9 pm tu ok ler..nie dah kul 12 jalan ke pagi baru nak start kedebum sana kedebum sini..jgn kata anak2, mak pak nak tido pun pakat terkejut2...
he he he

tp sebenarnya best oo main mercun nie
nak2 pakat lawan ngan group lain..lagi ler meriah

apa2 pun..rumah mak ko mmg cun ler filla

Anonymous said...

lahhh! related ke dgn wan tuu... sy kenal dia

Mrs. NeuroOne said...

Salam perkenalan...

Filla cantik meja makan..

Beli kat mane ye....

:)

Filla ~ Kasihs said...

anon: kenal Wan? jeng jeng jeng..haha

mrs. neuroOne: kat lorenzo

genny da bomb said...

filla..tadi gi spital putrajaya..masa gi kaunter kat spital tu cam tnampak muka adik filla jek..dia keje situ yehh..hihi..