Thursday, September 08, 2011

BEAUTY...

 Kali nie ahkak nak share tentang kecantikan... ko cantik ke nak share-share beauty tips? muahahahah... jawapan dia tentulah TIDAK... tapi saya tetap bersyukur dengan kecantikan yang tuhan berikan kepada saya... semua manusia adalah cantik selagi dia pandai menjaga kecantikan dan kebersihan luaran dan dalaman.. eh tetiba nak jadi cik sri kiantan.. glabah.

kali nie, ada satu produk aku nak ajak main teka-teki ngan korang.. hahaha.. aku biasalah kan.. kalau ada je benda yang aku rasa mcm 'eh best rupanya benda nie'.. mesti nak gedik-gedik bagi semorang tau.. 

teka teki begini ye... berdasarkan kepada gambar-gambar gedik di bawah... cer teka produk apa yang saya cuba tonjolkan???? 


gambar 1



gambar 2

gambar 3

pergh. 

gedik gileeeeeeerrr. (buat style loghat peghok sikit) 

gambar 4



ok dah tau dah? aku malas nak suh teka kat sini, pastu jawapan kat entry lain.. tak kosa mak..... 


cuma aku ajak korang main scroll down je yeh?




















-










































































-


















































































































-













































































































































































































-





















































































hahahah.. tak kelaka yeh? 

LIP ICE yang iklan Lisa Surihani tu.. hehehe...


beli ni untuk Acih sebenarnya... bila Acih pakai bibir dia jadi pink.. tapi aku tak kosa nak try... sekali tu, pagi ni kat opis.. tgk LipIce ni ada dalam bag... lagipon malas pakai lipstick.. so apply je nie.. sekali.. magik.. *tingggggg*

terus jadi pink.. hahahah.... 

ok Acih, tq, sekarang dah jadi milik mak ko yeh.. hahahahahaaa.... 

ok itu sajer kisah Lip Ice


Sekarang kita cerita bab beauty lain plak ;)

kita start dengan ayat skima... sila baca ayat kat bawah ;)

-

-

-

-


Tidak semua perempuan dianugerahi kulit yang cantik, halus, putih dan gebu... betul tak? camtu jugak lah dengan saya... ko tak tau ok.. aku memang selalu ada masalah jerawat... ko tau tak kenapa jerawat terjadi? salah satu punca utama yang menyumbang kepada masalah ini ialah faktor genetik... dah jangan nak salahkan mak bapak plak yer!!! hahahah... 

so kepada yang memang tak pernah mengalami masalah kulit muka.. lebih baik korang bersyukur... mana yang ada masalah, takpe takpe... kita usaha sama-sama ye? perempuan mana lah yang taknak kulit halus licin semua kan? perempuan kan sanggup berhabis demi kulit? sebab tu bila jerawat tetiba nak keluar.. aku memang malas gila nak keluar rumah.. rasa nak berkurung.. ok benda mcm tu tak bagus ok... konflik dalaman.. hahah.. stress.... pressure semua adalah... confident pon menurun... mood pon kelaut... tapi bila muka tak de jerawat je.. wahhh... takde apa-apa hal pon rasa tanak duduk rumah... nak keluarrrr je gi jalan-jalan... 


Ok first sekali, entry aku bukan entry nak promote... tapi nak share produk apa yang aku pakai... (buat masa ni) hahaha... 


yes, Olay Regenerist... korang pon tau aku ngan Di masuk Olay 6 weeks Challenge tu kan... so mestilah aku kena pakai produk nie.. kebetulan plak muka aku tengah teruk naik jerawat kaw-kaw masa Di bagitau aku selected to be her teammate... aku dah macam nak reject dah memula sebab tak confident... lagi-lagi bila Di bagitau kena datang skin test yang first time tu with zero make-up... wahhhh?? ko berani???? nak jumpa Di for the first time without make-up pon aku dah cuak... ini kan plak pegi skin test segala dengan production team nak shoot muka kau.. 

Lebih tertekan bila aku tengok team-team lain fuyoh.. kulit saing-saing bontot Amaani.. and bontot Rayyan anak si Di gak.. tapi Di tak pe.. sebab kulit dia memang halus jugak... puaslah si Di comfortkan aku ni hah.. ok so aku buat jugak.. gile kau.. puas aku 'tebal'kan muka 'tembok'kan muka aku ni kat sana.. hahahah.. so far so good. well aku ni selalu je ada masalah 'tetiba'.... contohnya.. eh tetiba muka aku naik jerawat banyak-banyak... eh tetiba je aku naik gatal-gatal kat kaki... eh tetiba je aku ada kelemumur..... eh tetiba je aku naik ketumbit.... paham? TAK SUKA!!!! sebagai bukti korang leh tengok Entry Diana Green Apple... gambar aku tu ialah gambar 1st day shoot untuk skin test.. masa tu lom start guna Olay Regenerist lagi... 


Click dan tengok dulu.. pastu datang balik habis kan baca entry aku.. 


-


-

-

-











dah tengok? amacam??? gila seram kan muka aku???? jerawat sana sini... scar pimples pon menyumbangkan kejelitaan yang tak terperi jugak -DEMMMMMM-

Sekarang.. ko scroll ke atas plak... korang tengok balik muka aku sekarang.. masih tak halus mcm bontot baby lah kan... tapi AT LEAST kurang tak???? itu the latest pic... 

aku tak edit langsung gambar tu... aku cuma resize dan letak watermark..... well, ada jugak lah minggu ni keluar sikit jerawat halus tu.. sebab nak period kot... yang penting fine lines kurang.. dan muka nampak anjal sikit.. aku rasa lah.. lantak korang nak kata aku syok sendiri... sebab muka aku, aku taulah... bila masa dia kurang jerawat... bila masa dia berada di tahap terburuk..bila masa berada ditahap terbaekkkk wokk..  hahaha... 

aku dah 32 tahun.. so memang patut aku kena guna produk anti-aging... sebab kalau kita tak apply cream dari sekarang... orang takut nak tengok muka kita masa umur kita 50 tahun... 

kalau korang ada pertanyaan tentang Olay Regenerist.. korang boleh tanya kat entry Olay Diana Green Apple.. sebab dia lagi banyak tau pasal produk tu.. aku tau pakai je.. hahahahah... silakan, jangan memalus... 









EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Konot said...

sangat beza your skin condition!!!
giler best menatang ni!! ni yg gatal nak try.. pasal kulit i ni pun suka tetiba naik ketul2 jerawat besar gedabak, pas tu nak surut lambat, dah surut dia tinggal parut pulaks.. mencik!!!

AYuNG said...

tang muncung tuh sgt menonjol sekali pink nya..hehe

syazira a.k.a g-are said...

kak,klu umur 24 sesuai ke pakai ni?

liz said...

saya pun suka pakai lipice je..cuma nak bibir merah bak delima je =P konon original dah bibir kaler camtu..

DaZzlingLilLy said...

harus beli jugak lip ice tu..cantik pink dia kena dgn ur skin tone

Filla ~ Kasihs said...

konot: silakan cuba ;)

ayung: hahaha

syazira: umur 24 boleh guna olay white radiance... dia pon ada set jugak ;)

liz: gitewwww

dazzlinglily: dia x de kaler.. bila apply tetiba jadi pink.. hahah

ieja_79 said...

hi..salam kenalan, i suka baca blog u..kira dah lama dah ni baru pertama i comment...tp apa yang pasti byak perubahan...i like..i luv kasih aleeya n kasih amani...muahh222

Adeline said...

berapa harga olay tu ye?

Filla ~ Kasihs said...

Olay Regenerist products, Olay Regenerist Microsculpting Serum RM129.90, Superstructure Cream (Day) RM129.90, Microsculpting Cream (Night) RM96.90

Sha said...

Olay mmg terbukti elok utk muka...
Mak saya pakai dr dulu; kalahkan kulit saya

peej said...

hoih penat aku scroll.

Cik Bambam said...

punya lar ke bawah nak scroll down.. hehehe.. santek pink dia..ikot darah kita ek?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

haha dah tau umur fila 32..kiki..beza setahunla kita

Anonymous said...

Sentiasa hidup dalam kedaifan dan serba kekurangan. Mohon bantuan sumbangan wang secara ikhlas dari para penderma yg bermurah hati.

Nama: Adila bin Suboh
Maybank a/c no: 151089317354

Terima Kasih.