Thursday, September 22, 2011

LAGU DAN NOSTALGIA...

Apa ada dengan lagu? bagi aku lagu sama je dengan perfume... bila dengar lagu tu, terkenang seseorang dan tempat kejadian.. bila bau perfume tu.. terkenang seseorang dan kejadian.. muahahahha... kalau benda-benda ni boleh jadi formula masa study, memang hakulah scorer agaknya.. aku jenis pelupa, tapi kalau lagu dan bau, aku boleh ingat sebijik-sebijik, walaupon dah 10 tahun berlalu... *mode gedik is on right now*

tapi aku tanak citer bab bau.. sebab aku kurang pakar nama-nama perfume nie.... cuma kalau aku tengah jalan tetiba aku selisih dengan orang yang guna perfume yang bau dia sama macam bau yang aku pernah bau.. aku macam tekejut.. bangang gile.. hahah...

sebab hari ni sejuk dan mendung.. baik kita citer lagu dan nostalgia... ada macam-macam lagu yang buat aku ingat macam-macam hal... meh list sikit ;)


ELLA - Rama-Rama
heh. korang tau lagu nie? aku bila tiap kali dengar lagu nie, aku teringat masa tahun berapa tah, 2006 ke 2007.. rumah yang aku duduk sekarang ni kan dulu tanah runtuh.. masuk suat kaba lagi... teringat plak time tu Acih takde sebab tinggalkan dia kat Shah Alam.. pastu tanah tu runtuh pukul 4 pagi kot.. jiran cerita.. dorang kelam kabut.. siap jerit-jerit.. siap gegar grill rumah jiran-jiran lain.. aku ngan Pak Radie sedap je membuta.. pastu bangun macam biasa... siap-siap nak gi keje.. masa bediri nak turun lif, aku ngan Pak Radie jenguk lah ke bawah, tengok ambulans ada.. siap ada polis ngan tape2 merah putih tu.. aku bederau... dalam hati ingat ada orang bunuh diri ke terjun bangunan? sampai je lif kat G... ada polis tengah tegak bediri.. dia cakap tanah runtuh.. aku pusing je belakang.. nah!! setinggi tingkat 1-2 tanah tu okeh.. terus pucat lesi teringat kereta.. masa tu kereta tu baru beli 2 bulan macam tu kot.. aku lari pegi kat parking.. pergh selamat.. selang 3-4 parking space je dari tanah runtuh... masa tu polis ngan anjing, siap bomba tnggu aku alihkan kereta.. malu gila.. sebab ktorang baru tehegeh-hegeh... tinggal kereta aku je seketul kat situ.. muahahah... 
eh? apa citer lain plak nie.. ok lagu Ella tu aku dengar kat rumah perpindahan sementara untuk mangsa tanah runtuh... kat kuarters/apartment baru.. dah siap tapi lom ada orang duduk.. ko bayangkan? aku dah macam haper tido atas lantai... bentang toto jek.. Pak Radie bawak komputer.. tengah malam masa mata terkebil-kebil tak leh tido.. aku dok dengar lagu Ella Rama-Rama je.. so sampai sekarang bila terdengar lagu tu, aku teringat cemana rasanya jadi mangsa tanah runtuh duduk kat umah kosong!!!!! 

SPIN- Bola-bola api
Ngeh ngeh.. korang tau lagu nie? lagu ni kira lagu tegedik-gedik lah... Arwah Achik nyanyi dengan Nana yeh? dengar lagu ni teringat kat Anny... hahahah... sebab dia kutuk aku suka lagu nie.. dengan ada lagi satu lagu TOMOK... kuang hajaq tul.. sejak bila ntah aku suka.. cessssss!!! 

KC & JOJO - All my life 
Muahahahahahahha... ni masa couple ngan scandal sorang tu.. time belajar dulu lah.. OMG tolonglah... sebab scandal aku tu bagi b'day card ke apa tah.. aku siap tampal kat dinding katil nieh... siap ada lirik lagu nie.. hahahahaha... macam cibaisssss.. maluuuuu.... tapi scandal tu tak hensem.. ada hati bagi lagu all my life.. hahahaha.... 

KRIS DAYANTI - Menghitung Hari
Lagu ni aku ingat lagi.. masa tu zaman study kat uitm shah alam... Dalam bilik.. masa tu tengah trend jeans lipat macam banjir.. hahaha... Anny kan suara dia sedap... aku mesti request dia nyanyi lagu nie.. tapi version bersungguh-sungguh stok Kris Dayanti tengok pon menitis air mata dia.. hahahaha... Ingat lagi anny nyanyi lagu ni pakai mikrofon botol kaca... so sweeeeeeeeeeeeeeeettttttt.... 

XPDC - Satu hari
Hahahahahahaaaaa.... lagu ni paling best masa tu.. "Satu hari aku berjumpa, Cek Mek molek jual bunga, Senyuman manis umpama gula, bagai gugur jantung iniiiii, Siapa hati tak tertawan, Manis umpama bulan... Lain hari aku kembali, Ingin beli bunga lagi, Namun kini hanya yang ada, Tinggal dua nisan saja, Lesu aku menggeletar, Rakus jiwa ku terbenam... Engkaulah emas engkau permata, Aku cuma macam ni saja, Aku mahu bertemankan hidup, Dengan hati ikhlas mulia, Jangan melihatkan gaya, Nanti kita kan berdamai.......Ukuran baju badan sendiri, Kita tepuk dada ini, Jika dah nasib kita jodoh, Gunung tak lari kemanaaaaa, Apa nak kisah mahu hidup, Asal hati baik mulia, Kalau dah memang jadi mungkin, Apa lagi nak dikataaaaaaaaa... di kataaaaaaaa"....
muahhaha... sorry terfeeling lebih, tersyok sendiri..hahahah.. giler dow.. masa lagu ni tengah gang melepak ngan budak-budak Engine... hahahahaaakkk.. baru belajar-belajar nak bercinta monyet.... lagu XPDC, so ko boleh bayangkan how rempit was my scandal.. eh tapi kira ok, sebab rempit bawak kereta... hahaha... tapi zaman aku belajar dulu, memang XPDC tengah meletop-letop.. aku memang suka giler wa cakap luuuu... lirik dorang tu memang best habis.. korang layan lagu "Semangat Yang Hilang"??? hahahah.. kang aku type lagi lirik kat sini kang... muahahah.. eh gile rempit lah.. 

DEWA 19 - Cintaku tertinggal di Malaysia
Hahahah bila terdengar lagu ni aku teringat bila aku ada kat Bali... eh bali ke bandung? Bali kot? sebab sepanjang bercuti kat sana... terngiang-ngiang lagu nie... bongok kan? sebab ada perkataan "Malaysia" kot? 

THE BEATLES - Please Mister Postman
korang tau lagu nie???? hahahaha.. ni aku sekolah rendah.. Darjah 4 ke berapa tah... aku ingat lagi... kena pakai baju kemeja putih sekolah tu.. dengan skirt pendek kembang... rambut ikat tinggi-tinggi.. aku ingat ok step dia yang cikgu ajar tu... "Wait a minute, wait a minute Mister Postman"... sambil goyang-goyang pinggang tangan satu cekak pinggang satu buat isyarat "wait".. hahahahahahhahahahahahahhaaaaa.. untuk persembahan apa tah masa tu... serious-tak-leh-blah

RATU- Teman tapi mesra
Lagu ni memang aku takkan lupa sampai bila-bila... hahahahaha... ni lagu yang aku dengan Anny nyanyi duet masa X-Rel Semi Final... few days ni ramai email bagitau nampak aku kat tv1.. xrel.. ngeh ngeh... aku dah tak tengok-tengok dah citer tu.. dok ulang-ulang... tu 2007 kot? ni dah 2011.. kulit pon dah kendur sikit ni hah.. ngehngeh... Nyanyi lagu ni duet, ko tau sapa judge dia???? tu hah si Neena Teh Tarik krew, bini si Noh Hujan tuuuuu.. huwaaaaaaaaaa... serious aku menangis-nangis time tu sebab aku tanak nyanyi depan orang.. RAMAI dowwwwwwwwwww.... vavi betol.. pressure aku masa tu.. lagu tu kan lagu ceria riang ria.. tapi aku keras macam kayu.. macam sial jek... hahahah.. pastu penalti, kena nyanyi lagi sekali.. muka macam bangang masa dia suruh stop nyanyi... tak sedap benar kah?????? *menangis hati ini* hahahahahah.... 

EXIST - Untukmu Ibu
Lagu nie kalau aku terdengar balik sekarang nie.. terus terbayang zaman aku form one kat asrama.... aku kena pulau.... gile ok.. satu bilik 16 orang.. pastu 15 orang pulau kau.. ada tak kau rasa nak pack kain baju, call mak kau, cakap ko nak berenti sekolah.. nak duduk rumah????? ye itu yang aku rasa time tu... masa tu duduk Sabah... aku sorang je semenanjung... aku pon tatau kenapa aku kena buli... tiap-tiap minggu mak aku datang... bawak lauk, bawak nasi, makan sama-sama kat kantin... pastu kadang bawak kfc... pastu aku pressure tanak duduk asrama sebab takde kawan.. aku kena pulau.. dah lah dorang kecoh cakap ada hantu dukung anak lah.. badan dia berlubang kat belakang keluar-keluar cacing... cibai. pastu ko takde kawan.. malam-malam tido sorang-sorang gelap-gelap, pastu tengah malam tetiba dorang lari ramai-ramai keluar bilik cakap dengar bunyi seram... pastu dengan muka tak malu.. aku pon lari sama-sama keluar, padahal aku kena pulau, lari keluar.. tetiba dorang pandang aku macam 'kau apa hal? kenapa ko join ktorang lari keluar, bukan kitorang tak suka kauuuu ke???'.... muahahahah ko gila.. takkan orang lari keluar aku nak golek-golek dengan hantu kat atas katil??? 

eh terbabas plak.. kisah lagu nie.. dorang buli aku.. ketua pembuli nama dia Syikin, (ko ingat aku tatau? ko punye panty ada period stain, pastu ko tak basuh, ko gumpal-gumpal ko sumbat celah lemari kan kan kan????) patutlah ada hantu datang baca buku kat bilik kita.. ni ko punye pasal lah nie... ok dia buli aku.. ada sekali tu.. dorang tendang-tendang baldi aku dalam bilik tu buat macam bola sepak... cilake kan? aku kecut perut... aku meniarap je sambil nangis kat atas katil... ya ampun, jelita nye kau meniarap sedu sedan atas katil sambil mengenang nasib kan? pastu dorang dah buli saiko aku semua, ketua kumpulan pembuli datang kat aku.. nyanyi ramai-ramai lagu Exist.. "Oh ibuuuuuuuuuuuuuuuuuu... kau disiram bayu pagi.....kehilangan terasa  kiniiiiii"...... hahahahahahahaaaaaaa... gile tak???? tak leh aku bayangkan kenapa aku bodoh sangat time tu... kalau lah time tu perangai aku dah jadi mcm sekarang, mau aku bangun buh penampa kat sorang-sorang tu.. ko ingat ko gempak sangat nak tendang-tendang baldi aku??? hoooooooooiiiii... mak aku beli pakai duit mak bapak kau ke? nah hambik nie *flying kick dari jauh*  well, manusia berubah, itu yang aku cakap kat entry 'train your child' sebab character aku dulu dan sekarang jauhhhhhh gila beza ok... dulu aku boleh dibuli-buli.. sekarang... ko berani buli aku.. meh sini try tengoooookkkkkk!!!! ntah-ntah yang buli aku dulu tu.. sekarang jadi isteri solehah... duduk bersimpuh celah dapur tumbuk sambal belacan.. hahahahhaha...  

CELINE DION - My heart will go on
Zaman aku belajar jugak.. dulu aku duduk hostel... pastu asal dengar lagu nie, terus rasa tangan nak mengepak macam Kate Winslet dalam citer titanic.. jiwang habihhhh wa cakap lu... berhantu ok lagu nie... 

4U2C - Fiona
takde apa pon lagu nie sebenarnya... tapi aku ingat time ni baru parking kereta depan mamak kat area Sunway, pas dengar lagu ni order roti canai.. pastu ex-bf suap roti canai.. dan aku rasa benda tu sangat sweet... bahahahahahahahahhahaaaaaaaaaaaaaaa... ingat roti canai, ingat Fiona... saiko! 

FEMININ - Untukmu
hahahahaha.... sapa sezaman ngan aku je tau Feminin... korang yang baru nak naik nie, doklah layan K-Pop.. eh apa pop-pop???? tak thrill arr korang... menten-menten k-pop rambut belah tepi, apa kelassss... ko tengok zaman ahkak kau nie... XPDC...... rawk kapak, head banging singlet hitam, suar ketat koyak rabak, gila style... hahahahahhahaha... ok zaman feminin lagu "Angin bayuuuu membawa diriku, sepintas lalu kuterkenangkanmuuuu, memori silam meresap malam... kenangan bersamaaaa... tersimpan selamanyaaaa"... pastu nari ramai-ramai.. ngan boots, ngan dress labuh button depan... tapi button sampai lutut je.. sebab nak tayang betis kena keluarkan kaki dari celah yang tak button tu... hahahahahakkkkkkk... gile bodoh.. aku siap merayu-rayu mak aku nak dress macam tu... alaaa, aku ada gambar tu.... tapi tak scan lah plak.. hahahah..



Eh sudahlah labu, aku nak siap-saip gi Open House Raya kat Pullman.. ek ah ek ahhhhh..... *sambil bediri goyang pinggulnya bukkkkkkkkkk ya begitu dong ahhhhhhhh*








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

33 comments:

kema said...

enjit enjit semut sape sakit naik atas...hahaha... aku akan nyayikan lg tu buat takutkan anak2 aku...hahaha.. tgk muka dier org klakar abes...

ibu akut...akut..tak nak antu kak limah...hahahaha

Anonymous said...

Lagu "Cintaku Tertinggal Di Malaysia" tu by Dewa 19 bukan Sheila On 7

ikatankasihku said...

banyak memori filla..

Filla ~ Kasihs said...

HAHAH.. yes, Dewa 19.. dah betulkan..heheheh..

kema: ko nyanyi tu.. rambut ko mengerbang tak? bagi effect lebih sket... hahah

Tina Othman said...

semua lagu tu pun suka, especially lagu Feminin, berangan habis nak jadi Feminin dulu², lawak klu ingat balik =D

kema said...

haruslah......bg efek lebih dan lebih lagi..hhehehe

Anonymous said...

k.filla..kelakar entry ni...sy asyik gelak dari mula sampai habis...k.filla mmg sempoi lah!

Susie said...

akak ingat semua ek???bagusla akak ni...best gilerrr

umilia said...

semarak impian segunung harap dipulang..usah diragukan keupayaan sendiri..hati yg membara mngikutkan kata apa..jawapannya disini semangan kita yang hilang..malu betanya kwn sesat cr jln pulang..

aku peminat xpdc wei..rock kapak..biarpun skang da btdg ati ttp rock..hahahaha..

Aya Ariel said...

hahahah..

lagu teman tapi mesra best..eh tetiba ngat kan teman tapi mesra..oh no!! aku dah kawenn tp dia belum..

auw auww..gedik gile lagu nih..nak tambah gedik dgr lagu dealova..siap ade org buat sticker tempek kat dahi keta weh lagu nih..jiwang tahap lelehhh

Anonymous said...

haha..lawak..lawak...esp. entry EXIST - Untukmu Ibu....x leh tahan ngan statement duduk bersimpuh sambil tumbuk sambal belacan....haha..
kelakar le ko ni filla..

-linda, nafiz's mummy-
silent reader..

Cik Puan Peah said...

terbaik a kak filla...tiap2 ari ade update...bagus2...keep it up!kak filla...nnti wat entry pasal brand blouse/baju2 yg akak suke bleyh?akak kn fashionista...hihi

NenetPenne (NP) said...

kelakar gila pasal isi citer Ratu dan Untuk Mu ibu tu..

eh apsal u kena buli filla?

tapi bab yang u keluar dari bilik tu pastu ur frens pandang u tu memang kelakar...

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

tidakkkkkkkkkkkkkk!
u buat i teringat scandal i jugak untuk lague yg same - KC & JOJO - All my life!!!

mati la kengkunun sehidup semati yo mase tue!!! ppptuihhhhh
hahahhaa kan dah emo!

JuJue said...

oihh giler aku tetiba teringat baju raya aku ala ala feminin. ada la 2 3 helai gak dress gitu. haha. yerrrr aku pun tak butang kat bawah..dahhh konon as femininnnn..

Anonymous said...

Lagu KC and Jojo - All my life byk memory saya dgn seseorang yang duduk kat shah alam seksyen 11..siap berduet dgn dia dalam kereta...siap ada tape lagu tu lagi...Ahaks!

your silent reader...

Anonymous said...

Lagu KC and Jojo - All my life byk memory saya dgn seseorang yang duduk kat shah alam seksyen 11..siap berduet dgn dia dalam kereta...siap ada tape lagu tu lagi...Ahaks!

your silent reader...

Anonymous said...

Lagu KC and Jojo - All my life byk memory saya dgn seseorang yang duduk kat shah alam seksyen 11..siap berduet dgn dia dalam kereta...siap ada tape lagu tu lagi...Ahaks!

your silent reader...

Anonymous said...

Lagu KC and Jojo - All my life byk memory saya dgn seseorang yang duduk kat shah alam seksyen 11..siap berduet dgn dia dalam kereta...siap ada tape lagu tu lagi...Ahaks!

your silent reader...

Anonymous said...

Lagu KC and Jojo - All my life byk memory saya dgn seseorang yang duduk kat shah alam seksyen 11..siap berduet dgn dia dalam kereta...siap ada tape lagu tu lagi...Ahaks!

your silent reader...

Filla ~ Kasihs said...

ANONYMOUS: aik.. seksyen 11???? macam scandal pak radie je nie... ermmmmm.......

MrsWhyda said...

thanks filla...

dr ngantuk terus segar bijik mata nie bila baca part lagu oh ibu & untukmu..terus tutup mulut tahan gelak takut kantoi dgn bos.. huhuhuhu..

Cik Bambam said...

kak filla..sy pon suka smua lagu yg akak list tuh.. hehehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lagu apa yg ila suka?? mmm.. lupa lak... kena dengar dulu baru teringat

cik gObu said...

wow
ini entry terbaik yg pernah ku baca

its fun
and sampai ke hati


good job girl

Anonymous said...

Fila....scandal?! very notti.... ! btw, he was my first love.. Ahaks!

your silent reader!

+DetiyD+ said...

i saw u kat pullman semlm, tp takat usya je la...malu nk tegor sbb aku tau ko pon malu kalo ade reader tegor kan kan? hihi...

Anonymous said...

Filla...hehee saje je nak mencelah..kot ye pun scandal sec 11 ke bagai tak perlula bertubi2 comment nye yg sama. Tu teruja la tu tengok blog..eh eh ye ke scandal ke..ahaksss

Peminat anny and fila

qasehwidad said...

open house pjh kat pullman eh? semalam kan? tak jumpa plak ngan kak filla.. kalau tak bleh gambo sama. :))

supermommapots said...
This comment has been removed by the author.
supermommapots said...

Salam.. Excited gak nk komen n share.. Pasal xpdc tu mmg btul arr synonym ngan budak engine .. Teringat zaman muda area brutal corner Kat komuter tu jual nasi lemak sedap b slalu pasang lg xpdc.. Lg satu lagu gun n roses huhu fefelling slash memasing bdk engine.. Huhu.. Feminin pun saya pernah suruh Mak jahit baju dress butang tu.. Zaman remaja tu.. Sungguh nostalgia..

AnimNaim said...

Sedih saya baca tang oh ibu....lawak pun ada, ditusuk sembilu pun ada....
Pernah dengar tak lagu tropika yg org nyanyi pakai buah-buahan atas kepala?
-silent reader dah 2 tahun arini bru nk komen...

Anonymous said...

jgn lupa upload gmbr baju feminin tu..