Thursday, May 07, 2009

TAG BY CPM

Pertama-tama (ada ke ayat mcm nie?) sekali... aku ucapkan tima acih ler kat CPM sebab mengetag diri ini.. dah lama giler tak main2 tag nie... aku memilih tag okeh.. yg senang2 jek aku ada ati nak jawab... yg mcm kene buat kije sekolah..mak mintak maap... sbb time sekolah dulu pon mmg tak penah buat kijer sekolah kan.. per ker jadah time dah muda remaja mcm ni nak buat homework?



Kedua-dua sekali.. haku naik hangin sbb aku x leh nak copy n paste ayat2 nie.. gigih mak type balik okeh... kejap bukak blog cpm.. kejap bukak blog aku.. boleh???? bkn senang aku nak rajin mcm ni kecuali kebosanan-tatau-nak-buat-keje-aper datang melanda....



ketiga-tiga sekali apakah motip soklan ni dok tanyer WHY tak abis2 nieh?



keempat-empat skali meh ler aku jawab dulu soklan ni yer....heheheheh



1. I you can be an animal, what will u be? Why?

tak moh dan takkan okeh... sbb binatang animal x der prasaan.. aku manusia okeh.. punya hati..perasaan dan akal... (perhal tetiba emo... menggelabah!!!)


2. if you robbed a bank, what do you want to do with the money?

takkan ler aku nak sedekah kat anak yatim ke..umah kebajikan plak kan? dah tentu duit haram... harus ler aku guna utk aku.... (eh soklan ni x der 'why' plak.. ke aku lupa type?..hahah


3. If you can teleport yourself anywhere in the world..where do you want to be? Why?

aku nak gi Indon... aku kan minah indon... kuakkakaka... gi pon kalo aku ada kat indon... leh ler aku rasa aku kaya raya.. sbb main juta2 jer kan.. heheheh


4. if you know that you are dying, what is the last meal that you want? Why?

dah nak mampos pon ko nak melantak lagik? udah2 ler tu.... tp kalo boleh (nak gak makan tuuu).. aku nak makan western food... (bangang tul jawapan sgt standard giler babi)


5. If you can only kill one person in this world, who is the person? Why?

ermmm... cemana nak bunuh org arrr?? nak bunuh lipas pon takot... tp kalo bunuh ngn cara buh racun kat air minum (mcm slalu dlm drama).. tu aku boleh kot?.. nak bunuh Pak Radie tak leh.. sbb tak kaya raya... kalo kaya raya.. leh gak aku dpt harta... jadiknyer.. dah ler.. tak yah ler bunuh org....


6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choise? Why?

of course lah more than 100 years.. aper kelas nak more than 24 hours.. nak mengabiskan 9 jam kat opis pon mcm dah nak mampos... sbb nak idop lebih dari seratus tahun (best ckp melayu rasa sopan dan skima...).. sbb nak kawin lain... (ada yg Pak Radie lak main tag ni sbb nak jawab soklan no. 5.. heheheh..


If you can date celebrities, who is that person. Why?

lagi nak tanyer... Ilhan Mansiz player bola ngn Takuya Kimura si jepun yg comel tu lahhh..tp jantan 2 ekor ni kene amik nombor dulu yerk...heheheh.. alamak.. player bola tu celebrities gak ker?.. boleh arr blasah!


If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?

duit duit duit duit duit duit...money..money...money....money.... (takkan nak bagi jawapan stardard iaitu kasih sayang plak kan....)


If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? Why?


1. jujue - sbb aku tau minah ni jawapan dia mesti pelik tp benar..

2. fara - sbb dia dah lama x update.. asik bz ngn wedding bil dier.. mata pon dah mcm zombie kg pisang... "otakkkkkk..otakkkkkk...otakkkkkkk".. aku lempang kang!

3. okinokiyo - sbb dia dpt MC sakit mata... dari ko buat taik mata tebal2 tu..baik ko jawab tag.

4. ila - sbb aku dari dulu mmg suka susahkan idop dia.. tq yer psl streamyx..heheh

5. moon - sbb dia cuti arini.. sabtu dia dah bz nak masak utk kengkawan..(auwwww).. jadik kita tambah lagik kebizian dier...

6. zz - sbb dia dah privatizeeeeeeed kan blog dier.. (eh ape kene ngene? jawab jeklah yer)

7. lenny - sbb aku nak tgk dia jawab aper.. lenny ni jujur orangnye...hahahahhaha... kata neng yatimah!!!

4 comments:

Sham Ummi Echa said...

aku sgt suker ngan jawapan ko... sgt brterus terang... i likeeee...

aku pon da kena gak tag nih.. tp x wat lagik...malas jer nk pikir jawapan.. bak kata ko kalo da masa skolah pon da pemalas nk wat kije skolah..perhal lak skang ni tiba2 nk jwb soklan2 tu sumer...hehehhe

MimY HaMiD said...

ko ni kan mmg mak lawak tul..tp jujur tu pntg...hehe

Liyanaroxx said...

soklan yang disertai dgn WHY adalah utk membuatkan kak filla menjawab dengan ayat merapu ler kak!!!lagi mau tanya...hahahaha~!! bestlah jawapan akak!!=D

C!kPuanMuda said...

wakakaka.. mak memang tak kasik orang copy.. kesian u... gigih mentype semula :D