Tuesday, May 26, 2009

Kenapa aku cinta UiTM...


poyo giler title... tp mmg aku cinta pon... sepanjang hidop aku nie... uitm jeklah yg mengajo aku ilmu2 duniawi..(perghhh duniawi sajer okeh)..tp uitm shah alam jer yer... hahahah... rasanya dalam 4-5 taun jugak aku bermaharajalela bermastautin kat sana... dah baper byk umah sewa dah aku dok kat sana dulu... dan dah baper banyak penghuni dah aku dok bersama.. tapi dalam banyak2 umah..aku paling suker Sri Mahligai Section 9....


aku penah gak dok dalam..(kolej).. tapi kejap giler.. 1 semester jer.. hahah..sbb aku mmg sajer nak kuar dok kat luar... tetekan okeh hidop dok kat kolej.. tu pon selalu sneak out tgh malam.. dulu uitm tu pagar dawai bongok tu jer... dah siap ada lobang utk sneak out.. tatau ler saper nyer keje kan... ingat lagi..time sneak out tu... kuar jek dari lobang pagar kat2 ngn longkang tu.. tetiba lek jerr pak guard tgh start motor nak balik... tekujat gak ler dpn pak guard..terus tekeras disitu.. tp pak guard tu buat bodoh jer.. hahahah... dia pon malas nak layan gaknyer.. heheheh...


aku banyak bersuka2 jer time blajo.. nasib baik ler aku lepas gak walopon siap extend tak hengat nyer lama... sbb tu ler aku ckp aku cinta.... sbb aku sengaja ke .. tak sengaja ke... nak bagi lama2 dok shah alam tu haaa.. kalo aku bosan... aku mesti start kete kancil silver yg lowered lagik menggelabah tu.(auwww..memori daun pisang tul kete kancil itew).. pastu aku pusing2 satu shah alam.. sampai kemana2 section dlm tu pon aku leh sesat... tp dulu aku brani.. sesat pon aku redah.. tp skang kalo sesat..terus panik... heheh..


dulu aku ada bela kucing... nama dia BOBOY.... kucing tu aku jumpa kat SS15 subang.. tuan punyer Boboy ialah aku dan anny... bile dah bawak balik kucing yg comel meletops tu.. aku ngn anny sental ler kucing ni dlm bilik air.. hahahah... hitammmmm okeh air tu.. punyerlah keruh badan ko ni boboy... baper kali shampooo tah... eh kita guna pantene ker??? kuakakakkaka.. terus guna jari pon boleh bulu boboy kan?.. heheheh.. wangi semerbak.. beguguran kutu2 dia.. erghhh geli okeh.. pastu petang2.. aku ngn anny dok kat balcony.. buh boboy atas palang tu..(supaya dia x leh lari...).. pastu usap2 dia... pastu zaman belajo kan tak beduit sgt... tp ada hati nak bela binatang.. ada lah kejadian curik2 manja makanan kucing kat kedai mamak kat section 9 tu... sorry uncle!!!! tepaksa okeh.. sbb every week aku ngn anny take turn blikan makanan Boboy.. hahahah... menggigil2 niehhh.. gigih campak makanan tin kucing tu dlm bag beso aku nih... sblm tu pasang niat.. rasa2 tak ler bedosa sgt..sbb niat kami murni... sian Boboy tak makan kang!!!!! biar kitorang lapo...jangan Boboy yg lapo... uihhh suci murni tul niat tu... petang2 kalo free bawak boboy gi section 12 kat istana atas bukit tu.. bagi dia bersosial.. berhibur2 di waktu petang.. tp akhirnyer Boboy pergi juaa.... hilang.... masa tu tumpang kat umah kawan mak aku.. dia lak buat kenduri anak dia kawin... sedih.. rasa nak nangis!!! selamat tinggal Boboy ku sayang..


aku ingat lagik... masa dok dlm (kolej).. every week ada latihan kawat.. aku mmg paling benci okeh... tp tak leh tak pegi.. sbb muker cikgu tu garang nak mati.. misai tebal melentik lak tuh.. sora dia kalo bagi koman tuh.. satu padang leh dengo.. boot kene kilat... suar askar.. huhu.. rasa mcm GI Jane.. eh tul ker spell?.. pastu biler ko jalan kaki nak gi padang kawat tu.. kene lah lalu dpn kolej jantan.. yer kolej tu kami panggil zoo... sbb buas mcm binatang makhluk2 yg dok dalam kolej tu.. mulut mcm cilaker!!! sbb tiap kali aku lalu.. konpem aku dgr org jerit.... 'fiwiiiitttttt... hah yg jalan depan skali tu nasik lemak 20 sen'... (aku ler tuh).. ko nak wat aper??? ko nak baling tingkap dia ngn batu?? ko nak jeling2 manje jer??? paling habis ponnn biler aku dah maki hamun dlm ati.. aku jalan jadik tak tentu arah.. pastu aku lalu kat tiang bus-stand tu.. aku leh langgar pala aku kat sign gambo bas tu.. rasa nak jatuh tebalik ke belakang... giler arrr... dpn zoo plak tu.. kenangan oh kenangan tul arr...


budak2 jantan uitm nie.... lagi2 yg amik course engineering tu kan.. dia bingai sket.. (mintak maap ler yer kat sesaper yg terasa).. aku nak gitau gak.. dorang nie.. kalo ngorat pompuan.. mmg mcm bodoh.. tak der skill langsung... main hantam jek.. ada skali tu..kwn aku bwk bag transparent.. so leh ler nampak dlm bag tu ada buku bagai.. pastu dok bedua dlm lif ngn jantan engine nieh.. budak tu leh nyanyi2 industan.. tarik2 bag kawan aku tu... perghhhhh... kalo aku.. mmg budak tu dah kenyang makan kasut...


oh yer.. ni ada lagi satu tips aku nak bagi... ni pengalaman aku ngn anny... time malam masa tu.. dok dalam kete kancil menawan aku tu.. pastu ada mamat lalu sebelah.. naik kete gak ler.. dok sibuk2 nak ngorat... heloooooo??!! layak ker?? hahah.. pastu sorang mamat tu slamber jer.. 'kak... nak mintak phone no. boleh?'.. aku pandang muke anny.. anny pandang muker aku... mcm buat2 muker jijik lagi belagak lerr kat mamat tuh... pastu ktorang ckp.. 'sorry tak der phone number!!'.. mamat tu mcm bagus.. sambil dia tekan minyak dia jerit.. 'tak nak laaaa.. sian arrr.. miskin giler..handphone pon takde!!'.. aku ngn anny mcm tecengang... kuang hajo nyer jantan.. tu lom lagik aku kene sound 'ek elehhhhh..mcm cun... nenek aku lagi cunnnnnnn'.. glabah nyer jantan.. dah tu, ko gi lah kawin ngn nenek ko!!!!! ada gak kes aku kene ngorat time nak gi public phone.. hehehe.. kat kedai makan.. aku pon lek2 kewl arr jalan.. pastu satu group kat meja makan ni ngorat nieh... menggelupur gak aku tatau nak jalan cemana..maluu.. tp wat muker belagak ler.. 'fiwiitt.. fuiiiiiiii... sexyyy..'.. perhal nak ngorat... aku buat mata tepusiing2 ler naik atas sbb menyampah... pastu mamat sorang tu ckp 'alaaaaaaaaa.. ko nak ke? badan dah laa sekepeng.... mcm papan... kensellllllll'... fuhhhh.... merah padam tinga aku time tu..panassss jek.. lelaki ni mmg jahat kan?????


aku jugak penah wat keje part-time... tolong anak buah ayue meniaga.. bukak stall kat section 19 shah alam.. hahah. ni mak aku tatau okeh... nak mati ker?.. so petang2 jer... ktorang dah gi amik barang2 nak meniaga western food.. gi amik kuah... gi amik daging sumer2 lah.. gigih giler aku ngn anny bukak stall tu.. tolak tong gas sumer.. stall ni ktorang bukak kat restaurant.. tp ktorang kat tapak luar restaurant tu.. saper taknak makan kan?? hahha.. anak dara dua org yg jual... siap kipas pakai kipas daun tuh... serious..naik muscle aku ngn anny kat tgn kanan.. hahahha.. datang2 konpem ngn levis.. baju kene baby-T bundle.. auww gelabah!.. nasib tak pakai shades bagai..hahahah... peluh2 ni mengipas lamb.. biler order byk jer.. ktorang mula lah panik.. hahah.. ada skali tu.. fries tu beku!!! ni org tgh tnggu ni makanan x sampai2.. pastu sbb pandai kan.. aku ckp.. basuh jek fries tu ngn air.. kang tak beku lahh.. anny pon pandai.. mengiya kan jek kann.. aku pon basuh ler... lepas basuh terus toskan air.. nak goreng fries tu ada kuali beso tepi ktorang tu.. aku pon lek giler tonggang fries basah tu dlm kuali... hamekkk ko!!!! membuak minyak tu keluar dari kuali.. tecampak ler aku ngn anny kebelakang.. hahahahha.. siap keluar ler ayat spt.. 'oooo mak koooo!!!'.. OMG!!! shitssss... shitss man!!! perghhhhh... sumer tgk.. nasib tak rentung jek dua2 ekor kat situ... skang dah pandai okeh.. jgn goreng fries basah yerrr.. pastu balik meniaga dah kol 11-12 malam... balik jer kemas stall lagik... dah tak larat nie..kutip pinggan2 kotor... bawak balik umah tuan stall... gi bakang umah dier.. cuci pinggan plak... kemas2 sbb sok nak niaga lagik... huhuhuuuu.. sampai jek umah.. nah!! bedengkur mcm lembu... masa tu.. ada bomb pon tak sedo kot.. siang nak gi kelas lagik... indahnyer pengalaman tuuu...


aku gak ada wat part-time ngn ayue... jadik cikgu tadika kat tadika lecturer aku Pn. Hanis.. hehehe... sonok giler.. pepagi dah bgn... kelas sampai tengahari.. layan ler budak2 kecik ni.. aku ni pilih kasih sket.. aku layan yg comel2 jek..hahahah.. tp jgn memain mulut budak2 kecik mmg dasat... ada skali tu... (aku gi tadika tu pakai jeans jer mcm biasa).. leh ler plak budak kecik ni sound aku... "teacher... teacher duduk nampak panty!!!!"... *gulp*.. okayyyyyyyyyyyyyy... hahah.. pastu sorang lagik "teacher, naper kuku teacher panjang? tak baikkkk tau..nanti ada babi dalam tu".. hahahah.. aku pon jawab.. teacher lupa nak potong!.. heheh.. pastu time dorang nak convo... (convo okeh).. aku take part.. jadik cikgu ajo one group budak2 nie... nari lagu NKOTB... hahah.. siap bawak towel good morning ni ikat pala budak2 tu.. stylo abiss.. well tgk cikgu ler.. cikgu mmg menggelabah!!.. pegh.. menari ler bebudak nie.. comel giler!!! time perform real kat hotel masa tu.. sumer parents suker steps tu.. hahaha..


citer pasal part time... aku penah wat part-time dlm Shah Alam Mall gak.. ada mcm coffee house kat dlm tu.. anny pon wat gak part time situ..hahah.. ada skali tu ari jumaat.. so staff2 lain kununnyer nak gi semayang jumaat.. yer arr tuhh!!! so aku tinggal sorang.. rasa2 mcm leh handle.. skalinye tetiba ramai giler org dtg order.. aku jadik blur!! aku main okkkkkk jer biler org order..pastu aku tatau aper2.. abg tu siap datang 'dik.. dah 3 kali dah abg order.. mana air?? tak sampai pon'... sbb kedai tu jual segala air kopi lah.. milo laa... mee kari.. bubur.. laksa.. segala tok nenek lah nak jual.. pastu aku sorang!!! last2 tau aku wat aper???.. aku gi tepi sinki tu aku nyangkung kat situ... pastu aku nangis.... hahahahahah.. bodoh giler... tgh aku nangis tu budak2 tu baru nak balik.. sumer panik aku nangis... aku ckp aku nak blah... aku tatau aper yg aku buat kat situ.. ngn org penuh dah kat meja tnggu makanan.. aku tatauuuuuuuuuuuuu nak buat aper.. heheheh... pengalaman yg indah jugak!!!


ada byk lagiiii yg aku tak leh luper.. kalo citer.... berpage2 pon tak abis... tp aku mmg cinta UITM Shah Alam.. Uitm di hatiku.. selalu.....

15 comments:

Farah_W said...

Ye!!! aku juga pencinta UiTM...UiTM dihatiku...mmg banyak kenangan...part kolej bdk laki yg cam zoo tu mmg betolll!!! kalo ko kena nasik lemak 50 sen...aku ni ha kena nasik lmk 2 rgt...lagi cilake!!! taula t3t3k aku beso...hahaha...mmg time nak gi kesatria tu mmg nyampah...dahla slalu je kena denda coz lambat...hahahahah...ko dok kolej mana lu? aku dok seroja...

MimY HaMiD said...

ko ni mengimbas kenangan tul la...tp bab citer ko budak engineering..apa org panggey budak meki (mechanical)..mmg mcm hampeh klu ngorat..tp terlekat gak babe...ko bdk cempaka kenanga ek...ehhe apsal x jumpa..ko opps aku batch pas ko le mmg la xjumpa

Shadani said...

filla.. ko ni suke wat aku teringat masa lalu.. masa uitm di hatiku.. hehe.. ko tak ingat ke aku penah ikut korang part time jual steak tu.. tp dlm sehari dua je kot.. org tanya nan aku ckp xde org nama nan kat sini.. hehe.. aku penah ganti ayu sehari keje kt tadika pn hanis tu masa ayu admitted kt hsptal sec. 9 tu. ko x ingat aku ek??.. hahaha.. aku ingat lg kucing yg korang bawak blk umah sri mahligai tu.. aku penah buat jahat ngan kucing ko tu.. wakakaka.. tp kenangan2 tu mmg best.. lebih2 lg bila ade ko..

Kasih Aleeya said...

farah_w: huahahha.. bkn sik lemak 50sen.. aku 20 sen okeh..mmg cilake..aku kolej seroja..bilik atas klinik..heheh
mimy hamid: budak engine mmg bengong..hahah
shadani:hahahaha...aku ingattttt!!! pasal roti nan.. ko ingat org tu nak makan nan.. pdahal dia tanyer org nama nan..kuakakakka bengong!!

ejea aziz said...

huk huk huk..ko ni betul2 mengimbau zaman2 uitm di hatiku la...
zaman kt uitm la yg plg bestttttt....
wat entry lg..skali ngan gambo2 mesti lg touching

Zanna_MamaBatrice said...

gelak guling ko aku bc...tp mmg pun
UiTM di hatiku...ha ha ha
kolej zoo tu sure kolej perindu erk....mmg x di nafikan ko
aku lagi ler dulu..duduk kolej cempaka kenanga...tang tunggu bas kat dpn kolej perindu...rasa cam nak nyorok muka jer...
bersidai2 monyet kat tingkap
tensen jer.....

Kasih Aleeya said...

ejea: hahah.. x der gambo.. mls nak scan..hehehe
zanna: hahaha... me dok kat seroja.. yer betulll..kolej zoo tu kolej perindu.. nama pon buat geli bulu ketiak jek haku dengo... erghhhhhhhh.. mcm monyet...

Sham Ummi Echa said...

mcm nk trburai isi perut aku baca entry ko nih.. lawak giler.. tp mmg betul la filla.. citer kenangan silam kalo kita nk citer balik mmg x ckp page x ckp hari nk citer kan..hahahaha.. kenangan sumer tu.. tp aku suker jd bdk jahat...eh silap budak nakal sbb bila da tua2 nih cam bes jer bila nk citer balik.. kalo jd budak baik/ nerd x bes kan... cam x brnyawa jer... hahahhaha...

Mimie Ishak said...

tp yg paling best kat Mahligai...byk kenangan ko....hrm....pahit manis...suka duka....windu kat ko..

Sutera Batik said...

Heheheh, Kelakar tol r K.Filla nih.. Tersenyum sensorang dpn pc nih.. Mengimbau kenangan manis di uitm.. Uitm dihatiku jua...

genny da bomb said...

amboi yang komen suma uitm kah??abis mak upm leh komen tak kekekkekeke...mmg best kalo mengimbas2 kenangan ni..hehhee..buk pilla imbas le pak time budak2 smp sek men suma hehe

manisz said...

yup.. uitm di hatiku.. tetiba rasa nak gak wat entry sal uitm di hatiku.. pandai dorang letak ayat power "uitm di hatiku"..

lagu uitm ingat?

"wujuddddmu di sini, di tanah anak merdekaaaaa, bagai obor ilmu memayungi putra putrinyaaaaa, pelopor hidup, budaya bangsa, bla bla bla (aku tk ingat dah)"

Softtouch [Hanim] said...

teringat kat uitm ...kolej perindu lah tu yg zoo tu..diorang cas bagus jer..yelah budak laki yg duk kolej kan budak2 yg aktif,pandai n famous..nak2 budak komander tu...mcm ape jer..tapi best la kalu teringat..kita duk kolej smpai abis blaja..he he he.

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adehhh smp berair2 mata gelak + tahan perut baca kisah filla nieh .. mcm kita belajo + keje sumer uitm .. mmg betul2 dihatikuuu ;-)

Anonymous said...

tingat pglmn kat tasik shah alam dan plaza pkns..huhhhh..syahdunyer..aku rinduuuuuu!!!